SANDA NICOLA prezintă NAZDRAVANIILE LUI NASTRATIN HOGEA

Carte scolara » Literatura romana

TRANSCRIERE BOOKMARK

Din "Nazdravaniile lui Nastratin" Hogea este o carte pe care am gasit-o intr-o vacanta de vara in biblioteca bunicilor mei. Nu stiu cui i-a apartinut mai intai, cine a pus-o acolo, cine a adus-o in familia noastra, cert este ca exemplarul pe care l-am gasit eu atunci era suficient de uzat, incat sa imi dau seama ca a fost citit de multe ori.

Cineva, inaintea mea, lasase undeva un semn de carte la fabula "Haina mai mult e privita decat persoana cinstita". Cred ca fabula asta a fost primul prilej de reflexsie adevarata pentru mine asupra identitatii. Cred ca atunci m-am gandit prima data care este diferenta intre ceea ce sunt si ceea ce par a fi.

Anton Pann il pune intotdeauna pe Nastratin Hogea in situatii in care acesta se umple de ridicol, impreuna cu magarul sau cel mai adesea, dar din toate intamplarile se trag invataminte care te obliga sa fi mai intelegator cu cei din jur si te obliga sa te gandesti de doua ori inainte sa te repezi si sa spui ceva.

Transcriere prezentare BookMark Sanda Nicola.

PREZENTATOR Toți prezentatorii »

Sanda Nicola

Sanda Nicola este jurnalist freelancer si partener la Academia de Media. Mai multe despre Sanda Nicola gasiti aici.

BOOKMARK Toate carțile »

Nazdravaniile lui Nastratin Hogea

Nastratin Hogea este un personaj legendar, eroul unor anecdote si povestiri populare turcesti, de sursa araba si persana. Povestirile despre Nastratin Hogea au avut o larga circulatie in literatura Orientului, de unde s-au facut cunoscute si in folclorul balcanic. Sursa: eMag.ro

AUTOR Toți autorii »

Anton Pann

Anton Pann (pe numele adevarat Antonie Pantoleon-Petroveanu) a fost un poet, compozitor de muzica religioasa, profesor de muzica religioasa, folclorist, literat, publicist, compozitor al muzicii imnului national al Romaniei. Anton Pann a fost supranumit de Mihai Eminescu ,,finul Pepelei, cel istet ca un proverb" in poemul Epigonii. Prin prescurtarea numelui de familie si romanizare va fi numit Anton Pann. Sursa: Wikipedia.org

RECENZII

DE UNDE CUMPĂR

Metropolis.ro     Pret estimativ: 12 Lei    » Rasfoieste cartea

Okazii.ro     Pret estimativ: 4 Lei

PAGINI

128

PE ACEEAȘI TEMĂ

Pe vremea fluviului Amur
Andrei Makine
Cronica pasarii arc
Haruki Murakami