Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Viata de student
 

M-a cuprins melancolia, gândindu-mă că începe noul an școlar, iar eu, ei bine… eu sunt la facultate.

Nu că asta ar fi un lucru rău, dar crede-mă pe cuvânt că o să îți lipsească liceul mai mult decât ai fi crezut. Îți vor lipsi colegii (pe mulți poate nu o să îi mai întâlnești prea curând ori deloc), profesorii, certurile, amenințările, o să îți lipsească teama absenteismului, notele proaste (de astea nu cred totuși că o să duci lipsă la facultate), notele bune (nici de ele, asta dacă pui mâna și înveți așa cum trebuie), prietenii, dar cred că cel mai mult o să îți lipsească atmosfera generală. „Vibe-ul” e altul la facultate… asta e mare diferență.

Nu știu dacă e mai bun ori mai rău, dar e foarte diferit de tot ce ai trăit până atunci. Poate că de asta m-am gândit să fac o listă cu lucruri pe care nu prea le auzi despre plecatul la facultate (știu că mulți alegeți să urmați studiile universitare departe de casă… din varii motive).

Așadar, hai să îți zic niște chestii pe care o să le trăiești, dar pe care nu o să le recunoști probabil niciodată, din momentul în care ai plecat la facultate.


Îți mai recomandăm:

Primul lucru: fă curat în camera ta! Ai putea fi tentat să îţi faci curat în cameră ori la două dimineaţa, când tu ar trebui să te odineşti, ori atunci când trebuie să înveţi. Citește mai mult

* * *

Vreau să vă vorbesc puțin despre importanța admiterii, despre importanța unei baze solide cu care oricine ar trebui să înceapă o asemenea facultate. Învață acum cum să înveți!


Află ce vitamine susțin memoria!


Publicat în Dietetik.ro
Mama îmi spunea că memoria se întreține cu vitamine, dar la vârsta copilăriei, cui îi păsa?

Trăim într-o lume în care memorie ne este pur și simplu bombardată cu tot felul de informații. Cu atâta multitasking în jur și informații care așteaptă să fie preluate de creier, memoria trebuie să rămână bine antrenată.

Primele pe listă sunt vitamina B6, B9 și B12. Complexul de B-uri ne ajută să ne mobilizăm și previne pierderile de memorie, datorită aminoacizilor conținuți.

Alimentele care conțin complexul de B-uri pot fi de la carne de pui și de pește, la tofu, ouă și broccoli.

Îți mai recomandăm:

Pentru a tine mintea alerta este necesar sa luptam pe mai multe fronturi. Printre actiunile care ajuta memoria se numara activitatea fizica dar si exercitiile pentru minte. Citește mai mult

* * *

Sunt câteva elemente care te pot ajuta să te motivezi în sesiunea de examene. În primul rând nu te descuraja singur.  Propune-ţi să fii mai organizat şi să îţi fie clar tot ceea ce ai de făcut sau de învăţat şi atunci  haosul din mintea ta se transformă în ordine. Învață acum cum să înveți!


Cercetările au demonstrat faptul că vocabularul este cel mai potrivit instrument pentru definirea competenţelor şi a succeselor la examene, potrivit experţilor citaţi de publicaţia "The Telegraph". Cum optimizăm acest proces? Cum putem învăţa mai multe într-un timp mult mai scurt?

Desene pentru a reţine cuvintele grele sau plate "Mems" sau memento-urile sunt dispozitive vizuale care ajută la memorare formând o legătură vie între forma cuvântului şi sensul acestuia. De exemplu, în încercarea noastră de a reţine "caber", care înseamnă "a se potrivi" în limba spaniolă, este necesar un memento.

Îți mai recomandăm:

Chiar dacă ai o memorie bună, întotdeauna sunt utile câteva trucuri pentru a creşte şi mai mult viteza cu care înveţi.  Prima regulă pentru reuşită este să citeşti întotdeauna întregul material pe care trebuie să-l înveţi. Citește mai mult

* * *

Atât pentru examene cât și pentru a crește calitatea noastră studenți studiul reprezintă cu siguranța cea mai importantă etapă în acumularea informațiilor. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe