Pornim radioul...
EVENIMENTE » Festival de film
 

MemoPlus sustine Caravana Metropolis 2013 

Publicat în Metropolisfilm.ro

Memoplus sustine Caravana Metropolis, un proiect cinematografic dedicat publicului larg, unde se pot viziona proiectii ale filmelor premiate la Oscar, Golden Globes sau la festivaluri internationale precum cel din Berlin si Venetia.Caravana se desfasoara in 3 orase ale tarii: Bucuresti, Sibiu si Brasov. Evenimentul a inceput pe 5 iulie si se va incheia pe data de 8 septembrie. Estimam un numar de 70.000 de spectatori  pe parcursul a 54 de proiectii in total. Filmele se pot viziona in urmatoarele locatii:

Brasov - Piata Sfatului (05-10 iulie)

Iata programul zilei: ora 21.30: Superstar - AP12, iar miercuri, 10 iulie: ora 21.30: Poziţia Copilului - N15

Sibiu-Piata Mare (16 – 21 iulie)

Program: Marţi, 16 iulie:

- ora 21.30: Aventuri sub Clar de Lună (Moonrise Kingdom) - AP12

Miercuri, 17 iulie:

- ora 21.30: În Casă (Dans la Maison) - N15                                                        

Joi, 18 iulie:

- ora 21.30: Vânătoarea (The Hunt) - N15

Vineri, 19 iulie:

- ora 21.30: Născut a doua oară (Twice Born) - N15

Sâmbată, 20 iulie:

- ora 21.30: Superstar - AP12

Duminică, 21 iulie:

- ora 21.30: Iubire (Amour) - N15

Bucuresti - Parcul Tineretului (23 iulie – 18 august) - programul integral va fi anuntat ulterior aici.

Bucuresti - Parcul Al.I.Cuza_IOR (21 august - 08 septembrie)

In cadrul evenimentului, Memplus va fi prezent cu spot-ul Memoplus Energizer la inceputul fiecarei proiectii.

Printre filmele ce vor rula se numara: Moonrise Kingdom (Bruce Willis & Bill Murray), Los Amantes Pasageros (Pedro Almodovar), Twoce Born (Penelope Cruz), dar si Pozitia Copilului, filmul castigator al Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin din anul acesta.

Moonrise Kingdom


The Hunt


Los Amantes Pasajeros


A Royal Affair


Superstar


Twice Born


The Angels' Share


In Their Skin


Amour


In The House


Poziţia copilului

Îți mai recomandăm:

După succesul înregistrat anul trecut, cu peste 80. 000 de spectatori în 7 orașe, Caravana Metropolis revine și în acest an cu proiecţii gratuite de film în aer liber. Citește mai mult

* * *

Atunci cand avem nevoie de mai mai mult de 24 de ore pentru o zi, cand facem lucruri nu tocmai pe gusturile noastre (invatam pentru examene sau mergem la un job sub asteptarile noastre), atunci e cazul sa facem ceva pentru moralul nostru. Învață acum cum să înveți!


Când ne confruntăm cu un lapsus, acele stânjenitoare goluri de momorie, un gest simplu ne-ar putea scoate din impas, potrivit unui grup de cercetători de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie.

Studiul a arătat că închiderea ochilor a avut cel mai mare impact în ceea ce priveşte amintirea corectă a detaliilor, dar şi că sentimentul de confort din timpul intervievării a ajutat.

"Datele noastre şi altele anterioare indică faptul că închiderea ochilor este de ajutor, pentru că astfel se elimină elemente care ar putea distrage atenţia.", a declarat doctorul Robert Nash.


Îți mai recomandăm:

Nu mai ştiu sigur când s-a întâmplat totul, ştiţi clişeul ăla despre o fată şi-un băiat. Băiatul o plăcea pe fată, dar ea pe el nu, la început, si multe alte lucruri triste care intervin între ei, dar reuşesc să iasă învingători, ceva similar mi s-a întâmplat şi mie. Citește mai mult

* * *

Sesiune! Cuvântul cel mai înspăimântător pe care îl poți spune unui student. De două ori pe an, vine acea perioadă în care nu avem viață socială. Învață acum cum să înveți!


Specialiştii recomandă şase alimente care îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare. Patricia Bannan, autoarea cărţii "Eat Right when Time is Tight", spune că soluţia stă în alimentarea organismului cu mâncăruri care conţin nutrienţi precum fibre şi acizi graşi esenţiali, informează "Huffington Post".

Avocado este bogat în grăsimi monosaturate, care facilitează comunicarea între celulele creierului. "Grăsimile monosaturate asigură că inima şi creierul primesc sângele de care au nevoie pentru a funcţiona la capacitatea sa maximă", declară Bannan.


Îți mai recomandăm:

Ginseng, peste, fructe de padure sau cofeina? Care dintre suplimente nutritive ori alimente pot creste nivelul de concentrare, imbunatatesc memoria, atentia si stimuleaza functionarea creierului? Nu exista nici o indoiala ca pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, corpul sau imbatraneste. Citește mai mult

* * *

Cu toate ca voi credeti ca invatati pe branci, nu e chiar asa. Daca vreti sa fiti cu sinceri cu adevarat cu voi, luati o foaie de hartie si cronometrati cam cat invatati. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe