Pornim radioul...
ÎNVEȚI » UBB Cluj-Napoca
 
AIESEC Cluj-Napoca recruteaza studenti din anii 3 si 4 de licenta si masteranzi pentru a pleca in internshipuri internationale platite.

Cerintele pentru aceste tipuri de internshipuri sunt: un nivel avansat de cunoastere a limbii engleze si experienta practica in domeniu. Cele trei recrutari derulate in perioada urmatoare sunt:
- Technical Internship: se adreseaza studentilor de la Facultatea de Matematica - Informatica, Politehnica si Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, specializarea Informatica Economica. Acestia nu trebuie sa aiba experienta de munca ci o cunoastere practica referitoare la limbajele de programare, grafica si design. Completati formularul de aplicare pana pe 2 decembrie si trimite-ti CV-ul la adresa office@myaiesec.ro.

Urmareste Facultatea de Matematica - Informatica online si Facebook.

Urmareste Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor online si Facebook.

Urmareste AIESEC Cluj-Napoca online, Blog, Facebook, Twitter si YouTube.

Îți mai recomandăm:

Studentii straini declara, la unison, ca se simt foarte bine in Romania, chiar daca unii dintre ei au "dat" soarele si marea pe toamna bacoviana. "Avem aici, la Bacau, un mediu prietenos atat la studiu, cat si in comunitatea studenteasca", a declarat turcoaica Tuba Ikmaz, in varsta de 24 de ani, care impreuna cu o conationala Aysum Celik, 22 de ani, ambele din orasul Erzurum, sunt inscrise la cursurile Facultatii de Litere. Citește mai mult

* * *

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Învață acum cum să înveți!


Ponturi pentru imbunatatirea memoriei


Publicat în Ziare.com

Psihologii americani sunt de parere ca cel mai important lucru pentru imbunatatirea memoriei este sa acordam o mai mare importanta prioritatilor si sa nu ne pierdem in detalii.

Atentia este principala modalitate prin care lucrurile importante pot fi retinute mult mai bine. Poti sa iti faci o lista a prioritatilor, iar lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru tine le poti acorda o atentie mai mare, prin realizarea de modalitati eficiente pentru indeplinirea lor.


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Alimentatia sanatoasa este baza unei memorii bune si in mod sigur cu ajutorul unei bune alimentatii echilibrate reusesti sa iti pastrezi atat energia, cat si capacitatea intelectuala la cote inalte. Învață acum cum să înveți!


Ca student, principala activitate a creierului pe care te bazezi este memoria, care trebuie însă folosită echilibrat, cu pauze şi tehnici care să ajute creierul să înmagazineze corect şi repede informaţiile.

Repetă - Căile dintre neuroni pot fi fortificate de-a lungul timpului, practicarea reluării memoriei în repetate rânduri fiind este cea mai bună metodă.

Ia pauze regulate - Atunci când hippocampusul trebuie să stocheze modele noi şi chiar similare, într-o perioadă scurtă de timp, se poate încurca. De aceea este nevoie de pauze, pentru a minimiza interferenţa.


Îți mai recomandăm:

1. Păcălește-ți creierul!Dacă informațiile pe care urmează să le asimilezi ți se par plictisitoare, convinge-ți creierul că sunt foarte importante, chiar vitale!2. Citește mai mult

* * *

Atunci când studiem pentru un examen, unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ținem cont se referă la folosirea tuturor materialelor de care dispunem pentru cursul respectiv. Învață acum cum să înveți!