Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Student in strainatate
 

Absolvent de facultate, plec in strainatate...  

Publicat în Academiclink.ro

,,Pentru ce sa mai raman aici?!" devine sintetizarea tuturor raspunsurilor la aceasta intrebare. Este o intrebare care ne macina pe toti care suntem in situatia de a opta pentru alta tara pentru a avea un trai decent. Si aici nu e vorba doar de tinerii absolventi care negasindu-si de lucru in domeniul in care s-au pregatit in timpul facultatii, aleg aceasta cale. Sunt mii de cazuri de familii in care macar un membru a trebuit sa plece sa lucreze in strainatate pentru a-si putea intretine familia. Este un lucru care ar trebui sa ne ingrijoreze alarmant.

Dar acum sa ne axam pe tinerii absolventi care se vad pusi sa aleaga intre un trai de pe azi pe maine si o viata linistita cu un trai asigurat. Si acum sa ne gandim la motivele pentru care ar trebui sa stea si sa activeze in mediul de munca autohton. Cred ca la enumerare nu am fi in stare sa gasim mare lucru. Tot mai multi oameni valorosi ce ies dupa bancile scolii se hotarasc sa presteze munci necalificate pentru a se putea intretine, mai multi lucrand in afara granitelor tarii. Altii, in cazuri mai fericite, sunt nevoiti sa lucreze concomitent cu facultatea, dar tot au nevoie de sprijinul finaciar al parintilor.

Îți mai recomandăm:

De ce ar mai studia, astazi, un absolvent de liceu filosofia? De ce ar mai alege sa rataceasca prin lumea ideilor, riscand sa ramana definitiv ancorat acolo, cand mai aproape, atat de aproape, sunt altfel de tentatii, mai degraba materiale. Citește mai mult

* * *

Studenţii care petrec zilnic ore în şir online, scriu mereu SMS-uri sau vorbesc mult la telefon sunt mai agitaţi, mai puţin fericiţi şi iau note mai proaste. Învață acum cum să înveți!


Consumul de nuci stimulează concentrarea


Publicat în Stiridecluj.ro

Persoanele care consumă nuci se concentrează mai bine și au o capacitate crescută de prelucrare a informațiilor, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA).

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina "David Geffen", UCLA, care a constatat ca functiile cognitive sunt in mod constant mai bune la participantii care au consumat nuci, indiferent de varsta, sex sau etnie.


Îți mai recomandăm:

Scientific Organisation of Medical Students (SOMS) va organiza o nouă ediție a Medical International Conference for Students. Evenimentul se va desfășura la Auditorium Pallady și la alte locații partenere congresului și va reuni și în acest an peste 800 de participanți ce vor avea posibilitatea să participe la numeroase workshop-uri și conferințe pe teme de actualitate, ținute de invitați veniți atât din țară cât și din străinătate, profesioniști în domeniile lor de activitate. Citește mai mult

* * *

Iată ce trebuie să faceți pentru a reține cu ușurință cursurile: Primul pas este să sintetizați materialul pe care îl aveți de învățat și alcătuiți rezumate; Alternați studiul la o materie preferată cu cel la una mai puțin plăcută. Învață acum cum să înveți!


Cele mai bune alimente pentru memorie sunt, în general, cele care conţin grăsimi sănătoase, precum peşte gras sau nucile şi seminţele.

Printre cele mai bune alimente pentru memorie se numără fructele de pădure, bogate în antioxidanţi. De exemplu, afinele au capacitatea de a ne proteja creierul împotriva procesului de oxidare a celulelor din cauza stresului.

Încă un aliment deosebit de important pentru îmbunătăţirea memoriei este peştele gras, deoarece carnea acestuia este bogată în grăsimi de tipul Omega-3.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

În primul rând, nu te învață să înveți. Și acum îmi vine în minte o frază pe care ne-o tot spunea la anatomie asistenta  "Voi până în anul III n-o să știți să învațați". Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe