Pornim radioul...

Cele mai bune 10 filme motivationale 

Publicat în Nuaisacrezi.ro

Iata cele mai bune 10 filme motivationale: capodopere ale cinematografiei internationale.

Moneyball - Ecranizarea dupa cartea lui Michael M. Lewis a aparut in cinematografe in anul 2003. Povestea se centralizeaza asupra echipei de basebal din Oakland si directorul acesteia, Billy Beane. Scopul lui este sa creeze o echipa de basebal capabila sa faca fata concurentei, in ciuda problemelor financiare cu care se confrunta.Boiler Room - Filmul arata un mediu de afaceri corupt, bazat pe inselarea clientilor. Boiler Room este o camera, care pare ca "fierbe" de pasiuni, un loc teribil, care poate servi ca atmosfera de lucru doar pentru oamenii cu perspective paradoxale asupra vietii.


Îți mai recomandăm:

Motivatia are doua surse: interiorul nostru si exteriorul (raportarea la actiunile celorlalti, realizarile sau esecurile lor). Problema noastra este ca motivatia nu tine foarte mult, ea trebuie mentinuta pentru a te determina sa mergi mai departe. Citește mai mult

* * *

1. Respiră adânc şi realizează că totul este doar în capul tău Relaxează-te înainte să te apuci de scris. Inspiră aer adânc în piept, în timp ce ai mâinile pe bancă şi corpul relaxat. Învață acum cum să înveți!


Ponturi pentru imbunatatirea memoriei


Publicat în Ziare.com

Psihologii americani sunt de parere ca cel mai important lucru pentru imbunatatirea memoriei este sa acordam o mai mare importanta prioritatilor si sa nu ne pierdem in detalii.

Atentia este principala modalitate prin care lucrurile importante pot fi retinute mult mai bine. Poti sa iti faci o lista a prioritatilor, iar lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru tine le poti acorda o atentie mai mare, prin realizarea de modalitati eficiente pentru indeplinirea lor.


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Învață acum cum să înveți!


1. Divizarea

Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. 

2. Aliteratia

"Vajaind ca vijelia si ca plesnetul de ploaie" spunea Mihai Eminescu, in Scrisoarea a III a, un fragment pe care este suficient sa-l auzi o data, ca sa-l retii usor. Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. 


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Nu poți învăța bine dacă nu știi pentru ce înveți. S-a constatat că studenții care conștientizează motivele învățării învață de 5-6 ori mai bine decât ceilalți. Învață acum cum să înveți!