Pornim radioul...
EVENIMENTE » Eveniment studentesc
 

In aceasta toamna, singurul program de educatie alternativa in leadership din universitati, LEADERS Education, ajunge in premiera, in Targu Mures in Universitatea de Medicina si Farmacie !

Timp de 4 zile consecutive, studentii din UMF vor avea ocazia sa participe la sesiuni interactive de training si sa intalneasca adevarate modele din domeniul medical si al cercetarilor medicale. Cele 4 seminarii vor fi realizate de traineri de top din cadrul companiei Servier Pharma si vor dezbate subiecte precum bazele leadershipului, comunicarea liderului, managementul timpului si lucru in echipa.

Pana in prezent, Fundatia LEADERS a avut peste 1900 de participanti de-a lungul a 19 editii de LEADERS Education, bucurandu-se de sprijinul a sase centre universitare majore din Bucuresti (ASE, UMF “Carol Davila”, UPB, UTCB, Unibuc si USAMV), Cluj-Napoca (UMF “Iuliu Hatieganu”) si Brasov (Universitatea Transilvania).

“Am invatat sa gandesc strategic, sa planific pe termen lung, sa folosesc la maximum toate resursele pe care le am la dispoziție, sa imi formez o echipa puternică si sa am încredere in echipa mea, careia sa-i distribui sarcini pe care le va face la fel de bine ca si mine”, marturiseste Andreea Stefan, absolventa a progamului LEADERS Education.

LEADERS Education, Editia a 20-a, din cadrul Universitatii de Medicina si din Targu Mures se deruleaza in perioada 26-29 octombrie si se adreseaza tuturor studentilor din UMF, celor de la  Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicina si specializarile conexe.
Programul este gratuit, la fiecare editie participa circa 90 de studenti, iar accesul se realizeaza pe baza unui formular de inscriere de pe site si a unui proces de selectie.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în leaders.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Facebook


Îți mai recomandăm:

Editia cu numarul 9 a programului se va desfasura in perioada 8 noiembrie - 6 decembrie 2012, in amfiteatrul Facultatii de Hidrotehnica, din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti si se adreseaza tinerilor care isi doresc sa treaca la urmatorul nivel: cel al leadershipului. Citește mai mult

* * *

Atunci când studiem pentru un examen, unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ținem cont se referă la folosirea tuturor materialelor de care dispunem pentru cursul respectiv. Învață acum cum să înveți!


Ce se întamplă în organism atunci când ne antrenăm? Creșterea fluxului sanguin are beneficii asupra creierului. Imediat, celulele creierului încep să funcționeze la un nivel superior, iar acest lucru te face să te simți extrem de concentrat și de alert în timpul miscării.

Când te antrenezi în mod regulat, creierul se obișnuiește cu acest val frecvent de sânge și se adaptează prin declansarea sau blocarea anumitor gene. Multe dintre aceste schimbări stimulează funcția celulelor cerebrale și le protejează de boli cum ar fi Alzheimer, Parkinson sau chiar accident vascular cerebral.

Hippocampus - Această parte a creierului este foarte implicată în procesul de învățare și memorare, si este una dintre singurele sectiuni ale creierului care poate crea noi celule ale acesuia. Antrenamentul faciliteaza acest lucru, datorita extra oxigenului din creier.


Îți mai recomandăm:

1. Schimba ceasul de pe o mana pe cealalta Daca esti ca mine, inseamna ca folosesti ceasul pe mana stanga. In momentul in care vrei sa vezi cat e ceasul, creierul tau nu face nici un efort pentru a "executa" aceasta sarcina. Citește mai mult

* * *

Cu toate ca voi credeti ca invatati pe branci, nu e chiar asa. Daca vreti sa fiti cu sinceri cu adevarat cu voi, luati o foaie de hartie si cronometrati cam cat invatati. Învață acum cum să înveți!


Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea.

În perioada sesiunii meniul ar trebui să includă obligatoriu multe fructe și legume. Acestea produc detoxifierea organismului și, implicit, limpezirea gândirii.

Hidratarea trebuie făcută corect. Elimină sucurile carbogazoase, energizantele și cafeaua în exces. Consumă apă și cât mai multe ceaiuri.

Îți mai recomandăm:

Un ciclu normal de asimilare a informatiilor trebuie sa fie alcatuit din opt ore de somn, opt ore loisir - adica timp liber, relaxare - si opt ore de studiu. Citește mai mult

* * *

The famous Nobel Prize-winning physicist Richard Feynman understood the difference between “knowing something” and “knowing the name of something,” and it’s one of the most important reasons for his success. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe