CRISTIAN NEAGOE prezintă SUFERINTELE TANARULUI WERTHER

Clasici, fictiune mitologica si istorica

TRANSCRIERE BOOKMARK

E genul de carte pe care citind-o ai impresia ca a fost scrisa special pentru tine, mai ales daca esti intr-o perioada in care suferi din dragoste sau esti indragostit.

E una dintre cartile acelea in care personajul principal face toate marile erori pe care in secolul nostru n-ar mai trebui sa le faci cu o fata, dar le face cu atata sensibilitate incat n-ai cum sa nu ti se para ca vorbeste fix pentru tine si pentru dragostea ta.

Mie imi plac foarte mult povestile din spatele anumitor carti. In spatele cartii asteia se afla o poveste foarte interesanta, a creat ceea ce psihologii au numit efectul Werther. Anume, foarte multi tineri citind cartea asta au inceput sa se sinucida in lant, lucru care mi se pare foarte interesant.

In plus Goethe a refuzat sa mai permita publicarea cartii asteia dupa ce a trecut la ceea ce el numeste clasicismul de la Weimar.

E o carte publicata in 1774 si care timp de 200 si ceva de ani a avut tot timpul editii noi, o carte care ar putea sa spuna foarte multe celor care aleg sa-si creeze un plan de seductie.

Transcriere prezentare BookMark Cristian Neagoe.

PREZENTATOR Toți prezentatorii »

Cristian Neagoe

Cristian Neagoe este Columnist FHM la Sanoma Hearst Romania. De asemenea este consultant in cadrul librariei Carturesti.

BOOKMARK Toate carțile »

Suferintele tanarului Werther

"Suferintele tanarului Werther" este un roman epistolar si, totodata, o capodopera a acestei specii foarte la moda in secolul al XVIII-lea. Astfel, perspectiva asupra intamplarilor se contureaza exclusiv prin corespondenta dintre Werther si Wilhelm. Werther pleaca intr-o calatorie, prilej cu care ii povesteste prietenului sau - in scrisori vii si detaliate ca un jurnal - intamplarile sale. Sursa: Carturesti.ro

AUTOR Toți autorii »

Johann Wolfgang von Goethe

Johann Wolfgang Goethe, innobilat in anul 1782 a fost un poet german, ilustru ganditor si om de stiinta, una dintre cele mai de seama personalitati ale culturii universale. De timpuriu a inceput Goethe sa iubeasca literatura, pe care o putea gasi in vasta biblioteca de circa 2000 de volume al tatalui sau. Fascinat era si de teatru, in casa parinteasca anual se prezenta un spectacol de teatru de papusi. Sursa: Wikipedia.org

RECENZII

ColtulColectionarului.ro

"Suferintele tanarului Werther" au insemnat unul din marile succese ale acelui secol al XVIII-lea atat de bogat in evenimente de cultura, atat de interferat de influente si contradictii si punctat cu date atat de celebre. "Suferintele tanarului Werther", care apar in 1774, stau la intersectia a doua curente literare care-si dispita influentele in a doua jumatate a secolului: sentimentalismul si Sturm und Drang". Sursa: ColtulColectionarului.ro

DE UNDE CUMPĂR

Carturesti.ro     Pret estimativ: n/a    » Rasfoieste cartea

LibrariaEminescu.ro     Pret estimativ: 13 Lei

Librarie.net     Pret estimativ: n/a

PAGINI

160

PE ACEEAȘI TEMĂ

Pe vremea fluviului Amur
Andrei Makine
Cronica pasarii arc
Haruki Murakami