JOSHUA FOER prezintă MEMORIA INTELIGENTA

Afaceri, economie » Dezvoltare personala

TRANSCRIERE BOOKMARK

Cartea de fata este povestea transformarii lui Joshua Foer dintr-o persoana obisnuita, care uita unde a pus cheile de la masina (sau chiar masina) intr-un as al memorarii, in stare sa retina ordinea cartilor dintr-un pachet de joc in cinci minute si sa spuna pe de rost sute de zecimale ale numarului pi.

Antrenarea memoriei poate parea inutila in aceasta epoca a memoriilor externalizate, in care avem hartie, computere, telefoane mobile. In mod paradoxal acum, mai mult ca niciodata, cand rolul memoriei se erodeaza rapid, avem nevoie sa ne cultivam amintirile, depozitarele valorilor noastre si sursa caracterului nostru.

Scrisa cu mult umor si cu inteligenta, cartea este o pledoarie pentru redescoperirea lumii in care traim si pentru autodepasire. Sursa: RomaniaLibera.ro

BOOKMARK Toate carțile »

Memoria inteligenta

Un om obisnuit iroseste cam 40 zile pe an pentru a compensa lucrurile pe care le-a uitat. O astfel de persoana era si jurnalistul Joshua Foer ... pana in 2005, cand a asistat la Campionatul de Memorare al Statelor Unite cu intentia de a scrie un articol pentru o revista. Fascinat de performantele "atletilor mintii", a inceput sa se antreneze cu tehnici de memorare, ajutat de Ed Cooke, un tanar maestru european.

AUTOR Toți autorii »

Joshua Foer

Joshua Foer is a freelance journalist living in New Haven, Connecticut, USA, with a primary focus on science. He was the 2006 U.S.A. Memory Champion, which was described in his 2011 book, Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything. Invata de la campionul mondial Joshua Foer cum sa ai o memorie puternica.

RECENZII

TaraMeaInventata.net

Moonwalking with Einstein de Joshua Foer este o carte despre memorie si imbunatatirea acesteia, extrem de interesanta si de utila, vorbind despre cateva metode de imbunatatire a memoriei si de antrenare a ei. Joshua Foer este un tanar jurnalist care se supune unui experiment ce dureaza un an, incercand sa isi antreneze memoria astfel incat sa poata participa la competitii de memorie. Rezultatul este uimitor, reusind sa ajunga chiar in finala Campionatului de memorie din America. El scrie despre tot ceea ce invata pe parcursul anului si ii putem urmari progresul dar si tehnicile folosite. Cartea este scrisa cu foarte mult entuziasm, asa cum a fost abordat si proiectul, cred. Eu am ramas uimita de fiecare data de cand povestea despre memorarea unor siruri de zeci, chiar sute de numere, a unor versuri fara sens, interminabile si multe alte lucruri.

DE UNDE CUMPĂR

Litera.ro     Pret estimativ: 24 Lei    » Rasfoieste cartea

Carturesti.ro     Pret estimativ: 30 Lei

LibrariaBucuresti.com     Pret estimativ: 29 Lei

PAGINI

320

PE ACEEAȘI TEMĂ

50 de idei geniale care au schimbat omenirea
John Farndon