Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Viata de student
 

Cum sa supravietuiesti cursurilor de dimineata 

Publicat în Campuscluj.ro

A început facultatea! Probabil ai primit și orarul, iar prima reacție a fost: seminar de la ora 8? Nu se poate! Hai să vedem ce poţi face pentru a scăpa de corvoada de dimineață.

1. Pregătește-ți geanta și hainele cu o seară înainte. Mai ales dacă ești fată, vei sta jumătate de oră doar privind spre dulap și concluzionând cu tristețe că "Nu am cu ce să mă îmbrac!".

2. Trezește-te cu muzică și cafea! Hmm, nu sună bine? O cafea aburindă și fierbinte, muzica ta preferată pe fundal și dimineața ta va fi mult mai frumoasă. Sau cel puțin, mai ușor de suportat.

Îți mai recomandăm:

Sunt deja in cea de-a cincea sesiune a vietii mele si ma mandresc cu faptul ca, pana acum, am trecut de toate cu bine (daca nu din prima, macar din a doua incercare). Citește mai mult

* * *

When the sum total of human knowledge rests an arm’s length away in each person’s pocket, why do we have to remember anything anymore?“Everything is available through a Google search almost instantaneously, so what motive do you have to store useless info?” said Joseph LeDoux, who directs New York University’s Emotional Brain Institute. Învață acum cum să înveți!


Jocurile cum sunt sudoku, integramele, dar şi cele care fac apel la capacitatea de a rezolva ecuaţii matematice menţin în formă zonele cerebrale responsabile cu memoria.

Schimbă-ţi alimentaţia! Dulciurile şi carnea grasă ne scad capacitatea de memorare. Înlocuieşte-le cu afine, cătină, măceşe, struguri şi cu broccoli.


Dormi mai mult! În timpul somnului, creierul nostru reorganizează, prioritizează şi stochează toate informaţiile primite în timpul zilei.


Îți mai recomandăm:

Nu este iesit din comun sa uiti din cand in cand telefonul mobil acasa, dar acest lucru nu trebuie sa se intample frecvent. Daca ti se intampla prea des, este cazul sa incepi sa-ti antrenezi creierul zilnic cu ajutorul unor exercitii mentale. Citește mai mult

* * *

Many students are being left behind by an educational system that some people believe is in crisis. Improving educational outcomes will require efforts on many fronts, but a central premise of this monograph is that one part of a solution involves helping students to better regulate their learning through the use of effective learning techniques. Învață acum cum să înveți!


Ponturi pentru imbunatatirea memoriei


Publicat în Ziare.com

Psihologii americani sunt de parere ca cel mai important lucru pentru imbunatatirea memoriei este sa acordam o mai mare importanta prioritatilor si sa nu ne pierdem in detalii.

Atentia este principala modalitate prin care lucrurile importante pot fi retinute mult mai bine. Poti sa iti faci o lista a prioritatilor, iar lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru tine le poti acorda o atentie mai mare, prin realizarea de modalitati eficiente pentru indeplinirea lor.


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Testele de memorie vizuală reprezintă atât o modalitate de antrenare a memoriei, cât şi un mod de măsurare a spiritului de observaţie şi a capacităţii de a reţine informaţii. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe