Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

5 strategii utile pentru interviul de angajare 

Publicat în Cariereonline.ro

Acestea sunt câteva strategii ca persoana din față să își dorească să te angajeze:

Îmbracă-te cât mai plăcut - Când nu știi foarte multe despre o persoană, totul contează. 

Vino cu cel puțin 15 min mai devreme - Tot ceea ce faci în cadrul interviului este perceput ca un comportament obișnuit. Dacă la interviu întârzii, angajatorul va considera că vei intârzia în cadrul job-ului.

Stai puțin aplecat în față - Atunci când poziția este puțin aplecată în față transmiți că îți pasă de ceea ce se întâmplă și că îți dorești cu adevărat acel job;

Zâmbește - zâmbetul transmite bună-dispoziție și atitudine pozitivă. 


Îți mai recomandăm:

1. Cu o saptamana inaintea interviului. Citeste despre persoana care te va intervieva si despre companie, chiar daca ai facut-o deja. Te va face sa te simti mai confortabil. Citește mai mult

* * *

How do I study hard (I mean 100% flat out full throttle) for 2 years without burning out and getting tired psychologically?***** This is long, but I am a teacher. Învață acum cum să înveți!


De la alimentatie, programul incarcat, pana la felul in care dormi sau medicamentele pe care le iei, memoria poate fi afectata in diverse moduri.

Vitamina B12 se afla in stransa legatura cu memoria. Aceasta se afla si in produsele lactate, iar lipsa ei duce la o scadere a puterii de concentrare.

Depresia duce la scaderea nivelului de serotonina si norepinefrina din creier, astfel incat memoria este afectata.


Prin imbunatatirea stilului de viata, atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si programul fizic, vei reusi sa scapi de aceaste probleme.


Îți mai recomandăm:

Potrivit cercetatorilor, un tratament de doi ani de zile cu vitamina B12 si acid folic poate face minuni pentru memorie. "Vitaminele au un rol important in sustinerea sanatatii mentale a persoanelor in varsta si sustin buna functionare a sistemului cognitiv", a marturisit Janine Walker, cercetatori la Universitatea Nationala din Australia. Citește mai mult

* * *

Testele de memorie vizuală reprezintă atât o modalitate de antrenare a memoriei, cât şi un mod de măsurare a spiritului de observaţie şi a capacităţii de a reţine informaţii. Învață acum cum să înveți!


Un somn odihnitor înaintea unui examen este o recomandare ce merită urmată.

Somnul aproape că dublează şansa de a ne aminti materiale pe care înainte nu le puteam reproduce. Impulsul accesării memoriei după somn sugerează că unele amintiri sunt întărite peste noapte.

Specialiştii i-au învăţat pe participanţii la studiu anumite cuvinte pe care i-au rugat să le repete.

Cei care au dormit 12 ore au fost mai predispuşi să îşi amintească cuvintele inventate, chiar dacă le auziseră şi învăţaseră pentru prima dată.

Îți mai recomandăm:

Creierul consuma foarte multa energie, aproximativ 20% din totalul oxigenului dintr-un inspir este consumat de creier, iar acest consum creste in cazul eforturilor intelectuale. Citește mai mult

* * *

In cartea "Make It Stick" se spune raspicat: in majoritatea sistemelor de invatamant din lume, invatarea este abordata prost. Repetitia iar si iar, sublinierea ideilor principale, recitirea, toate acestea sunt ineficiente. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe