Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Compania fără șefi, visul angajaților 

Publicat în Smartdreamers.com

Majoritatea angajaților își doresc să lucreze într-o companie fără șefi, una în care să nu existe învechitele sisteme de management cu penalizari pentru cinci minute de întârziere la birou sau mult mai des întâlnita obligaţie de a sta opt ore în aceeasi încăpere.

Dar în ce măsură ar ajuta, din punct de vedere al productivităţii, o astfel de strategie? Cât de implicaţi am fi, ca şi angajaţi, fără privirile tăioase din capătul coridorului? Câte din saricini ni le-am îndeplini cu succes, la timp, fără presiunea e-mail-urilor primite şi, lucrând de acasă, cât am lucra, de fapt, propriu zis?

Având la îndemână două exemple puternice şi extrem de concludente, în rândurile de mai jos ne vom aventura în tărâmul aparent utopic al libertăţii la locul de muncă.

Atunci când am realizat interviul cu cei de la [e spres oh], am simţit încă de la bun început că există, în cadrul companiei, ceva diferit faţă de o firmă obişnuită. Neştiind până în acel moment prea multe detalii despre cultura organizaţională pe care o au, iniţial voiam să discutăm cu un manager de recrutare sau cineva din conducere, cum te aştepţi, de regulă, să fie într-o companie.

Însă am fost plăcut surprinşi să aflăm că la întrebări ne va răspunde întreaga echipă şi nu doar un manager. Asta pentru că nu există vreun manager. Dezvoltând în cadrul interviului acest punct, ni s-a spus că la [e spres oh] ideea de a avea şefi este necunoscută de doi ani de când a fost înfiinţată compania şi probabil aşa va fi mereu. Există, într-adevăr, team leaderi pe grupuri de dezvoltare, însă aceştia nu au niciun fel de atribuţii manageriale administrative, ci doar tehnice.

În plus, faptul că nu există şefi se reflectă şi în atmosfera de la birou. Asta dacă vrei să vii la birou, căci ai posibilitatea de a lucra şi de acasă, dintr-un local sau de oriunde altundeva consideri că eşti mai productiv. Dar sunt şanse mici să nu-ţi doreşti la sediu; poate doar dacă nu îţi place Xbox-ul în general si să joci FIFA în mod special, nu ai cunoştinţe de table ori dacă pentru tine relaxarea nu include savurarea unui espresso într-o mansardă cochetă transformată în cafenea.

Compania de prestigiu care încearcă să se comporte ca o mică întreprindere

Poate că exemplul cel mai bun al unei organizații care adoptă o astfel de strategie cu succes este Gore Associates, o firmă privată din SUA care creează tehnologie de vârf, având profituri de milioane de dolari.

Până aici nimic neobișnuit. Dar dacă veți întâlni vreodată un om care lucrează acolo și vă veți uita la ce scrie pe ecusonul lui, veți vedea că este trecut doar numele iar dedesubt cuvântul “asociat”, indiferent de câți bani câștigă, de câte responsabilități are sau de câtă vreme lucrează acolo.

La Gore nu există funcții, oamenii de acolo nu au șefi. Nu există nici grafice organizaționale, bugete sau planuri strategice elaborate și orice modificare importantă, precum salariile sau demiterile, este stabilită în cadrul unei discuții colective.

Pe scurt, Gore este o companie foarte neobișnuită, cu o filosofie clară. Este o companie mare, de prestigiu, care încearcă să se comporte ca o mică întreprindere, aflată la început. Și cu toate acestea, de mai bine de 30 de ani consecutiv, compania are profit, rulând miliarde de dolari și având zeci de mii de angajați. Nu întâmplător se află constant în topurile realizate de experții în materie de afaceri, unde sunt menționate cele mai bune companii din America pentru care e ideal să lucrezi.

Sigur, succesul lor ține și de multe alte aspecte, cum ar fi obsesia pentru Regula lui 150, sau, altfel spus, Punctul Critic. Conform mai multor cercetări în domeniu, se pare că într-o unitate tot ce trece ca și număr de persoane de 150 devine problematic, dat fiind faptul că relațiile dintre oameni nu mai pot fi gesionate cu atât de multă ușurință.

Practic, trecând de Punctul Critic de 150 de membri, în cadrul grupului încep să apară impedimente structurale și se va ajunge mai greu la un consens, deci grupul va acționa unitar mult mai rar. Așa că de fiecare dată când o fabrică de-a lor atinge 150 de inși, se mai deschide una.

Conexiunea dintre acest tip de structură organizațională și stilul managerial relaxat de la Gore este evidentă și forța ei constă în presiunea anturajului, care e mult mai puternică decât faptul de a avea un șef. Mult, mult mai puternică, mai ales atunci când echipele sunt mici și oamenii vor să se ridice la nivelul așteptărilor.

În astfel de cazuri, cei de la vânzări, spre exemplu, care vor ca solicitarea unui client să fie îndeplinită pot ajunge ușor la cei de la producție, de pildă, să vorbească cu cineva cunoscut de acolo și să îi spună să se ocupe de solicitarea respectivă. În asta constă presiunea anturajului.

În concluzie, poate exista productivitate și fără șefi; în unele cazuri chiar mai multă. Totul depinde de tine și de grupul din care faci parte. Îți dorim succes în găsirea companiei ideale!


Îți mai recomandăm:

Ne place la nebunie să descoperim companii cu o viziune inedită, pozitivă, transpusă în spațiul de lucru și în modul în care este privită activitatea de zi cu zi. Citește mai mult

* * *

Totul porneste de la atitudine Antrenati-va creierul sa fie intr-o permanenta stare de curiozitate, de a dori sa intelegeti lucrurile dincolo de propria perceptie de a reflecta si extrage lectii din orice. Învață acum cum să înveți!


Pentru sanatatea mentala, dar si cea fizica, trebuie consumate alimente proaspete, bogate in nutrientii necesari. Excesele trebuie evitate. 

Miscarea in aer liber, aerisirea creierului, se recomanda mai mereu, fara insa se sa mentioneze ca aceasta ajuta si la mentinerea in forma a memoriei. Se pot face plimbari, mai lungi sau mai scurte, in functie de anotimp.

Cel mai important, insa, pentru mentinerea unei memorii sanatoase pe tot parcursul vietii, e gimnastica memoriei.


Îți mai recomandăm:

Avem nevoie de un plan de îmbunătățire a memoriei, care să devină treptat un nou stil de viață, mult mai bine organizat. Pentru sănătatea mentală, dar și cea fizică, trebuie consumate alimente proaspete, bogate în nutrienții necesari. Citește mai mult

* * *

Emoţiile înaintea unui examen sunt normale, însă atunci când frica şi nervozitatea devin exagerate, ele se pot transforma într-un blocaj emoţional. Învață acum cum să înveți!


6 sfaturi pentru o memorie bună


Publicat în Sfatulparintilor.ro

Mananca ciocolata neagra

Cand consumi ciocolata activezi anumite sisteme din creier care pompeaza dopamina, un element chimic important. Aceste sisteme imbunatatesc invatarea si memoria si mentin mintea ascutita si alerta.

Viziteaza un muzeu

Fa un tur cu ghid al unui muzeu sau alt punct de interes pentru tine. Fii atent la ce spune ghidul. Cand ajungi acasa, incearca sa reconstruiesti turul scriind un rezumat a tot ce iti amintesti.

Rezolva puzzle-uri

Ai avea nevoie de minimum 500 de piese. Rezolvarea unuia implica anumite decizii vizuale despre fiecare piesa si locul ei.


Îți mai recomandăm:

Mănâncă ciocolată neagră - Când consumi ciocolată activezi anumite sisteme din creier. Aceste sisteme îmbunătățesc învățarea și memoria și mențin mintea ascuțită și alertă. Citește mai mult

* * *

Profesorii de la Universitatea din Sheffield au realizat un studiu ale cărui rezultate au confirmat faptul că învăţarea este mai eficientă atunci când întreg procesul se întinde pe o perioadă mai lungă de timp şi include pauze regulate. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe