IONUT RITES prezintă TOTUL DESPRE ESCADRILA INTAI

Aviatie

TRANSCRIERE BOOKMARK

Autorul, pilot si scriitor in acelasi timp, face trimitere la niste intamplari din viata pilotilor supersonisti de la inceputul anilor '60. Gasim in carte niste piloti foarte tineri care risca pana dincolo de absurd, care sunt foarte aproape de moarte, dar care nu ar face nimic sa renunte la aceasta meserie.

Totodata gasim lucruri inedite care nu se regasesc in alta parte, gasim aspecte legate de tehnica de pilotaj, comunicatie radio, gasim sentimente traite de piloti in zboruri foarte grele, cum ar fi cele de noapte, de joasa altitudine, ori in conditii meteo foarte grele si de asemenea gasim senzatiile oferite de la saltul cu parasuta.

Citind aceasta carte la 16 ani dintr-o data mi-am dat seama ca vreau sa zbor. Dupa nici un an am facut marele pas, marele pas in gol. Este vorba de primul salt cu parasuta. De atunci au urmat mai bine de 2300 de lanasari. Este un drum care mi s-a deschis atunci si pe care merg si astazi fara sa ma plictisesc.

Transcriere prezentare BookMark Ionut Rites.

PREZENTATOR Toți prezentatorii »

Ionut Rites

Ionut Rites este antrenor paramotor. Ionut Rites s-a nascut la data de 5 iulie 1975 la Timisoara. Intre anii 2000-2002 urmeaza scoala de instructori de parasutism. Sursa: MotoParapanta.Wordpress.com

BOOKMARK Toate carțile »

Totul despre escadrila intai

"Descriind universul de preocupari si trairi ale pilotilor de la o unitate de supersonice, autorul prezinta pe intelesul tuturor, multe din tehnica zborului, putin cunoscuta chiar si de aviatorii civili: cum se studiaza teoretic si practic un avion nou de mare viteza, moderm, cat si importanta acestei pregatiri; cum se prepara ziua de zbor, conversatiile prin radio intre conducatorul zborului si pilot si, la fel, cum se conduce vanatorul-interceptor la tinta,..." (ing. aviator Constantin C. Gheorghiu) Sursa: Aviatori.ro

AUTOR Toți autorii »

Victor Donciu

Victor Donciu

RECENZII

DE UNDE CUMPĂR

Okazii.ro     Pret estimativ: 4 Lei

Nivelul9.net     Pret estimativ: 9 Lei

PAGINI

204

PE ACEEAȘI TEMĂ

Memoria inteligenta
Joshua Foer
50 de idei geniale care au schimbat omenirea
John Farndon