Pornim radioul...
DEZVOLTARE PERSONALĂ » Dezvoltare personala
 

Mergem la teatru! Cum ne comportăm ? 

Publicat în Lecturirecenzate.ro

Ținuta de spectator de teatru este alta decât cea de stradă sau de cinema. Deci, NU tricoului, adidașilor, blugilor, cizmelor, ghiozdanelor, rucsacurilor.

În sala de spectacol nu se intră cu șapca, pălăria sau căciula pe cap, nici cu pardesiul sau paltonul. Toate se lasă la garderobă.

Fii punctual ! Dacă totuși nu se întâmplă, te așezi unde se poate, fără să deranjezi nici un spectator, și aștepți pauza pentru a-ți căuta locul indicat pe bilet.

Râzi fără exclamații, nu fluiera, nu îngâna aria care îți place. Cât despre mâncatul și băutul în sala de spectacol, este un semn de proastă creștere.

Îți mai recomandăm:

Într-o ediție specială a emisiunii Digicult, Mariana Mihuț povestește cum a reușit să aibe același impecabil joc scenic chiar și după sute de iterații ale unui spectacol. Citește mai mult

* * *

Sergiu este student in anul I la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. El, impreuna cu inca doi prieteni au ajuns la facultate si in sesiune si-au dat seama ca a invata zeci de pagini in doar cateva zile nu mai este un obiectiv greu de atins. Învață acum cum să înveți!


Creierul consuma foarte multa energie, aproximativ 20% din totalul oxigenului dintr-un inspir este consumat de creier, iar acest consum creste in cazul eforturilor intelectuale. 

Vitaminele din complexul B sunt ideale pentru sanatatea si integritatea celulelor nervoase, iar unele grasimi ca omega 3 si omega 6 intervin in procesele nervoase.

Se recomanda zilnic sa consumati o carne slaba la cuptor, fiarta sau pe gratar, dar nu prajita.

Ouale si lactatele reprezinta de asemenea surse veritabile de aminoacizi, la fel si ficatul sau fructele de mare.


Îți mai recomandăm:

Vrem o minte care să nu ne trădeze când avem mai mare nevoie de ea? Există meniuri care o pot stimula!   Regulile pentru păstrarea creierului în formă sunt: Să nu sărim peste cele trei mese principale. Citește mai mult

* * *

If you haven’t heard, universities around the world offering their courses online for free (or at-least partially free). These courses are collectively called as MOOCS or Massive Open Online Courses. Învață acum cum să înveți!


În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte.

Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mâna dreaptă în ambele etape, iar cei care nu au strâns mingea deloc au obţinut un scor mai bun decât persoanele care au folosit în prima etapă mâna stângă.

Îți mai recomandăm:

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Citește mai mult

* * *

This video explores some very crucial reasons for everyone having an understanding of physics. Elon Musk, Brian Cox and Richard Feynman explain. The movie clip is from 'Margin Call' (2011). Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe