IULIAN VACAREAN prezintă DARUIND VEI DOBANDI

Ezoterism, religie, filozofie, filozofia stiintei

TRANSCRIERE BOOKMARK

Cartea aceasta "Darunind vei dobandi", scrisa de Nicolae Steinhardt, chiar destul de tanar, a inceput sa-mi dicteze intr-un anumit fel drumul in viata, nu doar prin ideile frumoase pe care le-am gasit in ea.

Cartea aceasta am descoperit-o destul de devreme in viata mea. Eram in clasa a XI-a cand invatam sa citesc pe furis in orele de romana. E o carte destul de interesanta care m-a marcat intr-un anumit punct al vietii mele si m-a facut sa iau niste decizii foarte importante. Descoperind pericopele evanghelice, decoperind din ea oamenii mari din literatura universala, "Daruind vei dobandi", mi-a daruit un principiu de viata.

Dupa ce am terminat facultatea de Teologie, am inceput sa ma apuc de lucruri foarte practice. Ultimul lucru interesant din viata mea, se poate baza tot pe aceeasi sintagma, daruind vei dobandi, in care am inceput sa fac limonada pentru copiii bolnavi de cancer, am inceput sa daruiesc o limonada oamenilor pe strada si astfel cred ca am dobandit mai multa fericire pentru cei de la spital.

Mai apoi am inteles ca nu e de-ajuns sa faci o facultate, ci pur si simplu, daca crezi intr-o idee, trebuie sa si faci ceva.

Mi se pare atat de important sa descoperi lucrurile cerului si sa le pui in aplicare pe acest pamant, mi se pare fantastic sa poti sa faci asta.

Cartea asta contine cateva pericope evanghelice extraordinare.

Transcriere prezentare BookMark Iulian Vacarean.

PREZENTATOR Toți prezentatorii »

Iulian Vacarean

Iulian Vacarean este absolvent al Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti. Sursa: OrizonturiEterne.ro

BOOKMARK Toate carțile »

Daruind vei dobandi

"Daruind vei dobindi". Cuvinte de credinta reprezinta o sinteza a textelor si a gindirii teologice ale lui Steinhardt, dar si o incununare a tuturor scrierilor cunoscutului critic si eseist increstinat in inchisoarea de la Jilava si calugarit la Manastirea Rohia din Maramures. Sursa: LibrariaBucuresti.com

AUTOR Toți autorii »

Nicolae Steinhardt

Nicolae Steinhardt a fost un scriitor, publicist, critic literar si jurist roman, originar din Pantelimon, judetul Ilfov. De origine evreiasca, s-a convertit la religia crestina ortodoxa in inchisoarea de la Jilava. Aici isi va lua numele de fratele Nicolae, si se va calugari dupa punerea sa in libertate. Nicolae Steinhardt este autorul unei opere unice in literatura romana, "Jurnalul fericirii". A fost doctor in drept constitutional. Sursa: Wikipedia.org

RECENZII

Elanko.ro

Cuvintarile parintelui Nicolae sint mai mult decit predici sau omilii in sensul propriu al termenilor. Nu doar stilul, ci mai ales continutul, tipul de abordare, incursiunile in alte domenii, exemplele din diferite discipline, citatele din cei mai diversi autori fac din ele ceea ce specialistii au numit "eseu teologic". Sursa: Elanko.ro

DE UNDE CUMPĂR

LibrariaBucuresti.com     Pret estimativ: 51 Lei    » Rasfoieste cartea

CartiOrtodoxe.ro     Pret estimativ: 33 Lei

Price.ro     Pret estimativ: 30 Lei

PAGINI

592

PE ACEEAȘI TEMĂ

Pe vremea fluviului Amur
Andrei Makine
Cronica pasarii arc
Haruki Murakami