Pornim radioul...
Conform noii legi a Educatiei clasificarea universitatilor presupune trei grupe:

1. Universitati de cercetare avansata si educatie- care vor organiza studii de licenta, masterat si doctorat

2. Universitati de educatie si cercetare stiintifica- care vor organiza studii de licenta si masterat

3. Universitati centrate pe educatie- care vor organiza studii de licenta

Peste jumatate dintre universitati nu au reusit sa se inscrie in primele doua categorii, aflandu-se practic in vizorul comasarii preconizate de legea invatamantului adoptata in acest an. Cu toate acestea si rectoratele care nu se regasesc in primele doua categorii au o portita pentru continuarea anumitor programe de master si doctorat, ministrul Daniel Funeriu declarand ca finantarea de la stat poate fi indreptata "punctual" catre programele de master foarte bune.

Îți mai recomandăm:

Universitatea din Bucuresti, Universitatea "Babes- Bolyai" din Cluj, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si Academia de Studii Economice sunt printre cele mai bune universitati din tara si vor primi mai multi bani de la bugetul de stat pentru finantarea programelor de masterat si doctorat. Citește mai mult

* * *

Cel mai bine este să te pregăteşti din timp (sau cel puţin să te obişnuieşti cu ideea că trebuie să te apuci de învăţat cât de curând). Învață acum cum să înveți!


Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea.

În perioada sesiunii meniul ar trebui să includă obligatoriu multe fructe și legume. Acestea produc detoxifierea organismului și, implicit, limpezirea gândirii.

Hidratarea trebuie făcută corect. Elimină sucurile carbogazoase, energizantele și cafeaua în exces. Consumă apă și cât mai multe ceaiuri.

Îți mai recomandăm:

Un ciclu normal de asimilare a informatiilor trebuie sa fie alcatuit din opt ore de somn, opt ore loisir - adica timp liber, relaxare - si opt ore de studiu. Citește mai mult

* * *

The famous Nobel Prize-winning physicist Richard Feynman understood the difference between “knowing something” and “knowing the name of something,” and it’s one of the most important reasons for his success. Învață acum cum să înveți!


Nu pretinde nimeni ca ar cunoaste planta care, daca o pui in mancare, te face automat un al doilea Einstein. Exista insa principii nutritive care, adresandu-se creierului, pot stimula memoria, inteligenta, capacitatea de a invata si claritatea gandirii.

Ginkgo biloba - Aceasta ciudata denumire se refera la un arbore exotic, intalnit indeosebi in sud-estul Chinei, ale carui frunze contin glicozide, flavonoide si terpenoide, substante responsabile de memoria si capacitatea noastra de a ne concentra.


Îți mai recomandăm:

Studentii care sunt mereu pusi pe memorat trebuie sa tina cont si de alimentatie. Aceasta ii ajuta in momentele de tensiune, cand sunt presati de timp si trebuie sa invete zeci de pagini in scurt timp. Citește mai mult

* * *

Iată câteva sfaturi de cum te descurci mai bine în sesiune. Fă un lucru pe rând. Dacă ai decis să înveţi pt un examen, 2-3 ore concentrează-te doar pe acel examen. Învață acum cum să înveți!