Pornim radioul...
DEZVOLTARE PERSONALĂ » Dezvoltare personala
 

7 pași către un stil de leadership eficient 

Publicat în Catalog-cursuri.ro

Fii indraznet. Daca vrei sa avansezi, indrazneala e esentiala. Atrage atentia sefilor tai si impune-ti punctul de vedere.

Cunoaste-ti punctele tari. Daca stii care sunt lucrurile la care esti cel mai bun vei putea sa te bazezi pe cele mai bune abilitati ale tale in stilul tau de leadership.

Dezvolta-ti abilitatile. In timp ce pui accent pe punctele tale forte, incearca sa te extinzi si in directia stilurilor de leadership pe care le consideri mai grele. 

Fii constient de directia in care mergi. Seteaza o directie, fii vizionar, priveste spre viitor si ajuta-i pe oameni sa faca acelasi lucru. Este absolut necesar sa poti comunica o viziune echipei tale tale, pentru a inspira incredere.

Crediti foto Flickr

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în Catalog-cursuri.ro. Sunteți autorul articolului?


Îți mai recomandăm:

Probabil de multe ori ai auzit că în AIESEC ai oportunitatea de a te dezvolta. Pentru că în 5 minute de prezentare în timpul perioadelor de promovare nu putem să îÈ›i explicăm toate acestea, ne-am gândit să îÈ›i descriem aici, pe larg, cum te poÈ›i dezvolta prin intermediul AIESEC. Citește mai mult

* * *

In cartea "Make It Stick" se spune raspicat: in majoritatea sistemelor de invatamant din lume, invatarea este abordata prost. Repetitia iar si iar, sublinierea ideilor principale, recitirea, toate acestea sunt ineficiente. Învață acum cum să înveți!


Cum luăm notițe inteligent?


Publicat în Buletindemehedinti.ro

Iată căteva mici ponturi legate de modul în care poți să iei notițe într-un mod inteligent în timpul unui curs.

S-ar putea, în primă fază, să te panichezi, să te pierzi, să ai impresia că nu vei putea ajunge niciodată să ții pasul cu ceea ce spune profesorul și asta pentru că profesorul universitar vorbește, prezintă, povestește, dar nu dictează.

Este extrem de important să acorzi atenție anumitor semne voluntare sau involuntare ale profesorului. Atunci când acesta vorbește mai tare și pune accentul pe anumite cuvinte sau enunțuri, fii sigur că acel lucru trebuie scris în caietul de notițe.


Îți mai recomandăm:

Învățarea eficientă începe cu atenția în sala de curs.  Acasă, planifică ce ai să înveți; recapitulează săptămânal ce ai învățat, precum și la terminarea unui capitol sau mai multora. Citește mai mult

* * *

Atunci când studiem pentru un examen, unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ținem cont se referă la folosirea tuturor materialelor de care dispunem pentru cursul respectiv. Învață acum cum să înveți!


În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte.

Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mâna dreaptă în ambele etape, iar cei care nu au strâns mingea deloc au obţinut un scor mai bun decât persoanele care au folosit în prima etapă mâna stângă.

Îți mai recomandăm:

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Citește mai mult

* * *

Cercetările au demonstrat faptul că vocabularul este cel mai potrivit instrument pentru definirea competenţelor şi a succeselor la examene, potrivit experţilor citaţi de publicaţia "The Telegraph". Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe