Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Cool hunting
 

5 octombrie este Ziua Mondială a Educației 

Publicat în Ziuaconstanta.ro

Ziua Mondială a Educației (Journée mondiale des enseignants / World Teachers' Day), marcată în fiecare an pe 5 octombrie, se desfășoară anul acesta sub sloganul "Profesori puternici, pentru societăți durabile".

Astfel, în această zi nu trebuie apreciată doar munca profesorilor, ci este un prilej de reconştientizare a rolului pe care educaţia îl are în general pentru orice stat.

Unităţile de învăţământ din ţară vor marca Ziua Mondială a Educaţiei prin manifestări specifice organizate în timpul programului de lucru, potrivit planificărilor existente la nivelul fiecărei instituţii.


Îți mai recomandăm:

Platon definea educația ca fiind "arta de a forma bunele deprinderi sau de a dezvolta aptitudinile native pentru virtute ale acelora care dispun de ele. Citește mai mult

* * *

A fi distras și a procrastina sunt două din cele mai comune obstacole pe care studenții le întâlnesc. De fapt, foarte mulți afirmă că au probleme cu procrastinarea și că le-ar plăcea să se poată concentra mai bine. Învață acum cum să înveți!


Nu pretinde nimeni ca ar cunoaste planta care, daca o pui in mancare, te face automat un al doilea Einstein. Exista insa principii nutritive care, adresandu-se creierului, pot stimula memoria, inteligenta, capacitatea de a invata si claritatea gandirii.

Ginkgo biloba - Aceasta ciudata denumire se refera la un arbore exotic, intalnit indeosebi in sud-estul Chinei, ale carui frunze contin glicozide, flavonoide si terpenoide, substante responsabile de memoria si capacitatea noastra de a ne concentra.


Îți mai recomandăm:

Studentii care sunt mereu pusi pe memorat trebuie sa tina cont si de alimentatie. Aceasta ii ajuta in momentele de tensiune, cand sunt presati de timp si trebuie sa invete zeci de pagini in scurt timp. Citește mai mult

* * *

Cu toate ca voi credeti ca invatati pe branci, nu e chiar asa. Daca vreti sa fiti cu sinceri cu adevarat cu voi, luati o foaie de hartie si cronometrati cam cat invatati. Învață acum cum să înveți!


4 super-alimente care stimulează creierul


Publicat în Doctorul Zilei

Îți mai recomandăm:

Pestele gras (somonul, sardinele, heringul) contine acizi grasi omega 3, substante care protejeaza creierul. Totodata, acizii omega 3 cresc nivelul serotoninei, hormonul care iti da o stare de bine. Citește mai mult

* * *

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare. Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe