Pornim radioul...
EVENIMENTE » Festival de muzica
 

Născut în urmă cu un an, festivalul Electric Castle a devenit, mai repede decât se așteptau până și cei mai optimiști dintre organizatori, cel mai important eveniment de acest gen din România. Cu o atenție sporită acordată detaliilor, membrii echipei Boiler Events au creat un festival occidental din nimic, profitând de anii de experiență în organizarea de evenimente muzicale (petreceri, concerte etc).

Thievery Corporation, Bonobo, Rukso și Die Antwoord se numără printre artiștii ce participă la festivalul Electric Castle, ce se desfășoară între 19 și 22 iunie, la Bonțida, în județul Cluj. Castelul Banffy este locația aleasă de organizatori pentru festival, un loc învăluit în mister și cu un important bagaj istoric și cultural, complementat acum cu muzică de calitate și experiențe de neuitat.

Am stat la povești cu Andi Vanca, PR-ul festivalului Electric Castle, care ne-a oferit informații despre cum s-a născut festivalul, ce înseamnă organizarea unui astfel de eveniment și cât de util este pentru un tânăr să lucreze în cadrul festivalului.

”Anul viitor vom avea mai mulți participanți și artiști mult mai valoroși. Nu vrem să ardem etapele. Baby steps, multă muncă, pasiune și răbdare!”

Andi, în plan apropiat, alături de o parte a echipei Boiler Events

Cum s-a născut ideea festivalului Electric Castle? V-ați inspirat după alte festivaluri?

Electric Castle a apărut natural. După ani de organizat evenimente care au tot crescut, următorul pas logic a fost să facem un festival. Suntem mulți ”festival goers” și evident ne-am inspirat de la festivalurile mari de afară. Poate că cel mai mult ne-am inspirat de la Exit, care este foarte spectaculos, în primul rand datorită locației. Dacă ei au facut un festival în Fortăreața Petrovaradin, noi de ce nu am fi făcut un festival la Castelul Banffy? Și iată că l-am făcut.

Care e țelul Electric Castle și, implicit, al proiectului pe care-l întreprindeți?

Prin Electric Castle ne-am propus să schimbam modul în care românii, mai ales, interacționează cu muzica. Electric Castle este o experiență completă, o poveste pe care o trăiești din prima până în ultima zi, cu tot ce are ea de oferit (muzică, locație, activități). Este un proiect gândit pe termen lung, care va crește treptat de la an la an. Anul viitor vom avea mai mulți participanți și artiști mult mai valoroși. Nu vrem să ardem etapele. Baby steps, multă muncă, pasiune și răbdare!

Cât timp alocați zilnic organizării festivalului? Este acesta un full-time job?
Cum ați descrie o ”zi de lucru”?

Pentru majoritatea dintre noi este un full-time job, dar nu neglijăm nici celelalte proiecte, Boiler Events sau Boiler Club. Pentru Electric Castle se lucrează un an de zile, încontinuu, evident fiecare perioadă cu altă activitate principală. De exemplu, artiștii au fost stabiliți încă de anul trecut, planul de amenajare a fost gata și el cu mult timp în urmă… iar la ediția din 2015 vom începe să lucrăm după ce se termină ediția din acest an. O zi de lucru începe la 10 dimineața și se termină pe la 8 seara.

O locație de vis pentru un festival pe măsură

Care a fost cel mai mare obstacol pe care l-ați întâmpinat ca echipă și ca proiect și cum l-ați depășit?

Nu i-aș spune obstacol, dar a fost o provocare grozavă să organizăm prima ediție a festivalului. Aveam know how-ul, știam ce ne așteaptă și tocmai pentru că am rămas o echipă închegată, fiecare membru fiind responsabil de partea lui de festival, ediția de anul trecut a avut succes. Acesta cred că e secretul nostru. Că suntem în primul rând o echipă unită și pasionată.

”Căutăm oameni cu inițiativă, serioși și care vor în primul rând să muncească și să-și dorească să ia parte din această mașinărie, nu doar să urmărească intrarea la festival”

Proveniți din medii și domenii diferite. Cum reușiți să spargeți aceste bariere și să conlucrați armonios?

Suntem în primul rând prieteni, o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Un grup de oameni uniți de o pasiunea comună și dorința de a face ceva măreț. Comunicăm mult și ne ascultăm părerile unul altuia.

Succesul primei ediții a Electric Castle a ridicat ștacheta pentru ediția de anul acesta

Care credeți că e secretul succesului acestui proiect?

Electric Castle este un mix. Un mix în care intră locația, muzica, toată povestea de la Castel și bineînțeles oamenii care au venit la festival.

Cum ați descrie experiența unui voluntar la festivalul Electric Castle?
De câți voluntari estimați că va fi nevoie anul acesta?

Voluntarii sunt o parte foarte importantă din organizarea unui festival. Anul acesta vom avea aproximativ 250 de voluntari pe diversele departamente ale festivalului. Căutăm oameni cu inițiativă, serioși și care vor în primul rând să muncească și să-și dorească să ia parte din această mașinărie, nu doar să urmărească intrarea la festival. Vor avea o experiență incredibilă și vor putea observa din interior, ce înseamnă organizarea unui festival.

Care sunt beneficiile unui voluntar în cadrul festivalului?

În primul rând, fac parte din echipa EC. Apoi vor primi evident intrarea la festival, însă în fiecare zi vor fi nevoiți să își facă un check-in, cei ce vor dori vor putea sta în camping și vor primi câteva token-uri pentru consumație. După festival, toți voluntarii vor primi o diplomă.

Care e portretul voluntarului ideal de la Electric Castle?

Activ, implicat, serios, dar care mai are și suficientă energie după ce termină de lucru pentru a se bucura de festival.

Care ar fi, în mod normal, joburile care ”se oferă” pe timpul festivalului?

Este o armată de oameni în spatele festivalului. Sunt aproape 600 de persoane care activează în domenii diferite, precum securitate și pază, la baruri, în departamentul tehnic etc. Iar aici nu includem oamenii care lucrează la foodcourt.

Ce mesaj le transmiteți tinerilor din România. Ce așteptări aveți de la ei și ce promisiuni aveți pentru ei?

Că îi așteptăm între 19-22 la Electric Castle, pentru o experiență… electrică. Noi le promitem că anul acesta Electric Castle va fi Bigger – Stronger – Better! Și ne dorim ca ei să se bucure de această experiență din prima până în ultima clipă, deoarece zilele festivalului trec incredibil de repede!

Vă mulțumim pentru timpul acordat. Mult succes în continuare!


Îți mai recomandăm:

Mulțumim pentru participarea la concursul "Câștiga cu MemoPlus o invitație pentru doua persoane la festivalul Electric Castle 2016"!Conform tragerii la sorți 1 desfășurată prin site-ul www. Citește mai mult

* * *

Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Învață acum cum să înveți!


Reține mai mult din fiecare zi


Publicat în Hipo.ro

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Împărțirea este destul de intuitivă:

- cei cu memorie vizuală învăța mai bine cu ajutorul imaginilor;
- cei cu memoria auditiva prefera sa audă informația;
- memoria auditiva-digitala apare la cei care asimileaza informatia cu ajutorul vocii interioare;
- cei cu memoria kinestezica invață prin practică

Există numeroase metode utilizate pentru îmbunătățirea memoriei în fiecare zi. Iată căteva dintre ele:

- Înlocuiește cu imagini sau obiecte cunoscute
- Creează legături
- Hărțile mentale
- Localizarea
- Fă un lucru iesit din comun 


Îți mai recomandăm:

Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara. Citește mai mult

* * *

Rezumatul, fișa de lectură, recenzia, referatul, au la bază un plan de idei.  Iată de ce este bine să îți organizezi în acest mod ce ai de învățat! Pentru că aceste scrieri sintetice permit organizarea și concentrarea cunoștințelor acumulate. Învață acum cum să înveți!


Există numeroase tehnici de a lucra concentrat. Am ales două, care sunt printre cele mai simple de folosit. Ambele se bazează pe ideea de a lucra pe o singură sarcină pentru o anumită perioadă de timp, apoi sa facem o pauză în care creierul se relaxează.

Tehnica Pomodoro – se bazează pe concentrarea efortului asupra unei sarcini, timp de 25 de minute. Extrem de simplă, ea este utilă mai ales dacă nu ești obișnuit să lucrezi concentrat pe o singură sarcină. Ce ai de făcut, pe scurt: iți concentrezi atenția 25 de minute pe o singură sarcină; faci 5 minute pauză; reiei ciclul.

Îți mai recomandăm:

Tehnica SQ3R - Pentru a învăţa din cărţi1. SURVEY: Citeşte textul2. QUESTION: Întreabă-te: Cine? Ce? Când? Unde? De ce? Cum? 3. READ: Citeşte textul pe secţiuni. Citește mai mult

* * *

A long-running investigation of exceptional children reveals what it takes to produce the scientists who will lead the 21st century. “Whether we like it or not, these people really do control our society. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe