Pornim radioul...
EVENIMENTE » Festival de film
 

MemoPlus sustine Caravana Metropolis 2013 

Publicat în Metropolisfilm.ro

Memoplus sustine Caravana Metropolis, un proiect cinematografic dedicat publicului larg, unde se pot viziona proiectii ale filmelor premiate la Oscar, Golden Globes sau la festivaluri internationale precum cel din Berlin si Venetia.Caravana se desfasoara in 3 orase ale tarii: Bucuresti, Sibiu si Brasov. Evenimentul a inceput pe 5 iulie si se va incheia pe data de 8 septembrie. Estimam un numar de 70.000 de spectatori  pe parcursul a 54 de proiectii in total. Filmele se pot viziona in urmatoarele locatii:

Brasov - Piata Sfatului (05-10 iulie)

Iata programul zilei: ora 21.30: Superstar - AP12, iar miercuri, 10 iulie: ora 21.30: Poziţia Copilului - N15

Sibiu-Piata Mare (16 – 21 iulie)

Program: Marţi, 16 iulie:

- ora 21.30: Aventuri sub Clar de Lună (Moonrise Kingdom) - AP12

Miercuri, 17 iulie:

- ora 21.30: În Casă (Dans la Maison) - N15                                                        

Joi, 18 iulie:

- ora 21.30: Vânătoarea (The Hunt) - N15

Vineri, 19 iulie:

- ora 21.30: Născut a doua oară (Twice Born) - N15

Sâmbată, 20 iulie:

- ora 21.30: Superstar - AP12

Duminică, 21 iulie:

- ora 21.30: Iubire (Amour) - N15

Bucuresti - Parcul Tineretului (23 iulie – 18 august) - programul integral va fi anuntat ulterior aici.

Bucuresti - Parcul Al.I.Cuza_IOR (21 august - 08 septembrie)

In cadrul evenimentului, Memplus va fi prezent cu spot-ul Memoplus Energizer la inceputul fiecarei proiectii.

Printre filmele ce vor rula se numara: Moonrise Kingdom (Bruce Willis & Bill Murray), Los Amantes Pasageros (Pedro Almodovar), Twoce Born (Penelope Cruz), dar si Pozitia Copilului, filmul castigator al Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin din anul acesta.

Moonrise Kingdom


The Hunt


Los Amantes Pasajeros


A Royal Affair


Superstar


Twice Born


The Angels' Share


In Their Skin


Amour


In The House


Poziţia copilului

Îți mai recomandăm:

După succesul înregistrat anul trecut, cu peste 80. 000 de spectatori în 7 orașe, Caravana Metropolis revine și în acest an cu proiecţii gratuite de film în aer liber. Citește mai mult

* * *

Nu poți învăța bine dacă nu știi pentru ce înveți. S-a constatat că studenții care conștientizează motivele învățării învață de 5-6 ori mai bine decât ceilalți. Învață acum cum să înveți!


Cele mai bune alimente pentru memorie sunt, în general, cele care conţin grăsimi sănătoase, precum peşte gras sau nucile şi seminţele.

Printre cele mai bune alimente pentru memorie se numără fructele de pădure, bogate în antioxidanţi. De exemplu, afinele au capacitatea de a ne proteja creierul împotriva procesului de oxidare a celulelor din cauza stresului.

Încă un aliment deosebit de important pentru îmbunătăţirea memoriei este peştele gras, deoarece carnea acestuia este bogată în grăsimi de tipul Omega-3.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Învață acum cum să înveți!


Ce mâncăm și bem în sesiune


Publicat în Ziarul De Iasi
Alimentația zilnică trebuie să conțină în mod dominant: fulgi de cereale cu lapte sau iaurt, soia, smochine, stafide, curmale, pește, ficat, carne de pui slabă și multe salate de legume proaspete.
 
Se recomandă ca în perioada de sesiune să se bea dimineața, pentru dinamizare, un pahar cu apă amestecată cu o linguriță miere și două linguri suc de lamîie.
 
Despre ananas se spune că are proprietatea de a întări memoria. O banană pe zi reface rapid energia consumată prin efort intelectual. Morcovii sporesc, de asemenea, capacitatea de memorare.

Îți mai recomandăm:

Studentii stiu ce inseamna emotiile, noptile pierdute cu cartile in brate, ceasca de cafea sau paharul de cola. Insa alimentatia zilnica trebuie sa contina in mod dominant: fulgi de cereale (griu, porumb, ovaz) cu lapte sau iaurt, peste, ficat, carne de pui slaba si multe salate de legume proaspete. Citește mai mult

* * *

Atunci când studiem pentru un examen, unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ținem cont se referă la folosirea tuturor materialelor de care dispunem pentru cursul respectiv. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe