Pornim radioul...
EVENIMENTE » Eveniment studentesc
 

In aceasta toamna, singurul program de educatie alternativa in leadership din universitati, LEADERS Education, ajunge in premiera, in Targu Mures in Universitatea de Medicina si Farmacie !

Timp de 4 zile consecutive, studentii din UMF vor avea ocazia sa participe la sesiuni interactive de training si sa intalneasca adevarate modele din domeniul medical si al cercetarilor medicale. Cele 4 seminarii vor fi realizate de traineri de top din cadrul companiei Servier Pharma si vor dezbate subiecte precum bazele leadershipului, comunicarea liderului, managementul timpului si lucru in echipa.

Pana in prezent, Fundatia LEADERS a avut peste 1900 de participanti de-a lungul a 19 editii de LEADERS Education, bucurandu-se de sprijinul a sase centre universitare majore din Bucuresti (ASE, UMF “Carol Davila”, UPB, UTCB, Unibuc si USAMV), Cluj-Napoca (UMF “Iuliu Hatieganu”) si Brasov (Universitatea Transilvania).

“Am invatat sa gandesc strategic, sa planific pe termen lung, sa folosesc la maximum toate resursele pe care le am la dispoziție, sa imi formez o echipa puternică si sa am încredere in echipa mea, careia sa-i distribui sarcini pe care le va face la fel de bine ca si mine”, marturiseste Andreea Stefan, absolventa a progamului LEADERS Education.

LEADERS Education, Editia a 20-a, din cadrul Universitatii de Medicina si din Targu Mures se deruleaza in perioada 26-29 octombrie si se adreseaza tuturor studentilor din UMF, celor de la  Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicina si specializarile conexe.
Programul este gratuit, la fiecare editie participa circa 90 de studenti, iar accesul se realizeaza pe baza unui formular de inscriere de pe site si a unui proces de selectie.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în leaders.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Facebook


Îți mai recomandăm:

Editia cu numarul 9 a programului se va desfasura in perioada 8 noiembrie - 6 decembrie 2012, in amfiteatrul Facultatii de Hidrotehnica, din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti si se adreseaza tinerilor care isi doresc sa treaca la urmatorul nivel: cel al leadershipului. Citește mai mult

* * *

Încă se confundă foarte mult învăţarea cu memorarea de date şi informaţii despre un subiect sau altul. Există mai multe explicaţii pentru această practică foarte ineficientă! Din punct de vedere istoric, până nu de mult, până în urmă cu aprx. Învață acum cum să înveți!


Indiferent de cantitatea de informaţie pe care trebuie să o acumulaţi, ţineţi cont de câteva trucuri care vă pot ajuta să ieşiţi de la examen mulţumiţi.

Spațiul contează - O cameră luminoasă, bine aerisită, cu o temperatură de 22-24 de grade Celsius sunt condiţii esenţiale învăţării.

Atitudine optimistă - Uneori e dificil să îţi induci această atitudine, pentru că este ca şi cum ar trebui să te împrieteneşti cu o persoană pe care nu o suferi.

Sport şi muzică în pauze - Randamentul scade odată cu trecerea timpului, iar organismul îşi cere dreptul la pauză.


Îți mai recomandăm:

Au mai rămas câteva zile până la examenele de admitere! Cei conştiincioşi au început să recapituleze informaţia, ceilalţi "galopează" prin materie cu speranţa că vor avea suficient timp să parcurgă toată bibliografia. Citește mai mult

* * *

Știu că treci printr-o perioadă dificilă din an. Multe examene, timpul e scurt, în perioada semestrului poate ai acumulat niște goluri pe care simți că nu le poți recupera acum. Învață acum cum să înveți!


Cum luăm notițe inteligent?


Publicat în Buletindemehedinti.ro

Iată căteva mici ponturi legate de modul în care poți să iei notițe într-un mod inteligent în timpul unui curs.

S-ar putea, în primă fază, să te panichezi, să te pierzi, să ai impresia că nu vei putea ajunge niciodată să ții pasul cu ceea ce spune profesorul și asta pentru că profesorul universitar vorbește, prezintă, povestește, dar nu dictează.

Este extrem de important să acorzi atenție anumitor semne voluntare sau involuntare ale profesorului. Atunci când acesta vorbește mai tare și pune accentul pe anumite cuvinte sau enunțuri, fii sigur că acel lucru trebuie scris în caietul de notițe.


Îți mai recomandăm:

Învățarea eficientă începe cu atenția în sala de curs.  Acasă, planifică ce ai să înveți; recapitulează săptămânal ce ai învățat, precum și la terminarea unui capitol sau mai multora. Citește mai mult

* * *

Studenţii care petrec zilnic ore în şir online, scriu mereu SMS-uri sau vorbesc mult la telefon sunt mai agitaţi, mai puţin fericiţi şi iau note mai proaste. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe