Pornim radioul...
BURSE » Burse
 

Bursele 

Publicat în Meddstudent.wordpress.com

Conform ghidului ECTS peste 40% dintre studenții universității beneficiază de burse oferite de Ministerul Educației pe criterii de performanță.

Bursele de merit se acordă pe baza mediei. Media se calculează la sfârșitul primei sesiuni de restanțe. Deci, poți avea restanțe și dacă le promovezi în Restanțe I și ai și medie bună poți obține bursă în următorul an.

Bursele de ajutor social se acordă la cerere în funcție de situația materială a studentului, studenților cu o situație materială cu probleme sau celor orfani de un părinte.

Bursele pentru performanță științifică se acordă celor care fac cercetare științifică și au premii pe la congrese.


Îți mai recomandăm:

La unele facultati din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) bursele vor fi mai mici in aceasta luna, in timp ce la altele ele vor fi platite integral. Citește mai mult

* * *

Când vine vorba de succes, majoritatea oamenilor sunt de părere că inteligența joacă cel mai important rol, însă un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Stanford ne va schimba părerea. Învață acum cum să înveți!


How To Stay Sharp


Publicat în Popsci.com

Get The Blood Flowing - Women who walked briskly for an hour twice weekly for six months increased brain volume in the areas that control thinking and memory.

Eat Your Greens - The more leafy vegetables the subjects ate, the better they performed on learning and memory tests.

Talk To People - More social interaction was associated with less cognitive decline for people aged 50 and above. Plus, one of the major risk factors for death in the elderly is social isolation—lone­liness really can kill you.


Îți mai recomandăm:

Billionaire Bill Gates wishes that if he had one superpower, it would be the ability to read faster. Warren Buffet has claimed that he has “wasted ten years reading slowly. Citește mai mult

* * *

Alimentatia sanatoasa este baza unei memorii bune si in mod sigur cu ajutorul unei bune alimentatii echilibrate reusesti sa iti pastrezi atat energia, cat si capacitatea intelectuala la cote inalte. Învață acum cum să înveți!


Ai sesiune? Nutriţioniştii îţi spun ce să mănânci pentru o memorie bună. Perioada examenelor constituie un stres pentru majoritatea elevilor şi studenţilor. Oboseala şi nervii cauzaţi de volumul mare de informaţii care trebuie acumulat îţi pot da sănătatea peste cap.

Pentru o memorie bună este recomandat să consumaţi fructe, dintre care amintim bananele. Alimentatia zilnica trebuie sa contina fulgi de cereale cu lapte sau iaurt, smochine, fructe uscate, peste si multe salate pentru a avea o memorie buna, scrie ZiaruldeIasi.


Îți mai recomandăm:

Nutriţionistul Cristina Bogdan îţi spune ce să mănânci ca să faci faţă în perioada examenelor. Mananca regulat si echilibrat. Este foarte important ca in perioada examenelor sa mananci alimente care sa iti dea energie pe tot parcursul zilei. Citește mai mult

* * *

Studenții care își iau notițe folosind laptopul țin minte mai puține informații și înțeleg mai superficial lecțiile, în comparație cu cei care își scriu de mână notele de curs, arată un studiu recent citat de Science American. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe