Pornim radioul...
ÎNVEȚI » UBB Cluj-Napoca
 
AIESEC Cluj-Napoca recruteaza studenti din anii 3 si 4 de licenta si masteranzi pentru a pleca in internshipuri internationale platite.

Cerintele pentru aceste tipuri de internshipuri sunt: un nivel avansat de cunoastere a limbii engleze si experienta practica in domeniu. Cele trei recrutari derulate in perioada urmatoare sunt:
- Technical Internship: se adreseaza studentilor de la Facultatea de Matematica - Informatica, Politehnica si Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, specializarea Informatica Economica. Acestia nu trebuie sa aiba experienta de munca ci o cunoastere practica referitoare la limbajele de programare, grafica si design. Completati formularul de aplicare pana pe 2 decembrie si trimite-ti CV-ul la adresa office@myaiesec.ro.

Urmareste Facultatea de Matematica - Informatica online si Facebook.

Urmareste Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor online si Facebook.

Urmareste AIESEC Cluj-Napoca online, Blog, Facebook, Twitter si YouTube.

Îți mai recomandăm:

Studentii straini declara, la unison, ca se simt foarte bine in Romania, chiar daca unii dintre ei au "dat" soarele si marea pe toamna bacoviana. "Avem aici, la Bacau, un mediu prietenos atat la studiu, cat si in comunitatea studenteasca", a declarat turcoaica Tuba Ikmaz, in varsta de 24 de ani, care impreuna cu o conationala Aysum Celik, 22 de ani, ambele din orasul Erzurum, sunt inscrise la cursurile Facultatii de Litere. Citește mai mult

* * *

Studenţii care petrec zilnic ore în şir online, scriu mereu SMS-uri sau vorbesc mult la telefon sunt mai agitaţi, mai puţin fericiţi şi iau note mai proaste. Învață acum cum să înveți!


Există o strânsă legătură între randamentul cerebral și calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susțin nutriționiștii.

Alcoolul și alimentele cu indice glicemic foarte mare pot cauza modificări ale nivelului glicemiei, cu impact major asupra comportamentului (agitație, anxietate).

Alimentele care stimulează memoria sunt: avocado, banana, drojdia de bere, broccoli, pepenele galben, ouăle, carnea de pui, pește (ton, somon), germenii de grâu, portocala, orezul brun, legumele cu frunze verzi, soia, kefirul.


Îți mai recomandăm:

Ginseng, peste, fructe de padure sau cofeina? Care dintre suplimente nutritive ori alimente pot creste nivelul de concentrare, imbunatatesc memoria, atentia si stimuleaza functionarea creierului? Nu exista nici o indoiala ca pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, corpul sau imbatraneste. Citește mai mult

* * *

Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea. Învață acum cum să înveți!


Mici secrete pentru o memorie de invidiat


Publicat în Nou-nascuti.ro

Nimic mai simplu sa punem memoria la lucru sustin specialistii. Iata cateva trucuri.

Studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Mijlocul are proportia cea mami mica in reamintire. Deci daca aveti mult de invatat incepeti si terminati cu ceea ce vi se pare mai dificil de memorat, sau trebuie sa stiti mai bine;

Impartiti-va materialul de memorat in "portii" egale pe toata durata timpului avut la dispozitie. Nu incercati sa memorati mult intr-o zi si putin in alta, caci inconsecventa poate dauna.


Îți mai recomandăm:

Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. Citește mai mult

* * *

In a comprehensive report released by the Association for Psychological Science, the authors closely examine 10 learning tactics and rate each from high to low utility on the basis of the evidence they’ve amassed. Învață acum cum să înveți!