Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Cum să avansezi în carieră  

Publicat în Catalog-cursuri.ro

Determină ce ai de oferit. În orice domeniu ai lucra, asigură-te că ești bun. Alege în primul rând direcția în care vrei să mergi și să crești. Dacă încă nu ești sigur, nu-ți fie teamă să experimentezi.

Fii selectiv. Nu-ți irosi timpul pe sarcini care nu contribuie la țelul tău. Alege să faci lucruri cu un impact mai mare, care implică mai multă responsabilitate și din care înveți mai multe pentru a-ți folosi timpul într-un mod eficient.

Lucrează la un start-up, cel puțin o dată. Atunci când construiești ceva de la 0 câștigi o experiență pe care nu o poți obține în altă parte, și vei avansa mult mai repede, fie în companie, fie în altă parte.


Îți mai recomandăm:

Ai ocazia sa te dezvolti la nivel profesional. Facand voluntariat in mod specific, intr-o anumita institutie, poti afla daca iti place sa lucrezi in respectiva institutie sau in respectivul domeniu. Citește mai mult

* * *

Stiloul este mai eficient decât calculatorul când este vorba de memorarea notiţelor, arată un studiu menţionat de 24heures. ch. Cercetătorii consideră că elevii şi studenţii scriu mai repede pe laptop, dar mai puţin inteligent. Învață acum cum să înveți!


O memorie buna este esentiala pentru obtinerea unui rezultat multumitor la examenele care urmeaza in aceasta perioada pentru studenti si elevi. Chiar daca procesul de imbunatatire a memoriei se realizeaza in timp, mai exista o sansa si pentru cei care s-au „trezit” mai tarziu.


Îți mai recomandăm:

SinzianaT. din Iasi: "As dori sa stiu daca lecitina ajuta intr-adevar unui copil care are mult de invatat. Nepoata mea este in clasa a VIII-a si mi se pare cam anemica, palida de la cite ore petrece invatind, scriind, fie acasa, fie la meditatii. Citește mai mult

* * *

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Învață acum cum să înveți!


Consumul de alimente cu impact asupra activităţii cerebrale şi exerciţiul fizic regulat sunt cele două elemente esenţiale pentru longevitatea creierului şi a memoriei!

Efectul este spectaculos: când primeşte nutrienţii adecvaţi, creierul dă dovada unei capacităţi sporite de concentrare şi de memorare.


Cafeina din cafea, ceai sau băuturile tip cola este renumită pentru acţiunea ei stimulantă asupra sistemului nervos.

Ginko - biloba – extractul de ginko are efecte reale, dar limitate asupra memoriei şi ameliorează circulaţia sangvină cerebrală, deci poate fi folosit ca supliment nutritiv.

Îți mai recomandăm:

Studentii care sunt mereu pusi pe memorat trebuie sa tina cont si de alimentatie. Aceasta ii ajuta in momentele de tensiune, cand sunt presati de timp si trebuie sa invete zeci de pagini in scurt timp. Citește mai mult

* * *

Potrivit cercetătorilor, cei mai mulţi studenţi greşesc pentru că vor să înveţe recitind notiţe şi texte din manuale.  Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care citesc de mai multe ori textele nu le vor reţine mai bine decât cei care le citesc o singură dată. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe