Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Compania fără șefi, visul angajaților 

Publicat în Smartdreamers.com

Majoritatea angajaților își doresc să lucreze într-o companie fără șefi, una în care să nu existe învechitele sisteme de management cu penalizari pentru cinci minute de întârziere la birou sau mult mai des întâlnita obligaţie de a sta opt ore în aceeasi încăpere.

Dar în ce măsură ar ajuta, din punct de vedere al productivităţii, o astfel de strategie? Cât de implicaţi am fi, ca şi angajaţi, fără privirile tăioase din capătul coridorului? Câte din saricini ni le-am îndeplini cu succes, la timp, fără presiunea e-mail-urilor primite şi, lucrând de acasă, cât am lucra, de fapt, propriu zis?

Având la îndemână două exemple puternice şi extrem de concludente, în rândurile de mai jos ne vom aventura în tărâmul aparent utopic al libertăţii la locul de muncă.

Atunci când am realizat interviul cu cei de la [e spres oh], am simţit încă de la bun început că există, în cadrul companiei, ceva diferit faţă de o firmă obişnuită. Neştiind până în acel moment prea multe detalii despre cultura organizaţională pe care o au, iniţial voiam să discutăm cu un manager de recrutare sau cineva din conducere, cum te aştepţi, de regulă, să fie într-o companie.

Însă am fost plăcut surprinşi să aflăm că la întrebări ne va răspunde întreaga echipă şi nu doar un manager. Asta pentru că nu există vreun manager. Dezvoltând în cadrul interviului acest punct, ni s-a spus că la [e spres oh] ideea de a avea şefi este necunoscută de doi ani de când a fost înfiinţată compania şi probabil aşa va fi mereu. Există, într-adevăr, team leaderi pe grupuri de dezvoltare, însă aceştia nu au niciun fel de atribuţii manageriale administrative, ci doar tehnice.

În plus, faptul că nu există şefi se reflectă şi în atmosfera de la birou. Asta dacă vrei să vii la birou, căci ai posibilitatea de a lucra şi de acasă, dintr-un local sau de oriunde altundeva consideri că eşti mai productiv. Dar sunt şanse mici să nu-ţi doreşti la sediu; poate doar dacă nu îţi place Xbox-ul în general si să joci FIFA în mod special, nu ai cunoştinţe de table ori dacă pentru tine relaxarea nu include savurarea unui espresso într-o mansardă cochetă transformată în cafenea.

Compania de prestigiu care încearcă să se comporte ca o mică întreprindere

Poate că exemplul cel mai bun al unei organizații care adoptă o astfel de strategie cu succes este Gore Associates, o firmă privată din SUA care creează tehnologie de vârf, având profituri de milioane de dolari.

Până aici nimic neobișnuit. Dar dacă veți întâlni vreodată un om care lucrează acolo și vă veți uita la ce scrie pe ecusonul lui, veți vedea că este trecut doar numele iar dedesubt cuvântul “asociat”, indiferent de câți bani câștigă, de câte responsabilități are sau de câtă vreme lucrează acolo.

La Gore nu există funcții, oamenii de acolo nu au șefi. Nu există nici grafice organizaționale, bugete sau planuri strategice elaborate și orice modificare importantă, precum salariile sau demiterile, este stabilită în cadrul unei discuții colective.

Pe scurt, Gore este o companie foarte neobișnuită, cu o filosofie clară. Este o companie mare, de prestigiu, care încearcă să se comporte ca o mică întreprindere, aflată la început. Și cu toate acestea, de mai bine de 30 de ani consecutiv, compania are profit, rulând miliarde de dolari și având zeci de mii de angajați. Nu întâmplător se află constant în topurile realizate de experții în materie de afaceri, unde sunt menționate cele mai bune companii din America pentru care e ideal să lucrezi.

Sigur, succesul lor ține și de multe alte aspecte, cum ar fi obsesia pentru Regula lui 150, sau, altfel spus, Punctul Critic. Conform mai multor cercetări în domeniu, se pare că într-o unitate tot ce trece ca și număr de persoane de 150 devine problematic, dat fiind faptul că relațiile dintre oameni nu mai pot fi gesionate cu atât de multă ușurință.

Practic, trecând de Punctul Critic de 150 de membri, în cadrul grupului încep să apară impedimente structurale și se va ajunge mai greu la un consens, deci grupul va acționa unitar mult mai rar. Așa că de fiecare dată când o fabrică de-a lor atinge 150 de inși, se mai deschide una.

Conexiunea dintre acest tip de structură organizațională și stilul managerial relaxat de la Gore este evidentă și forța ei constă în presiunea anturajului, care e mult mai puternică decât faptul de a avea un șef. Mult, mult mai puternică, mai ales atunci când echipele sunt mici și oamenii vor să se ridice la nivelul așteptărilor.

În astfel de cazuri, cei de la vânzări, spre exemplu, care vor ca solicitarea unui client să fie îndeplinită pot ajunge ușor la cei de la producție, de pildă, să vorbească cu cineva cunoscut de acolo și să îi spună să se ocupe de solicitarea respectivă. În asta constă presiunea anturajului.

În concluzie, poate exista productivitate și fără șefi; în unele cazuri chiar mai multă. Totul depinde de tine și de grupul din care faci parte. Îți dorim succes în găsirea companiei ideale!


Îți mai recomandăm:

Ne place la nebunie să descoperim companii cu o viziune inedită, pozitivă, transpusă în spațiul de lucru și în modul în care este privită activitatea de zi cu zi. Citește mai mult

* * *

1. Respiră adânc şi realizează că totul este doar în capul tău Relaxează-te înainte să te apuci de scris. Inspiră aer adânc în piept, în timp ce ai mâinile pe bancă şi corpul relaxat. Învață acum cum să înveți!


Cu totii va doriti sa treceti peste sesiunea care v-a gasit mai mult sau mai putin pregatiti pentru examenele dificile care stau in calea notelor mari. Abordati diverse tactici si niciuna nu pare sa va ajute sa retineti materiile stufoase? Am adunat, le-am clasificat si va servim la “tava”, cele mai importante tehnici de memorat, un ajutor pentru invatat usor.

- Conform spuselor autorului Sylvie Lair in cartea “Cum sa memoram. Ghid Practic”, este bine sa iti concentrezi atentia, ca sa percepi si sa dai un sens informatiei de memorat: sa iti creezi reprezentari mintale. 

- Noteaza-ti pe o foaie ce anume trebuie sa inveti, ce sarcina de lucru ai si aseazati-o undeva la vedere. 

- Creaza o inregistrare audio a celor mai importante sau spinoase probleme ale materiei. 

- Construieste-ti planuri de lectie sau foloseste pe cat posibil diagrame, filme, programe computere, postere, etc. Pe acestea cu siguranta le vei retine cel mai repede. 

- Una dintre tehnicile de memorare este de a “scrie” ideea principala in minte, tinand ochii inchisi, sau o alta tactica este sa scrii cuvintele cu degetul pe banca. 

- Ajuta-ti memoria folosind cartonase pe care sa notezi ideile principale plasand-le in diferite locuri din camera. Cu cat ai mai multe notite cu atat memorezi mai usor. 

- Vizualizeaza informatiile si foloseste harti, tabele, scheme si imagini pentru a putea memora informatiile, atunci cand ai foarte mult de citit. 

- Ideile pe care trebuie sa le retii le poti sublinia cu culori, markere, sau le potii scrie pe cartonase colorate.

- Un somn de cateva minute poate imbunatati memoria, asa incat daca dupa cateva ore de invatat simti nevoia sa dormi, atunci dormi. E un fapt demonstrat stiintific: somnul imbunatateste asimilarea cunostintelor.

- Alimenteaza-te corect. Pentru o mai buna capacitate de memorare e bine sa consumi cat mai multe alimente ce contin vitamina C. 

- Cine nu-si aminteste nume, date si numere de telefon si, in plus, are colesterolul marit, ar trebui sa fie foarte interesat de colina, o vitamina din grupa B. Ea se gaseste mai ales in galbenus, ficat, drojdie de bere si griu incoltit. 

- Atata timp cat informatia se memoreaza cel mai bine atunci cand aceasta este plasata la inceputul si la sfarsitul textului, este bine sa repeti de mai multe ori informatia din mijlocul textului. 

Antreneaza-ti muschii creierului ca sa absoarba mai multe informatii/cuvinte citite. Foloseste-ti viziunea periferica. Aceasta consta in a imagina o linie pe mijlocul paginii. In loc sa citesti de la stanga la dreapta fiecare linie, incearca sa citesti de sus in jos urmarind linia imaginara. Unii studenti care citesc rapid deseneaza o linie pe pagina. 

- Rezerva-ti un timp de pauza in decursul unei sedinte de lucru ce dureaza mai mult de o ora.

- Repeta ceea ce ai acumulat, dupa terminarea pauzei. 

- Profita de somn si fixeazai-ti acceasi ora pentru culcare. 

- Bea mai bine un ceai calmant, dupa masa, decat o cafea.

- Recapituleaza inainte de a adormi, ceea ce ai invatat in timpul zilei.

Memoria ta este cea mai importanta atunci cand trebuie sa aprofundezi pagini intregi de informatie intr-un timp scurt. Profita de fiecare punct din acest articol pentru a reusi sa iei toate examenele din aceasta sesiune. Nu uita sa inveti, dar sa te si relaxezi cu citate din sesiune :)


Îți mai recomandăm:

Cu totii va doriti sa treceti peste sesiunea care v-a gasit mai mult sau mai putin pregatiti pentru examenele dificile care stau in calea notelor mari. Citește mai mult

* * *

How do I study hard (I mean 100% flat out full throttle) for 2 years without burning out and getting tired psychologically?***** This is long, but I am a teacher. Învață acum cum să înveți!


Consumul de nuci stimulează concentrarea


Publicat în Stiridecluj.ro

Persoanele care consumă nuci se concentrează mai bine și au o capacitate crescută de prelucrare a informațiilor, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA).

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina "David Geffen", UCLA, care a constatat ca functiile cognitive sunt in mod constant mai bune la participantii care au consumat nuci, indiferent de varsta, sex sau etnie.


Îți mai recomandăm:

Scientific Organisation of Medical Students (SOMS) va organiza o nouă ediție a Medical International Conference for Students. Evenimentul se va desfășura la Auditorium Pallady și la alte locații partenere congresului și va reuni și în acest an peste 800 de participanți ce vor avea posibilitatea să participe la numeroase workshop-uri și conferințe pe teme de actualitate, ținute de invitați veniți atât din țară cât și din străinătate, profesioniști în domeniile lor de activitate. Citește mai mult

* * *

I hate studying. When I try to study I am able to concentrate for 15-20 minutes the most and then I find something else to do. I manage to make average grades from what I retain in class and with the little studying I manage to do. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe