Pornim radioul...
EVENIMENTE » Festival de film
 

MemoPlus sustine Caravana Metropolis 2013 

Publicat în Metropolisfilm.ro

Memoplus sustine Caravana Metropolis, un proiect cinematografic dedicat publicului larg, unde se pot viziona proiectii ale filmelor premiate la Oscar, Golden Globes sau la festivaluri internationale precum cel din Berlin si Venetia.Caravana se desfasoara in 3 orase ale tarii: Bucuresti, Sibiu si Brasov. Evenimentul a inceput pe 5 iulie si se va incheia pe data de 8 septembrie. Estimam un numar de 70.000 de spectatori  pe parcursul a 54 de proiectii in total. Filmele se pot viziona in urmatoarele locatii:

Brasov - Piata Sfatului (05-10 iulie)

Iata programul zilei: ora 21.30: Superstar - AP12, iar miercuri, 10 iulie: ora 21.30: Poziţia Copilului - N15

Sibiu-Piata Mare (16 – 21 iulie)

Program: Marţi, 16 iulie:

- ora 21.30: Aventuri sub Clar de Lună (Moonrise Kingdom) - AP12

Miercuri, 17 iulie:

- ora 21.30: În Casă (Dans la Maison) - N15                                                        

Joi, 18 iulie:

- ora 21.30: Vânătoarea (The Hunt) - N15

Vineri, 19 iulie:

- ora 21.30: Născut a doua oară (Twice Born) - N15

Sâmbată, 20 iulie:

- ora 21.30: Superstar - AP12

Duminică, 21 iulie:

- ora 21.30: Iubire (Amour) - N15

Bucuresti - Parcul Tineretului (23 iulie – 18 august) - programul integral va fi anuntat ulterior aici.

Bucuresti - Parcul Al.I.Cuza_IOR (21 august - 08 septembrie)

In cadrul evenimentului, Memplus va fi prezent cu spot-ul Memoplus Energizer la inceputul fiecarei proiectii.

Printre filmele ce vor rula se numara: Moonrise Kingdom (Bruce Willis & Bill Murray), Los Amantes Pasageros (Pedro Almodovar), Twoce Born (Penelope Cruz), dar si Pozitia Copilului, filmul castigator al Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin din anul acesta.

Moonrise Kingdom


The Hunt


Los Amantes Pasajeros


A Royal Affair


Superstar


Twice Born


The Angels' Share


In Their Skin


Amour


In The House


Poziţia copilului

Îți mai recomandăm:

După succesul înregistrat anul trecut, cu peste 80. 000 de spectatori în 7 orașe, Caravana Metropolis revine și în acest an cu proiecţii gratuite de film în aer liber. Citește mai mult

* * *

Psihologul Daniel David a punctat cateva elemente esentiale pentru stapanirea emotiilor inainte de examene. 1. (Oricat de banal ar suna) Pregateste-te pentru examen. Învață acum cum să înveți!


Mici secrete pentru o memorie de invidiat


Publicat în Nou-nascuti.ro

Nimic mai simplu sa punem memoria la lucru sustin specialistii. Iata cateva trucuri.

Studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Mijlocul are proportia cea mami mica in reamintire. Deci daca aveti mult de invatat incepeti si terminati cu ceea ce vi se pare mai dificil de memorat, sau trebuie sa stiti mai bine;

Impartiti-va materialul de memorat in "portii" egale pe toata durata timpului avut la dispozitie. Nu incercati sa memorati mult intr-o zi si putin in alta, caci inconsecventa poate dauna.


Îți mai recomandăm:

Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. Citește mai mult

* * *

Eu am pornit laptopul ca să fac un proiect și se pare că scriu un articol. Măcar fac ceva util pentru voi, camarazi dragi, pentru a trece cu bine peste acest război această sesiune. Învață acum cum să înveți!


1. Divizarea

Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. 

2. Aliteratia

"Vajaind ca vijelia si ca plesnetul de ploaie" spunea Mihai Eminescu, in Scrisoarea a III a, un fragment pe care este suficient sa-l auzi o data, ca sa-l retii usor. Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. 


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe