Pornim radioul...
DEZVOLTARE PERSONALĂ » Dezvoltare personala
 

Desi nimeni nu spune ca aceasta ar fi scara succesului, unii dintre cei mai respectati oameni de afaceri ai lumii si-au abandonat studiile. Asadar, ce poti sa faci cand n-ai diplome universitare care sa-ti decoreze peretii?

David Karp, fondatorul companiei de microblogging, Tumblr, pe care Yahoo a cumparat-o cu 1,1 miliarde de dolari, a renuntat la liceu cand avea 15 ani. Tot la 15 ani a abandonat liceul si charismaticul fondator al grupului Virgin, Richard Branson, a carui avere este evaluata la 4,9 miliarde de dolari. 

Nu fac o pledoarie impotriva sistemului de invatamant, si nici nu incurajez abandonul scolar. Unii dintre cei mai sus mentionati si-ar fi dorit sa isi permita sa mearga la scoala sau, dupa caz, ca scoala sa fie mai practica, astfel incat sa le starneasca dorinta sa continue. N-au renuntat niciodata sa invete singuri, sa isi puna in practica ideile, sa depuna efort si sa riste, pe modelul trial and error. 


Îți mai recomandăm:

Bill Gates, Steve Jobs şi Mark Zuckerberg au demonstrat că nu-ţi trebuie facultate ca să conduci un gigant IT, însă ei sunt excepţii. Bloomberg a investigat unde au studiat 250 dintre directorii executivi ai companiilor având o valoare de piaţă de peste 1 miliard de dolari. Citește mai mult

* * *

Studiezi pentru teste cu scopul de a invata si de a te dezvolta sau de a demonstra cat de inteligent esti? Iti dai doctoratul pentru a aduce inovatii privind domeniul in care lucrezi sau pentru ca consideri ca te poate ajuta sa avansezi in cariera?Cand te concentrezi pe imbunatatirea abilitatilor si nu pe obtinerea unor rezultate care arata cat de bun esti, te lasi mai greu descurajat de obstacole, presiunea timpului sau alte provocari neasteptate. Învață acum cum să înveți!


Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.

Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung.

O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Multi elevi sau studenti folosesc bucati de hartie pe care isi noteaza cuvinte-cheie, iar aceasta este o forma raspandita de autoevaluare.

Îți mai recomandăm:

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.  O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Citește mai mult

* * *

Many students are being left behind by an educational system that some people believe is in crisis. Improving educational outcomes will require efforts on many fronts, but a central premise of this monograph is that one part of a solution involves helping students to better regulate their learning through the use of effective learning techniques. Învață acum cum să înveți!


According to research by Chris Bird at the University of Sussex, all it requires is a few seconds of your time and a bit of imagination.

Bird recently asked some students to lie in a brain scanner and view a series of short clips from YouTube (involving, for example, neighbours playing practical jokes on each other).

It turned out that simply describing the event to themselves massively improved their chances of remembering it accurately a week or so later: on average, they were able to remember twice as many details.


Îți mai recomandăm:

What is the easiest way to learn? David Robson meets a group of scientists and memory champions competing to find techniques that make facts stick. . Citește mai mult

* * *

Think it's beginner's luck? Think again. There's a science to becoming skilled. Over the last year, I've signed up for multiple online courses in graphic design, screenwriting, web design, computer programming - you name it - only to quit a few video lessons in. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe