Pornim radioul...
DEZVOLTARE PERSONALĂ » Dezvoltare personala
 

Mergem la teatru! Cum ne comportăm ? 

Publicat în Lecturirecenzate.ro

Ținuta de spectator de teatru este alta decât cea de stradă sau de cinema. Deci, NU tricoului, adidașilor, blugilor, cizmelor, ghiozdanelor, rucsacurilor.

În sala de spectacol nu se intră cu șapca, pălăria sau căciula pe cap, nici cu pardesiul sau paltonul. Toate se lasă la garderobă.

Fii punctual ! Dacă totuși nu se întâmplă, te așezi unde se poate, fără să deranjezi nici un spectator, și aștepți pauza pentru a-ți căuta locul indicat pe bilet.

Râzi fără exclamații, nu fluiera, nu îngâna aria care îți place. Cât despre mâncatul și băutul în sala de spectacol, este un semn de proastă creștere.

Îți mai recomandăm:

Într-o ediție specială a emisiunii Digicult, Mariana Mihuț povestește cum a reușit să aibe același impecabil joc scenic chiar și după sute de iterații ale unui spectacol. Citește mai mult

* * *

Relaxing music for studying that helps concentration, memory and focus for long reading and relaxing. . Învață acum cum să înveți!


Zece moduri de a îmbunătăți memoria


Publicat în Instilulmeu.ro
Memoria este un instrument foarte puternic, dar devine inutilizabil cand nu este antrenat pentru o perioada mai lunga de timp.

Citeste o carte buna - In timpul lecturii, creierul se forteaza de a memora informatii despre caracterul si sentimentele eroilor la fel si diferite evenimente. Lectura imbunatateste memoria, dezvolta intelectul si vocabularul.

Scapa de rutina - Antrenati-va comportamentul neobisnuit,fiti spontan si imprevizibil . De exemplu, incercati sa invatati sa scrieti cu mana stanga.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

When the sum total of human knowledge rests an arm’s length away in each person’s pocket, why do we have to remember anything anymore?“Everything is available through a Google search almost instantaneously, so what motive do you have to store useless info?” said Joseph LeDoux, who directs New York University’s Emotional Brain Institute. Învață acum cum să înveți!


Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea.

"Adesea se concentrează asupra unui singur concept şi este mai puţin probabil să integreze informaţia într-un întreg. Acest lucru poate îngreuna înţelegerea materialului respectiv", spune el. Totuşi, folosirea lor îi face pe studenţi să se simtă mai în siguranţă.


Îți mai recomandăm:

Organizarea si planificarea studiului individual - Acest prim capitol cuprinde 4 subcapitole in care se defineste notiunea de studiu individual si se arata modul de intocmire eficienta a acestuia: Tehnicile de munca intelectuala - unelte ale viitorului. Citește mai mult

* * *

Te simți din ce în ce mai puțin motivat? Ai nevoie de soluții practice la această problemă universală? Iată ce îți recomandăm!   Fă o înțelegere cu tine însuți. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe