CATALIN RULEA prezintă PROLEGOMENE

Stiinte umaniste » Filosofie

TRANSCRIERE BOOKMARK

E ciudat cum o carte atat de mica iti poate schimba o viziune asupra evenimentelor din viata ta. "Prolegomene" a lui Immanuel Kant este o introducere la critica ratiunii pure si din acel momentul am inteles foarte bine ca sunt prizonierul mintii mele.

Kant este o borna in filosofie. Multi spun ca dupa el s-a terminat filosofia si de altfel dupa el, foarte multi au vorbit despre filosofia limbajului, practic fix faptul ca gandirea noastra traieste prin cuvintele pe care le folosim.

O alta carte care m-a schimbat ca si om este Heinrich Boll, "Opiniile unui clovn". Este un scriitor care aproape ca nu scrie, ci este un scriitor care iti arata fix cum este viata, fara a incerca macar o urma de estetizare.

Nu as fi banuit ca cineva poate sa scrie literatura ca si cand si-ar descrie viata, ca si cum ar descrie viata mea sau a altor oameni pe care i-am cunoscut.

O a doua carte de referinta pentru Catalin Rulea este "Opiniile unui clovn" de Heinrich Boll, despre care puteti afla mai multe detalii aici.

Transcriere prezentare BookMark Catalin Rulea.

PREZENTATOR Toți prezentatorii »

Catalin Rulea

Catalin Rulea este vocalistul, claparul si chitaristul trupei "The Pixels".

BOOKMARK Toate carțile »

Prolegomene

"Prolegomene" la orice metafizica viitoare care se va putea infatisa drept stiinta reprezinta o scriere cu totul aparte printre operele filosofilor de prima marime. Este o carte ce a fost conceputa in primul rand pentru a usura intelegerea unei alte carti, "Critica ratiunii pure". Sursa: EdituraParalela45.ro

AUTOR Toți autorii »

Immanuel Kant

Immanuel Kant a fost un filozof german, unul din cei mai mari ganditori din perioada iluminismului in Germania. Kant este socotit unul din cei mai mari filozofi din istoria culturii apusene. Prin fundamentarea idealismului critic, a exercitat o enorma influenta asupra dezvoltarii filozofiei in timpurile moderne. Cei mai multi scriitori si artisti din vremea lui au fost influentati de ideile sale in domeniul esteticii, operele lui Goethe, Schiller sau Kleist neputand fi intelese fara referinta la conceptiile filozofice ale lui Kant. Sursa: Wikipedia.ro

RECENZII

BuyBooks.ro

"Prolegomenele" sunt o scriere aparte pentru ca ele reprezinta o carte scrisa pentru usurarea intelegerii operei de referinta a lui Kant, "Critica ratiunii pure". Sursa: BuyBooks.ro

DE UNDE CUMPĂR

EdituraParalela45.ro     Pret estimativ: 17 Lei    » Rasfoieste cartea

Okazii.ro     Pret estimativ: 20 Lei

Price.ro     Pret estimativ: 17 Lei

PAGINI

226

PE ACEEAȘI TEMĂ

Memoria inteligenta
Joshua Foer
50 de idei geniale care au schimbat omenirea
John Farndon