Pornim radioul...
CORUPȚIE » Bacalaureat
 
Dintre cei 28.000 de candidaţi care au susţinut Bacalaureatul, 42% au picat cel puţin o probă, a anunţat ieri ministrul Educaţiei Maia Sandu. Una dintre explicaţiile acestor rezultate proaste e că absolvenţii au fost supravegheaţi, în premieră, de camerele video.

"Am luat 6,75. Mi-a fost greu să mă concentrez fiindcă, pe lângă camerele video, profesorii ne verificau testele chiar dacă pur şi simplu ne foiam în bancă.", descrie sesiunea din acest an Andrei Ursu de la Liceul "Nicolae Sulac".

Îți mai recomandăm:

Ioana Olarasu, de la Liceul Callatis din Mangalia, este singura eleva din judetul Constanta care a obtinut media maxima la examenul maturitatii. Doar 65 de liceeni din toata tara au obtinut 10 pe linie la Bacalaureat, fata de anul trecut, cand 138 de elevi au absolvit cu brio. Citește mai mult

* * *

Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea. Învață acum cum să înveți!


O memorie buna este esentiala pentru obtinerea unui rezultat multumitor la examenele care urmeaza in aceasta perioada pentru studenti si elevi. Chiar daca procesul de imbunatatire a memoriei se realizeaza in timp, mai exista o sansa si pentru cei care s-au „trezit” mai tarziu.


Îți mai recomandăm:

SinzianaT. din Iasi: "As dori sa stiu daca lecitina ajuta intr-adevar unui copil care are mult de invatat. Nepoata mea este in clasa a VIII-a si mi se pare cam anemica, palida de la cite ore petrece invatind, scriind, fie acasa, fie la meditatii. Citește mai mult

* * *

Studenții care își iau notițe folosind laptopul țin minte mai puține informații și înțeleg mai superficial lecțiile, în comparație cu cei care își scriu de mână notele de curs, arată un studiu recent citat de Science American. Învață acum cum să înveți!


Trucuri să memorezi uşor


Publicat în Clicksanatate.ro
Chiar dacă ai o memorie bună, întotdeauna sunt utile câteva trucuri pentru a creşte şi mai mult viteza cu care înveţi

Prima regulă pentru reuşită este să citeşti întotdeauna întregul material pe care trebuie să-l înveţi.

Atunci când ai de învăţat o cantitate mare de informaţie să o împarţi în calupuri egale. După ce ai terminat de citit respectivele pasaje, fă pauze.

Nu memora mecanic! Ca să ţii minte ceea ce înveţi trebuie să memorezi logic.

Îți mai recomandăm:

1. Păcălește-ți creierul!Dacă informațiile pe care urmează să le asimilezi ți se par plictisitoare, convinge-ți creierul că sunt foarte importante, chiar vitale!2. Citește mai mult

* * *

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe