Pornim radioul...
BURSE » Burse
 

Bursele 

Publicat în Meddstudent.wordpress.com

Conform ghidului ECTS peste 40% dintre studenții universității beneficiază de burse oferite de Ministerul Educației pe criterii de performanță.

Bursele de merit se acordă pe baza mediei. Media se calculează la sfârșitul primei sesiuni de restanțe. Deci, poți avea restanțe și dacă le promovezi în Restanțe I și ai și medie bună poți obține bursă în următorul an.

Bursele de ajutor social se acordă la cerere în funcție de situația materială a studentului, studenților cu o situație materială cu probleme sau celor orfani de un părinte.

Bursele pentru performanță științifică se acordă celor care fac cercetare științifică și au premii pe la congrese.


Îți mai recomandăm:

La unele facultati din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) bursele vor fi mai mici in aceasta luna, in timp ce la altele ele vor fi platite integral. Citește mai mult

* * *

Testele de memorie vizuală reprezintă atât o modalitate de antrenare a memoriei, cât şi un mod de măsurare a spiritului de observaţie şi a capacităţii de a reţine informaţii. Învață acum cum să înveți!


Cum luăm notițe inteligent?


Publicat în Buletindemehedinti.ro

Iată căteva mici ponturi legate de modul în care poți să iei notițe într-un mod inteligent în timpul unui curs.

S-ar putea, în primă fază, să te panichezi, să te pierzi, să ai impresia că nu vei putea ajunge niciodată să ții pasul cu ceea ce spune profesorul și asta pentru că profesorul universitar vorbește, prezintă, povestește, dar nu dictează.

Este extrem de important să acorzi atenție anumitor semne voluntare sau involuntare ale profesorului. Atunci când acesta vorbește mai tare și pune accentul pe anumite cuvinte sau enunțuri, fii sigur că acel lucru trebuie scris în caietul de notițe.


Îți mai recomandăm:

Învățarea eficientă începe cu atenția în sala de curs.  Acasă, planifică ce ai să înveți; recapitulează săptămânal ce ai învățat, precum și la terminarea unui capitol sau mai multora. Citește mai mult

* * *

Vă mulțumesc pentru prezența impresionantă și pentru entuziasmul pe care le-ați avut la prima lecție de matematică pentru pregătirea admiterii în Universitatea Politehnica din București. Învață acum cum să înveți!


4 super-alimente care stimulează creierul


Publicat în Doctorul Zilei

Îți mai recomandăm:

Pestele gras (somonul, sardinele, heringul) contine acizi grasi omega 3, substante care protejeaza creierul. Totodata, acizii omega 3 cresc nivelul serotoninei, hormonul care iti da o stare de bine. Citește mai mult

* * *

Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe