Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi invatat
 

Cum se creează, strategic, un plan personal de învățare 

Publicat în Blog.grile-rezidentiat.ro

Cum îți gestionezi dezvoltarea când vine vorba de învățare? Cum creezi un plan personal de învățare specific, care să aducă rezultate în eforturile tale de pregătire pentru examene? În articolul următor, discutăm elemente strategice și notăm elemente specifice de care ai nevoie data viitoare când îți faci planul de învățare!

1. APLICĂ O „MENTALITATE DE CREȘTERE”

În cartea publicată în 2007, „Mindset: Changing the Way You Think to Fulfil Your Potential”, psihologul dr. Carol Dweck susține că nu numai abilitățile noastre înnăscute ne aduc succes – ci și modul în care abordăm obiectivele: cu o mentalitate „fixă” sau de „creștere” („fixed vs growth mindset” – pentru cititorii care cunosc termenul din engleză).

Persoanele cu o mentalitate fixă tind să presupună că s-au născut cu un anumit set de abilități pe care nu le pot schimba. Cu toate acestea, oamenii cu o mentalitate de creștere cred că inteligența și talentul sunt doar punctul de plecare și că succesul vine prin atitudine, efort și învățare.


Îți mai recomandăm:

Cumva am fost obisnuita din copilarie cu ideea ca trebuie sa fiu ambitioasa, sa fac tot ce pot ca sa fiu printre primii, sa fac tot ceea ce este posibil ca sa ating ceea ce mi-am propus. Citește mai mult

* * *

Mulți dintre noi sunt blocați. Cel puțin ne simțim blocați. Ne simțim prinși în capcană fără putere făcând lucruri care ne interesează poate mai puțin, dar ne sunt oarecum mai facile. Învață acum cum să înveți!


Zece moduri de a îmbunătăți memoria


Publicat în Instilulmeu.ro
Memoria este un instrument foarte puternic, dar devine inutilizabil cand nu este antrenat pentru o perioada mai lunga de timp.

Citeste o carte buna - In timpul lecturii, creierul se forteaza de a memora informatii despre caracterul si sentimentele eroilor la fel si diferite evenimente. Lectura imbunatateste memoria, dezvolta intelectul si vocabularul.

Scapa de rutina - Antrenati-va comportamentul neobisnuit,fiti spontan si imprevizibil . De exemplu, incercati sa invatati sa scrieti cu mana stanga.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Adam Ruben’s tongue-in-cheek column about the common difficulties and frustrations of reading a scientific paper broadly resonated among Science Careers readers. Învață acum cum să înveți!


Nutriţionistul Cristina Bogdan îţi spune ce să mănânci ca să faci faţă în perioada examenelor. Mananca regulat si echilibrat. Este foarte important ca in perioada examenelor sa mananci alimente care sa iti dea energie pe tot parcursul zilei.

Fast-food-ul nu este o solutie, mai ales daca mananci seara – iti poate tulbura somnul si iti ingreuneaza digestia. "Este foarte important ca elevii sa se gandeasca ca au de trecut printr-un stres foarte intens, au de facut foarte multe pregatiri, asa ca trebuie sa respecte un program de viata si de alimentatie."


Îți mai recomandăm:

Ai sesiune? Nutriţioniştii îţi spun ce să mănânci pentru o memorie bună. Perioada examenelor constituie un stres pentru majoritatea elevilor şi studenţilor. Citește mai mult

* * *

It has never been proven that listening to music helps people to concentrate, but various studies have shown that listening to calming songs can reduce stress levels by blocking out background noise. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe