Pornim radioul...
EVENIMENTE » Eveniment studentesc
 

In aceasta toamna, singurul program de educatie alternativa in leadership din universitati, LEADERS Education, ajunge in premiera, in Targu Mures in Universitatea de Medicina si Farmacie !

Timp de 4 zile consecutive, studentii din UMF vor avea ocazia sa participe la sesiuni interactive de training si sa intalneasca adevarate modele din domeniul medical si al cercetarilor medicale. Cele 4 seminarii vor fi realizate de traineri de top din cadrul companiei Servier Pharma si vor dezbate subiecte precum bazele leadershipului, comunicarea liderului, managementul timpului si lucru in echipa.

Pana in prezent, Fundatia LEADERS a avut peste 1900 de participanti de-a lungul a 19 editii de LEADERS Education, bucurandu-se de sprijinul a sase centre universitare majore din Bucuresti (ASE, UMF “Carol Davila”, UPB, UTCB, Unibuc si USAMV), Cluj-Napoca (UMF “Iuliu Hatieganu”) si Brasov (Universitatea Transilvania).

“Am invatat sa gandesc strategic, sa planific pe termen lung, sa folosesc la maximum toate resursele pe care le am la dispoziție, sa imi formez o echipa puternică si sa am încredere in echipa mea, careia sa-i distribui sarcini pe care le va face la fel de bine ca si mine”, marturiseste Andreea Stefan, absolventa a progamului LEADERS Education.

LEADERS Education, Editia a 20-a, din cadrul Universitatii de Medicina si din Targu Mures se deruleaza in perioada 26-29 octombrie si se adreseaza tuturor studentilor din UMF, celor de la  Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicina si specializarile conexe.
Programul este gratuit, la fiecare editie participa circa 90 de studenti, iar accesul se realizeaza pe baza unui formular de inscriere de pe site si a unui proces de selectie.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în leaders.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Facebook


Îți mai recomandăm:

Editia cu numarul 9 a programului se va desfasura in perioada 8 noiembrie - 6 decembrie 2012, in amfiteatrul Facultatii de Hidrotehnica, din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti si se adreseaza tinerilor care isi doresc sa treaca la urmatorul nivel: cel al leadershipului. Citește mai mult

* * *

#1 Supraanalizarea MaterialuluiCând vine vorba de următorul examen, eşti acel tip de student care gândeşte prea mult? Dacă da, atunci fă o pauză. Învață acum cum să înveți!


Un somn odihnitor înaintea unui examen este o recomandare ce merită urmată.

Somnul aproape că dublează şansa de a ne aminti materiale pe care înainte nu le puteam reproduce. Impulsul accesării memoriei după somn sugerează că unele amintiri sunt întărite peste noapte.

Specialiştii i-au învăţat pe participanţii la studiu anumite cuvinte pe care i-au rugat să le repete.

Cei care au dormit 12 ore au fost mai predispuşi să îşi amintească cuvintele inventate, chiar dacă le auziseră şi învăţaseră pentru prima dată.

Îți mai recomandăm:

Creierul consuma foarte multa energie, aproximativ 20% din totalul oxigenului dintr-un inspir este consumat de creier, iar acest consum creste in cazul eforturilor intelectuale. Citește mai mult

* * *

Ce faci în “Ultima noapte” înainte de examen? Mai jos 40 de trucuri ca să înveţi mai eficient atunci când numai de asta nu îţi arde. Unele serioase, altele haioase. Învață acum cum să înveți!


Au mai rămas câteva zile până la examenele de admitere! Cei conştiincioşi au început să recapituleze informaţia, ceilalţi "galopează" prin materie cu speranţa că vor avea suficient timp să parcurgă toată bibliografia. 

Pentru a învăţa cu spor sunt utile schemele logice şi listele de cuvinte-cheie. Evitaţi să citiţi dimineaţa şi ascultaţi, în fundal, muzică relaxantă. Indiferent de etapa pe care o parcurgeţi şi de cantitatea de informaţie pe care mai trebuie să o acumulaţi, ţineţi cont de câteva trucuri care vă pot ajuta să ieşiţi de la examen mulţumiţi şi cu zâmbetul pe buze.

De exemplu atât ca metodă de învăţare, cât şi ca formă de recapitulare, utilizarea schemelor logice este foarte eficientă. "Recapitularea se face pe baza ideilor esenţiale, după ce, în prealabil, informaţia a fost structurată şi dezvoltată. Fără o arhitectură a informaţiei datele rămân în creier pentru o perioadă foarte scurtă de timp, ceea ce înseamnă că actul de învăţare este inutil", spune profesorul Florin Colceag, specialist în memorare şi învăţare rapidă.


Îți mai recomandăm:

Indiferent de cantitatea de informaţie pe care trebuie să o acumulaţi, ţineţi cont de câteva trucuri care vă pot ajuta să ieşiţi de la examen mulţumiţi. Citește mai mult

* * *

A long-running investigation of exceptional children reveals what it takes to produce the scientists who will lead the 21st century. “Whether we like it or not, these people really do control our society. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe