Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Brandingul personal – un plus profesional 

Publicat în Cariereonline.ro

Dupa Temi Abimbola (profesor asociat, Marketing, Universitatea Warwick), brandingul consta în "identificarea si/sau crearea, apoi exploatarea unor avantaje competitive sustenabile".

Fiecare dintre noi trebuie sa isi descopere si sa isi valorifice pasiunea, talentul, valorile si motivatiile personale, apoi acestea trebuie calibrate la individualitatea fiecaruia. Paul Olteanu, trainer in comunicare publica si branding personal, spune ca "brandingul personal este un proces social, in care imaginea ta se contureaza in mintea celorlalti din tot ce aud si vad despre tine."

Îți mai recomandăm:

Proiectul CareerShop a ajuns anul acesta la cea de a XII-a editie si revine cu o tema noua, de actualitate si anume brand building-ul. Timp de o zi, in cadrul unui workshop, in data de 19 noiembrie 2012, tinut de specialistii departamentului de marketing ai Kraft Foods Romania, vei avea ocazia sa intelegi intregul proces prin care trece un produs, de la simplu obiect, la un lovemark veritabil. Citește mai mult

* * *

Vă mulțumesc pentru prezența impresionantă și pentru entuziasmul pe care le-ați avut la prima lecție de matematică pentru pregătirea admiterii în Universitatea Politehnica din București. Învață acum cum să înveți!


Jocurile cum sunt sudoku, integramele, dar şi cele care fac apel la capacitatea de a rezolva ecuaţii matematice menţin în formă zonele cerebrale responsabile cu memoria.

Schimbă-ţi alimentaţia! Dulciurile şi carnea grasă ne scad capacitatea de memorare. Înlocuieşte-le cu afine, cătină, măceşe, struguri şi cu broccoli.


Dormi mai mult! În timpul somnului, creierul nostru reorganizează, prioritizează şi stochează toate informaţiile primite în timpul zilei.


Îți mai recomandăm:

Nu este iesit din comun sa uiti din cand in cand telefonul mobil acasa, dar acest lucru nu trebuie sa se intample frecvent. Daca ti se intampla prea des, este cazul sa incepi sa-ti antrenezi creierul zilnic cu ajutorul unor exercitii mentale. Citește mai mult

* * *

Do you really believe that watching a lecturer read hundreds of PowerPoint slides is making you smarter? Overreliance on slides has contributed to the absurd belief that expecting and requiring students to read books, attend classes, take notes and do homework is unreasonable. Învață acum cum să înveți!


Stiloul este mai eficient decât calculatorul când este vorba de memorarea notiţelor, arată un studiu menţionat de 24heures.ch. Cercetătorii consideră că elevii şi studenţii scriu mai repede pe laptop, dar mai puţin inteligent.

Notiţele scrise la calculator, metodă mai rapidă decât scrisul de mână, nu facilitează o bună înţelegere a cursurilor. În schimb, scrisul de mână al notiţelor permite trierea lor mentală şi, prin urmare, păstrarea mai bună a informaţiilor importante.
Îți mai recomandăm:

Scrierea la tastatura este rapida. Scrisul de mana este lenta. Insa tocmai de aceea scrisul de mana este mai bun atunci cand este vorba despre invatare. Citește mai mult

* * *

Adam Ruben’s tongue-in-cheek column about the common difficulties and frustrations of reading a scientific paper broadly resonated among Science Careers readers. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe