Pornim radioul...
DEZVOLTARE PERSONALĂ » Dezvoltare personala
 

7 pași către un stil de leadership eficient 

Publicat în Catalog-cursuri.ro

Fii indraznet. Daca vrei sa avansezi, indrazneala e esentiala. Atrage atentia sefilor tai si impune-ti punctul de vedere.

Cunoaste-ti punctele tari. Daca stii care sunt lucrurile la care esti cel mai bun vei putea sa te bazezi pe cele mai bune abilitati ale tale in stilul tau de leadership.

Dezvolta-ti abilitatile. In timp ce pui accent pe punctele tale forte, incearca sa te extinzi si in directia stilurilor de leadership pe care le consideri mai grele. 

Fii constient de directia in care mergi. Seteaza o directie, fii vizionar, priveste spre viitor si ajuta-i pe oameni sa faca acelasi lucru. Este absolut necesar sa poti comunica o viziune echipei tale tale, pentru a inspira incredere.

Crediti foto Flickr

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în Catalog-cursuri.ro. Sunteți autorul articolului?


Îți mai recomandăm:

Probabil de multe ori ai auzit că în AIESEC ai oportunitatea de a te dezvolta. Pentru că în 5 minute de prezentare în timpul perioadelor de promovare nu putem să îÈ›i explicăm toate acestea, ne-am gândit să îÈ›i descriem aici, pe larg, cum te poÈ›i dezvolta prin intermediul AIESEC. Citește mai mult

* * *

1. Fii organizat, setează-ți priorități: alcătuiește-ți un plan de studiu, în care să evidențiezi examenele pe care trebuie să le susții, volumul de informație ce trebuie reținut și cerințele profesorului. Învață acum cum să înveți!


Metoda simplă de stimulare a memoriei


Publicat în Incomemagazine.ro

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani.

Pumnul stang se strange pentru "readucerea" la suprafata a respectivei informaţii. In opinia oamenilor de stiinta, aceste mişcări activează regiunile cerebrale cu rol cheie în procesele de înmagazinare şi de reamintire a informaţiilor.


Cercetatorii americani recomanda celor care nu au la indemana un creion, un pix şi o foaie de hârtie să încerce aceste trucuri atunci când încearcă să-si intipareasca in memorie o lista de cumpărături sau un număr de telefon.


În cadrul unui studiu efectuat in acest sens, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze 72 de cuvinte. Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.


Îți mai recomandăm:

În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte. Citește mai mult

* * *

Adam Ruben’s tongue-in-cheek column about the common difficulties and frustrations of reading a scientific paper broadly resonated among Science Careers readers. Învață acum cum să înveți!


Iată câteva trucuri care te vor ajuta să reţii majoritatea informaţiilor din cărţile pe care le citeşti:

1. Citeşte inclusiv prima pagină, cu titlul şi numele autorului, cuprinsul şi prefaţa. Te va ajuta să te identifici mai bine cu cartea.

2. Dacă simţi că nu e momentul potrivit să începi o carte, nu o începe.

3. Citeşte o singură carte o dată.

4. Nu citi o carte care nu îţi menţine interesul viu.

5. Subliniază pasajele importante şi scrie observaţii pe măsură ce citeşti.


Îți mai recomandăm:

Ne-am gandit sa dezvoltam subiectul si sa iti oferim mai multe metode despre cum sa memorezi, pentru ca stim cat de important este ca toate proiectele pe care le ai de finalizat, materialele pe care le ai de asimilat, nu iti sunt tocmai accesibile din punct de vedere al volumului de notiuni si de informatii si trebuie sa le retii. Citește mai mult

* * *

Cand vine vorba de un examen, trebuie sa luam in seama doua aspecte. Pregatirea tehnica sau academica este unul dintre ele. Daca invatam cu rigurozitate, vom avea increderea necesara pentru a infrange anxietatea dinaintea examenelor. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe