Pornim radioul...
DEZVOLTARE PERSONALĂ » Dezvoltare personala
 

7 pași către un stil de leadership eficient 

Publicat în Catalog-cursuri.ro

Fii indraznet. Daca vrei sa avansezi, indrazneala e esentiala. Atrage atentia sefilor tai si impune-ti punctul de vedere.

Cunoaste-ti punctele tari. Daca stii care sunt lucrurile la care esti cel mai bun vei putea sa te bazezi pe cele mai bune abilitati ale tale in stilul tau de leadership.

Dezvolta-ti abilitatile. In timp ce pui accent pe punctele tale forte, incearca sa te extinzi si in directia stilurilor de leadership pe care le consideri mai grele. 

Fii constient de directia in care mergi. Seteaza o directie, fii vizionar, priveste spre viitor si ajuta-i pe oameni sa faca acelasi lucru. Este absolut necesar sa poti comunica o viziune echipei tale tale, pentru a inspira incredere.

Crediti foto Flickr

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în Catalog-cursuri.ro. Sunteți autorul articolului?


Îți mai recomandăm:

Probabil de multe ori ai auzit că în AIESEC ai oportunitatea de a te dezvolta. Pentru că în 5 minute de prezentare în timpul perioadelor de promovare nu putem să îÈ›i explicăm toate acestea, ne-am gândit să îÈ›i descriem aici, pe larg, cum te poÈ›i dezvolta prin intermediul AIESEC. Citește mai mult

* * *

“Studenții învață haotic” este concluzia Universității din Washington. Psihologii au ajuns la concluzia că studenții care se pregătesc pentru examene recitind cursurile și materia nu învață aproape deloc. Învață acum cum să înveți!


De la alimentatie, programul incarcat, pana la felul in care dormi sau medicamentele pe care le iei, memoria poate fi afectata in diverse moduri.

Vitamina B12 se afla in stransa legatura cu memoria. Aceasta se afla si in produsele lactate, iar lipsa ei duce la o scadere a puterii de concentrare.

Depresia duce la scaderea nivelului de serotonina si norepinefrina din creier, astfel incat memoria este afectata.


Prin imbunatatirea stilului de viata, atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si programul fizic, vei reusi sa scapi de aceaste probleme.


Îți mai recomandăm:

Potrivit cercetatorilor, un tratament de doi ani de zile cu vitamina B12 si acid folic poate face minuni pentru memorie. "Vitaminele au un rol important in sustinerea sanatatii mentale a persoanelor in varsta si sustin buna functionare a sistemului cognitiv", a marturisit Janine Walker, cercetatori la Universitatea Nationala din Australia. Citește mai mult

* * *

What is the easiest way to learn? David Robson meets a group of scientists and memory champions competing to find techniques that make facts stick. . Învață acum cum să înveți!


Strategii pentru o memorie brici


Publicat în Ziare.com

1. Asocierea unui cuvant cu o imagine

De preferat ar fi sa iti alegi imagini iesite din comun pentru a-ti ramane mai usor in minte.

 

2. Fragmentarea

Un sir mai lung de cifre poate fi memorat mai usor si cu mai multa acuratete daca este fragmentat. Bucatile mai mici sunt mai usor de tinut minte decat un sir de cifre interminabil.

 

3. Crearea unor personalitati pentru numere

Aceasta tehnica era folosita de marele fizician Albert Einstein. El asocia celor zece cifre cate o personalitate, reusind astfel sa-si aminteasca siruri lungi de cifre (spre exemplu, saptele era un barbat cu mustata).


Îți mai recomandăm:

Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. Citește mai mult

* * *

Un studiu olandez arată că persoanele care fac o pauză de exerciţii fizice după 4 ore de studiu pot reţine cu 10% mai multe informaţii noi faţă de acelea care nu fac mişcare deloc sau fac sport imediat după ce au terminat de învăţat. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe