Pornim radioul...
EVENIMENTE » Festival de film
 

MemoPlus sustine Caravana Metropolis 2013 

Publicat în Metropolisfilm.ro

Memoplus sustine Caravana Metropolis, un proiect cinematografic dedicat publicului larg, unde se pot viziona proiectii ale filmelor premiate la Oscar, Golden Globes sau la festivaluri internationale precum cel din Berlin si Venetia.Caravana se desfasoara in 3 orase ale tarii: Bucuresti, Sibiu si Brasov. Evenimentul a inceput pe 5 iulie si se va incheia pe data de 8 septembrie. Estimam un numar de 70.000 de spectatori  pe parcursul a 54 de proiectii in total. Filmele se pot viziona in urmatoarele locatii:

Brasov - Piata Sfatului (05-10 iulie)

Iata programul zilei: ora 21.30: Superstar - AP12, iar miercuri, 10 iulie: ora 21.30: Poziţia Copilului - N15

Sibiu-Piata Mare (16 – 21 iulie)

Program: Marţi, 16 iulie:

- ora 21.30: Aventuri sub Clar de Lună (Moonrise Kingdom) - AP12

Miercuri, 17 iulie:

- ora 21.30: În Casă (Dans la Maison) - N15                                                        

Joi, 18 iulie:

- ora 21.30: Vânătoarea (The Hunt) - N15

Vineri, 19 iulie:

- ora 21.30: Născut a doua oară (Twice Born) - N15

Sâmbată, 20 iulie:

- ora 21.30: Superstar - AP12

Duminică, 21 iulie:

- ora 21.30: Iubire (Amour) - N15

Bucuresti - Parcul Tineretului (23 iulie – 18 august) - programul integral va fi anuntat ulterior aici.

Bucuresti - Parcul Al.I.Cuza_IOR (21 august - 08 septembrie)

In cadrul evenimentului, Memplus va fi prezent cu spot-ul Memoplus Energizer la inceputul fiecarei proiectii.

Printre filmele ce vor rula se numara: Moonrise Kingdom (Bruce Willis & Bill Murray), Los Amantes Pasageros (Pedro Almodovar), Twoce Born (Penelope Cruz), dar si Pozitia Copilului, filmul castigator al Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin din anul acesta.

Moonrise Kingdom


The Hunt


Los Amantes Pasajeros


A Royal Affair


Superstar


Twice Born


The Angels' Share


In Their Skin


Amour


In The House


Poziţia copilului

Îți mai recomandăm:

După succesul înregistrat anul trecut, cu peste 80. 000 de spectatori în 7 orașe, Caravana Metropolis revine și în acest an cu proiecţii gratuite de film în aer liber. Citește mai mult

* * *

Dacă pentru unii dintre noi învăţatul este floare la ureche, pentru alţii, reţinerea anumitor informaţii înseamnă timp pierdut şi stres. Persoanele care învaţă repede au anumite caracteristici care îi diferenţiază de ceilalţi. Învață acum cum să înveți!


O memorie slabă nu este doar apanajul vârstei şi îţi poate afecta munca, dar şi viaţa personală. Dacă în şcoală ne foloseam de tot felul de trucuri pentru a învăţa lecţiile, ca adulţi trebuie să descoperim alte mecanisme care ne pot ajuta să "învăţăm" mai bine lucrurile de care avem nevoie.

1. Vizualizează. Ai nevoie să înveţi o listă de termeni noi şi de nume? Cel mai bine le vei reţine dacă vei asocia cuvintele cu o imagine.

2. Exersează-ţi mintea cu jocuri. Jocurile care stimulează creierul, cum sunt sudoku sau rebusurile, pot fi foarte folositoare. Studiile nu au reuşit să afle exact cum jocurile pot influenţa memoria, dar totuşi funcţionează.


Îți mai recomandăm:

Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. Citește mai mult

* * *

Dacă pentru unii dintre noi învăţatul este floare la ureche, pentru alţii, reţinerea anumitor informaţii înseamnă timp pierdut şi stres. Persoanele care învaţă repede au anumite caracteristici care îi diferenţiază de ceilalţi. Învață acum cum să înveți!


Ce se întamplă în organism atunci când ne antrenăm? Creșterea fluxului sanguin are beneficii asupra creierului. Imediat, celulele creierului încep să funcționeze la un nivel superior, iar acest lucru te face să te simți extrem de concentrat și de alert în timpul miscării.

Când te antrenezi în mod regulat, creierul se obișnuiește cu acest val frecvent de sânge și se adaptează prin declansarea sau blocarea anumitor gene. Multe dintre aceste schimbări stimulează funcția celulelor cerebrale și le protejează de boli cum ar fi Alzheimer, Parkinson sau chiar accident vascular cerebral.

Hippocampus - Această parte a creierului este foarte implicată în procesul de învățare și memorare, si este una dintre singurele sectiuni ale creierului care poate crea noi celule ale acesuia. Antrenamentul faciliteaza acest lucru, datorita extra oxigenului din creier.


Îți mai recomandăm:

1. Schimba ceasul de pe o mana pe cealalta Daca esti ca mine, inseamna ca folosesti ceasul pe mana stanga. In momentul in care vrei sa vezi cat e ceasul, creierul tau nu face nici un efort pentru a "executa" aceasta sarcina. Citește mai mult

* * *

Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience". Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe