Pornim radioul...
BURSE » Burse strainatate
 
Dragi studenţi, vă invităm în SUA!

Dacă sunteţi interesaţi de activităţile civice sau de protecţie a mediului, 
Romanian-U.S. Fulbright Commission anunţă bursele “Study of the U.S. Institutes for European Student Leaders” pentru 2017. Vă puteţi înscrie până pe 6 februarie! 

*****

The Romanian-U.S. Fulbright Commission announces the competition for the 2017 Study of the U.S. Institutes for European Student Leaders, a five-week academic program for young people pursuing post-secondary education. The Institutes are an all-expense paid program, including program administration; domestic travel and ground transportation; book, cultural, mailing and incidental allowances; and housing and subsistence. Participants will be enrolled in ASPE, the Bureau's Accident Sickness Program for Exchanges.

Eligible Fields: Civic Engagement and Environmental Issues

Applicants must meet the following criteria: 

• have Romanian citizenship and study in Romania;
• be proficient in English;
• be interested in the Institute topic;
• be between 18 and 25 years of age;
• have at least one semester left of their undergraduate studies, and therefore be committed to return to their home university following completion of the program (BA students finishing their undergraduate studies in the summer of 2017 are not eligible);
• demonstrate strong leadership qualities and potential in their university and community activities;
• indicate a serious interest in learning about the United States;
• have a sustained high level of academic achievement, as indicated by grades, awards, and teacher recommendations;
• demonstrate commitment to community and extracurricular university activities;
• have little or no prior study or travel experience in the United States or elsewhere outside of their home country;
• be mature, responsible, independent, confident, open-minded, tolerant, thoughtful, and inquisitive;
• be willing and able to fully participate in an intensive academic program, community service, and educational travel;
• be comfortable with campus life, prepared to share living accommodations, and able to make adjustments to cultural and social practices different from those of their home country;
• be prepared to submit a report to the Fulbright Commission on their program experience.

Please submit your application, including the essay here.


Îți mai recomandăm:

The Bucharest Office of the German Marshall Fund of the United States is looking for two interns for a period of 6 months, from December 5, 2016 to May 1, 2017. Citește mai mult

* * *

In cartea "Make It Stick" se spune raspicat: in majoritatea sistemelor de invatamant din lume, invatarea este abordata prost. Repetitia iar si iar, sublinierea ideilor principale, recitirea, toate acestea sunt ineficiente. Învață acum cum să înveți!


Cum să te organizezi în sesiune


Publicat în StudentIQ.ro

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Noi iti venim in ajutor cu prima etapa, cea in care trebuie sa te organizezi ca sa faci fata cu brio examenelor din aceasta sesiune.

  • Mediul in care inveti este extrem de important. Este bine sa inveti intr-un mediu linistit si departe de zgomote. Numai asa poti memora usor.

 

  • Incepe prin a-ti face o lista cu materiile cele mai grele. Tine cont ca timpul necesar se imparte in functie de dificultatea materiei pe care o ai de parcurs si cat de mult trebuie sa insisti asupra acesteia.

 

  • Incearca sa iti imparti materialul de invatat in mai multe parti si invata fiecare parte in ziua ei. Ai sa vezi ca iti este util si ca functioneaza.

 

  • Apuca-te de citit mai intai de toate cateva pagini dintr-un curs mai accesibil, asa cum ai citi cartea ta preferata, in ritmul tau, apoi poti sa maresti durata invatatului intr-un mod progresiv.

 

  • Incearca sa verifici si alte surse intrucat unii autori prezinta o parte a temelor intr-un mod mai putin accesibil pentru tine. Este important sa ai in propria ta biblioteca mai multi autori care abordeaza temele cursurilor tale.

 

  • Dupa ce ai parcurs materia, iti recomandam sa apelezi la un prieten, coleg, ca sa faci o recapitulare. Aceasta te va asculta si iti poate spune pe ce sa mai insisti.


Daca nu te-ai pus inca pe treaba, ideile oferite speram sa iti fie de ajutor si sa auzim curand de tine ca ai reusit sa iei toate examenele din sesiune.


Îți mai recomandăm:

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Citește mai mult

* * *

Dacă vrei să faci față mai ușor sesiunii și să fii în formă maximă la examene, susține-ți creierul și oferă-i un impuls de energie cu MemoPlus. Învață acum cum să înveți!


Creierul – servicii de mentenanţă


Publicat în Tophabits.ro
Creierul nostru este într-o continuă schimbare însă depinde de noi dacă acea schimbare va fi una bună sau va duce spre declin.

Fitness mintal - Practicarea in mod regulat a unor activități variate (cititul, călătoritul, participarea la evenimente culturale) duce la mărirea rezultatelor în testele de IQ.

Somnul – salvarea memoriei. În timpul somnului, informaţia ce a fost acumultă de-a lungul zilei va fi “retipărită” pentru a ajunge în memoria de lungă durată.

Nu vă infometaţi! Creierul foloseşte 20-30% din caloriile organismului, fără glucoză neuronii mor.


Îți mai recomandăm:

Oamenii de stiinta britanici de la Colegiul Universitar „King" recomanda persoanelor care au probleme cu memoria sa consume, de cel putin cinci ori pe saptamana, peste gras (somon, macrou, hering, ton). Citește mai mult

* * *

Învățarea eficientă începe cu atenția în sala de curs.  Acasă, planifică ce ai să înveți; recapitulează săptămânal ce ai învățat, precum și la terminarea unui capitol sau mai multora. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe