Pornim radioul...
DEZVOLTARE PERSONALĂ » Dezvoltare personala
 

1. Reteaua de socializare (2010). 


2. Totul sau nimic (1992). 


3. Piratii din Silicon Valley (1999). 


4. Cetateanul Kane (1941). 


5. In cautarea fericirii (2006). 


6. Moneyball: Arta de a invinge (2011).


7. Rocky (1976). 


8. Wall Street (1987).


9. Jerry Maguire (1996). 


10. Rutina, bat-o vina! (1999).


Îți mai recomandăm:

DozadeSucces. ro a publica cea mai mare listă de filme psihologice pe care trebuie să le privești.  În listă găsești:— Filme despre formarea psihologiei, psihoterapiei și despre personaje importante din acest domeniu — Filme în care poți vedea cum acționează psihologii și psihoterapeuții: tehnici, modele de comportament, exemple de acordare a ajutorului psihologic profesional sau neprofesional, greșelile psihologilor, descoperiri și realizări— Filme care îți permit să analizezi și să studiezi crizele psihologice ale oamenilor și cum ai putea să le acorzi ajutor— Suferințele pierderii — Acceptarea sinelui și a destinului după o traumă care îți limitează posibilitățile. Citește mai mult

* * *

Ți-ai mobilizat încrederea în tine, ai dorința de învățare, acum concentrează-ți atenția. Caută să îți trezești și să îți menții interesul pentru ceea ce înveți. Învață acum cum să înveți!


4 super-alimente care stimulează creierul


Publicat în Doctorul Zilei

Îți mai recomandăm:

Pestele gras (somonul, sardinele, heringul) contine acizi grasi omega 3, substante care protejeaza creierul. Totodata, acizii omega 3 cresc nivelul serotoninei, hormonul care iti da o stare de bine. Citește mai mult

* * *

Dacă e ceva ce am învățat în primii 3 ani la facultatea de arhitectură (da, mai am încă 3. Da, știam în ce mă bag…) este să lucrez. Învață acum cum să înveți!


Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii Universității Emory, lectura unei cărți bune are ca efect o îmbunătățire a activității creierului, într-un mod ce poate fi asemănat cu antrenarea mușchilor în cazul culturiștilor.

Astfel, lectura provoacă schimbări măsurabile în cortexului temporal stâng – regiune a creierului "responsabilă" de receptivitatea lingvistic- – și în zona primară senzorială a creierului. Pe timpul lecturii, neuronii din aceste zone sunt "păcăliți" să creadă că fac ceva ce în realitate nu se întâmplă – de pildă, atunci când personajul din carte aleargă, sunt activați neuronii asociați cu actul fizic al alergării.


Îți mai recomandăm:

Suntem inca departe de a descifra functionarea creierului, aceasta masinarie pe care incorect au asemanat-o unii cu un computer, caci este mult mai complex de atat. Citește mai mult

* * *

Nu de putine ori ai vrut sa faci o schimbare in modul cum te organizezi. Cine nu vrea asta? Cu totii ne dorim ca atunci cand invatam, chiar sa invatam, iar cand ne distram, sa ne distram din toata inima. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe