Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Viata de student
 

M-a cuprins melancolia, gândindu-mă că începe noul an școlar, iar eu, ei bine… eu sunt la facultate.

Nu că asta ar fi un lucru rău, dar crede-mă pe cuvânt că o să îți lipsească liceul mai mult decât ai fi crezut. Îți vor lipsi colegii (pe mulți poate nu o să îi mai întâlnești prea curând ori deloc), profesorii, certurile, amenințările, o să îți lipsească teama absenteismului, notele proaste (de astea nu cred totuși că o să duci lipsă la facultate), notele bune (nici de ele, asta dacă pui mâna și înveți așa cum trebuie), prietenii, dar cred că cel mai mult o să îți lipsească atmosfera generală. „Vibe-ul” e altul la facultate… asta e mare diferență.

Nu știu dacă e mai bun ori mai rău, dar e foarte diferit de tot ce ai trăit până atunci. Poate că de asta m-am gândit să fac o listă cu lucruri pe care nu prea le auzi despre plecatul la facultate (știu că mulți alegeți să urmați studiile universitare departe de casă… din varii motive).

Așadar, hai să îți zic niște chestii pe care o să le trăiești, dar pe care nu o să le recunoști probabil niciodată, din momentul în care ai plecat la facultate.


Îți mai recomandăm:

Primul lucru: fă curat în camera ta! Ai putea fi tentat să îţi faci curat în cameră ori la două dimineaţa, când tu ar trebui să te odineşti, ori atunci când trebuie să înveţi. Citește mai mult

* * *

"If only I could have LEARNED FRENCH three years ago…" If only. For many of us, there are more things we want to learn than we have time. As information becomes more readily accesible online, the number of things we want to learn is only continuing to increase. Învață acum cum să înveți!


Planta cu cele mai recunoscute beneficii în privința memoriei este salvia. O cură îndelungată cu ceai de salvie te ajută să îți îmbunătățești memoria.
 
O altă variantă ar fi ceaiul de păducel, la fel de bun atunci când vrei să îți perfecționezi memoria. Pentru a vedea efectele se recomandă a se consuma câte o cană cu ceai seara, timp de o lună.
 
De asemenea, 25 de picături de tinctură de anghinare într-o cană cu ceai de orice tip se soldează cu mărirea capacității de concentrare, combaterea oboselii mentale și revigorarea simțurilor.

Îți mai recomandăm:

Ginkgo biloba ajută memoria de scurtă durată. Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă). Citește mai mult

* * *

Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience". Învață acum cum să înveți!


Scrierea la tastatura este rapida. Scrisul de mana este lenta. Insa tocmai de aceea scrisul de mana este mai bun atunci cand este vorba despre invatare.

Psihologul Pam A. Mueller de la Universitatea Princeton si Daniel M. Oppenheimer de la Universitatea din California au realizat un studiu legat de greseala imensa pe care o fac studentii atunci cand iau notite pe laptop.

Si alte cercetari au demonstrat ca nu este prea bine pentru procesul de invatare ca studentii sa ia notite pe laptop din cauza faptului ca exista atat de multe lucruri pe net care le pot distrage atentia. 


Îți mai recomandăm:

Daca esti la fel ca multi dintre studenti, probabil ca scrii totul pe tastatura calculatorului sau al smartphonului, atat IM-uri, mesaje text, updaturi pe Facebook, cursuri, emailuri la profesori – orice. Citește mai mult

* * *

Mulți dintre noi sunt blocați. Cel puțin ne simțim blocați. Ne simțim prinși în capcană fără putere făcând lucruri care ne interesează poate mai puțin, dar ne sunt oarecum mai facile. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe