Pornim radioul...
ÎNVEȚI » UBB Cluj-Napoca
 
Cinci studenti la Drept de la Universitatea Bucuresti, Universitatea Babes-Boylai din Cluj si Universitatea A.I. Cuza din Iasi au castigat burse de merit in cadrul programului "Bursele Bostina– 2012".

"Anul acesta am fost nevoiti sa acordam doua burse la anul III Bucuresti datorita nivelului exceptional al participantilor, care au reusit sa impresioneze atat prin nivelul cunostintelor teoretice cat si a felului creativ in care au stiut sa le aplice la speta propusa. Ca si anul trecut, le-am propus candidatilor, ca pe marginea chestiunilor teoretice din eseuri, sa dezbatem si o speta intalnita in practica, astfel incat putem spune ca si anul acesta au castigat cei mai buni viitori avocati pledanti", a declarat Andrei Sarban.

Urmareste-o pe Martin Madalina pe Facebook.

Urmareste-l pe Ion Alexandru pe Facebook.

Urmareste-o pe Andreea Nica pe Facebook.
Îți mai recomandăm:

Studentii din anii III si IV ai Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti, respectiv anul IV al Universitatii A. I. Cuza din Iasi si Universitatii Babes-Bolyai din Cluj vor primi si in acest an patru burse de merit in valoare de cate 200 euro lunar, anunta casa de avocatura "Bostina si Asociatii". Citește mai mult

* * *

Think it's beginner's luck? Think again. There's a science to becoming skilled. Over the last year, I've signed up for multiple online courses in graphic design, screenwriting, web design, computer programming - you name it - only to quit a few video lessons in. Învață acum cum să înveți!


1. Divizarea

Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. 

2. Aliteratia

"Vajaind ca vijelia si ca plesnetul de ploaie" spunea Mihai Eminescu, in Scrisoarea a III a, un fragment pe care este suficient sa-l auzi o data, ca sa-l retii usor. Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. 


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

The famous Nobel Prize-winning physicist Richard Feynman understood the difference between “knowing something” and “knowing the name of something,” and it’s one of the most important reasons for his success. Învață acum cum să înveți!


Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Cam puțin, așa-i? Tehnicile de citire rapidă te pot ajuta să îți îmbunătățești performanțele în citit și asimilat.

Ce înseamnă să citești eficient?

1. rapiditate în citire

2. selectare eficientă a informației

3. asimilarea informației relevante
Îți mai recomandăm:

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Citește mai mult

* * *

I quickly learned that at a normal pace there was simply not enough time in a year to accomplish these goals, if I planned on eating, sleeping and working at all. Învață acum cum să înveți!