Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Compania fără șefi, visul angajaților 

Publicat în Smartdreamers.com

Majoritatea angajaților își doresc să lucreze într-o companie fără șefi, una în care să nu existe învechitele sisteme de management cu penalizari pentru cinci minute de întârziere la birou sau mult mai des întâlnita obligaţie de a sta opt ore în aceeasi încăpere.

Dar în ce măsură ar ajuta, din punct de vedere al productivităţii, o astfel de strategie? Cât de implicaţi am fi, ca şi angajaţi, fără privirile tăioase din capătul coridorului? Câte din saricini ni le-am îndeplini cu succes, la timp, fără presiunea e-mail-urilor primite şi, lucrând de acasă, cât am lucra, de fapt, propriu zis?

Având la îndemână două exemple puternice şi extrem de concludente, în rândurile de mai jos ne vom aventura în tărâmul aparent utopic al libertăţii la locul de muncă.

Atunci când am realizat interviul cu cei de la [e spres oh], am simţit încă de la bun început că există, în cadrul companiei, ceva diferit faţă de o firmă obişnuită. Neştiind până în acel moment prea multe detalii despre cultura organizaţională pe care o au, iniţial voiam să discutăm cu un manager de recrutare sau cineva din conducere, cum te aştepţi, de regulă, să fie într-o companie.

Însă am fost plăcut surprinşi să aflăm că la întrebări ne va răspunde întreaga echipă şi nu doar un manager. Asta pentru că nu există vreun manager. Dezvoltând în cadrul interviului acest punct, ni s-a spus că la [e spres oh] ideea de a avea şefi este necunoscută de doi ani de când a fost înfiinţată compania şi probabil aşa va fi mereu. Există, într-adevăr, team leaderi pe grupuri de dezvoltare, însă aceştia nu au niciun fel de atribuţii manageriale administrative, ci doar tehnice.

În plus, faptul că nu există şefi se reflectă şi în atmosfera de la birou. Asta dacă vrei să vii la birou, căci ai posibilitatea de a lucra şi de acasă, dintr-un local sau de oriunde altundeva consideri că eşti mai productiv. Dar sunt şanse mici să nu-ţi doreşti la sediu; poate doar dacă nu îţi place Xbox-ul în general si să joci FIFA în mod special, nu ai cunoştinţe de table ori dacă pentru tine relaxarea nu include savurarea unui espresso într-o mansardă cochetă transformată în cafenea.

Compania de prestigiu care încearcă să se comporte ca o mică întreprindere

Poate că exemplul cel mai bun al unei organizații care adoptă o astfel de strategie cu succes este Gore Associates, o firmă privată din SUA care creează tehnologie de vârf, având profituri de milioane de dolari.

Până aici nimic neobișnuit. Dar dacă veți întâlni vreodată un om care lucrează acolo și vă veți uita la ce scrie pe ecusonul lui, veți vedea că este trecut doar numele iar dedesubt cuvântul “asociat”, indiferent de câți bani câștigă, de câte responsabilități are sau de câtă vreme lucrează acolo.

La Gore nu există funcții, oamenii de acolo nu au șefi. Nu există nici grafice organizaționale, bugete sau planuri strategice elaborate și orice modificare importantă, precum salariile sau demiterile, este stabilită în cadrul unei discuții colective.

Pe scurt, Gore este o companie foarte neobișnuită, cu o filosofie clară. Este o companie mare, de prestigiu, care încearcă să se comporte ca o mică întreprindere, aflată la început. Și cu toate acestea, de mai bine de 30 de ani consecutiv, compania are profit, rulând miliarde de dolari și având zeci de mii de angajați. Nu întâmplător se află constant în topurile realizate de experții în materie de afaceri, unde sunt menționate cele mai bune companii din America pentru care e ideal să lucrezi.

Sigur, succesul lor ține și de multe alte aspecte, cum ar fi obsesia pentru Regula lui 150, sau, altfel spus, Punctul Critic. Conform mai multor cercetări în domeniu, se pare că într-o unitate tot ce trece ca și număr de persoane de 150 devine problematic, dat fiind faptul că relațiile dintre oameni nu mai pot fi gesionate cu atât de multă ușurință.

Practic, trecând de Punctul Critic de 150 de membri, în cadrul grupului încep să apară impedimente structurale și se va ajunge mai greu la un consens, deci grupul va acționa unitar mult mai rar. Așa că de fiecare dată când o fabrică de-a lor atinge 150 de inși, se mai deschide una.

Conexiunea dintre acest tip de structură organizațională și stilul managerial relaxat de la Gore este evidentă și forța ei constă în presiunea anturajului, care e mult mai puternică decât faptul de a avea un șef. Mult, mult mai puternică, mai ales atunci când echipele sunt mici și oamenii vor să se ridice la nivelul așteptărilor.

În astfel de cazuri, cei de la vânzări, spre exemplu, care vor ca solicitarea unui client să fie îndeplinită pot ajunge ușor la cei de la producție, de pildă, să vorbească cu cineva cunoscut de acolo și să îi spună să se ocupe de solicitarea respectivă. În asta constă presiunea anturajului.

În concluzie, poate exista productivitate și fără șefi; în unele cazuri chiar mai multă. Totul depinde de tine și de grupul din care faci parte. Îți dorim succes în găsirea companiei ideale!


Îți mai recomandăm:

Ne place la nebunie să descoperim companii cu o viziune inedită, pozitivă, transpusă în spațiul de lucru și în modul în care este privită activitatea de zi cu zi. Citește mai mult

* * *

Rezumatul, fișa de lectură, recenzia, referatul, au la bază un plan de idei.  Iată de ce este bine să îți organizezi în acest mod ce ai de învățat! Pentru că aceste scrieri sintetice permit organizarea și concentrarea cunoștințelor acumulate. Învață acum cum să înveți!


Consumul de nuci stimulează concentrarea


Publicat în Stiridecluj.ro

Persoanele care consumă nuci se concentrează mai bine și au o capacitate crescută de prelucrare a informațiilor, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA).

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina "David Geffen", UCLA, care a constatat ca functiile cognitive sunt in mod constant mai bune la participantii care au consumat nuci, indiferent de varsta, sex sau etnie.


Îți mai recomandăm:

Scientific Organisation of Medical Students (SOMS) va organiza o nouă ediție a Medical International Conference for Students. Evenimentul se va desfășura la Auditorium Pallady și la alte locații partenere congresului și va reuni și în acest an peste 800 de participanți ce vor avea posibilitatea să participe la numeroase workshop-uri și conferințe pe teme de actualitate, ținute de invitați veniți atât din țară cât și din străinătate, profesioniști în domeniile lor de activitate. Citește mai mult

* * *

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa elimini factorii perturbatori si sa incerci sa gasesti un mediu linistit, pentru a te putea concentra mai usor la ceea ce ai de facut. Învață acum cum să înveți!


Creierul consuma foarte multa energie, aproximativ 20% din totalul oxigenului dintr-un inspir este consumat de creier, iar acest consum creste in cazul eforturilor intelectuale. 

Vitaminele din complexul B sunt ideale pentru sanatatea si integritatea celulelor nervoase, iar unele grasimi ca omega 3 si omega 6 intervin in procesele nervoase.

Se recomanda zilnic sa consumati o carne slaba la cuptor, fiarta sau pe gratar, dar nu prajita.

Ouale si lactatele reprezinta de asemenea surse veritabile de aminoacizi, la fel si ficatul sau fructele de mare.


Îți mai recomandăm:

Vrem o minte care să nu ne trădeze când avem mai mare nevoie de ea? Există meniuri care o pot stimula!   Regulile pentru păstrarea creierului în formă sunt: Să nu sărim peste cele trei mese principale. Citește mai mult

* * *

Fă legătura tot timpul între cunoștințele învățate anterior și cele pe care le înveți în prezent. Folosește aceste legături pentru a face comparații, analize, sinteze. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe