Pornim radioul...
BURSE » Burse strainatate
 
Dragi studenţi, vă invităm în SUA!

Dacă sunteţi interesaţi de activităţile civice sau de protecţie a mediului, 
Romanian-U.S. Fulbright Commission anunţă bursele “Study of the U.S. Institutes for European Student Leaders” pentru 2017. Vă puteţi înscrie până pe 6 februarie! 

*****

The Romanian-U.S. Fulbright Commission announces the competition for the 2017 Study of the U.S. Institutes for European Student Leaders, a five-week academic program for young people pursuing post-secondary education. The Institutes are an all-expense paid program, including program administration; domestic travel and ground transportation; book, cultural, mailing and incidental allowances; and housing and subsistence. Participants will be enrolled in ASPE, the Bureau's Accident Sickness Program for Exchanges.

Eligible Fields: Civic Engagement and Environmental Issues

Applicants must meet the following criteria: 

• have Romanian citizenship and study in Romania;
• be proficient in English;
• be interested in the Institute topic;
• be between 18 and 25 years of age;
• have at least one semester left of their undergraduate studies, and therefore be committed to return to their home university following completion of the program (BA students finishing their undergraduate studies in the summer of 2017 are not eligible);
• demonstrate strong leadership qualities and potential in their university and community activities;
• indicate a serious interest in learning about the United States;
• have a sustained high level of academic achievement, as indicated by grades, awards, and teacher recommendations;
• demonstrate commitment to community and extracurricular university activities;
• have little or no prior study or travel experience in the United States or elsewhere outside of their home country;
• be mature, responsible, independent, confident, open-minded, tolerant, thoughtful, and inquisitive;
• be willing and able to fully participate in an intensive academic program, community service, and educational travel;
• be comfortable with campus life, prepared to share living accommodations, and able to make adjustments to cultural and social practices different from those of their home country;
• be prepared to submit a report to the Fulbright Commission on their program experience.

Please submit your application, including the essay here.


Îți mai recomandăm:

The Bucharest Office of the German Marshall Fund of the United States is looking for two interns for a period of 6 months, from December 5, 2016 to May 1, 2017. Citește mai mult

* * *

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Învață acum cum să înveți!


Există numeroase tehnici de a lucra concentrat. Am ales două, care sunt printre cele mai simple de folosit. Ambele se bazează pe ideea de a lucra pe o singură sarcină pentru o anumită perioadă de timp, apoi sa facem o pauză în care creierul se relaxează.

Tehnica Pomodoro – se bazează pe concentrarea efortului asupra unei sarcini, timp de 25 de minute. Extrem de simplă, ea este utilă mai ales dacă nu ești obișnuit să lucrezi concentrat pe o singură sarcină. Ce ai de făcut, pe scurt: iți concentrezi atenția 25 de minute pe o singură sarcină; faci 5 minute pauză; reiei ciclul.

Îți mai recomandăm:

Tehnica SQ3R - Pentru a învăţa din cărţi1. SURVEY: Citeşte textul2. QUESTION: Întreabă-te: Cine? Ce? Când? Unde? De ce? Cum? 3. READ: Citeşte textul pe secţiuni. Citește mai mult

* * *

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa elimini factorii perturbatori si sa incerci sa gasesti un mediu linistit, pentru a te putea concentra mai usor la ceea ce ai de facut. Învață acum cum să înveți!


Metoda cu povestea o stim de cand suntem mici.  Ideea este sa creezi o poveste care-ti va aminti toate cuvintele din lista.

Spre exemplu avem urmatoarele cuvinte: Sarpe, Camion, Baterie, Roz, Palarie. Povestea o sa sune cam asa: Intr-un sarpe era un camion fara baterie, roz, cu palarie. 

Povestea trebuie sa fie neobisnuita (camion in sarpe, nu invers, caci invers ar fi mai normal).
Trebuie sa vizualizezi povestea (cine nu-si poate imagina un camion roz cu palarie?).
Trebuie sa implice simturi (auzi "sasaitul" sarpelui din poveste?).

Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Iată ce trebuie să faceți pentru a reține cu ușurință cursurile: Primul pas este să sintetizați materialul pe care îl aveți de învățat și alcătuiți rezumate; Alternați studiul la o materie preferată cu cel la una mai puțin plăcută. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe