ANDREEA PADURARU prezintă VIATA COMUNA

Eseistica, antropologie

TRANSCRIERE BOOKMARK

Cred ca fiecare varsta a avut o carte, o carte importanta care a facut mai mult sau mai putin ca lucrurile sa se schimbe in viata si am sa vorbesc mai intai despre prima carte de acest fel. A fost "Capra cu Trei Iezi", precursor al thriller-ului romanesc. Am crezut multi ani ca toate caprele sunt imbracate in costum popular.

Apoi putin mai tarziu, varsta gimnaziului, o varsta total lipsita de televizor, asa era pe vremea aia, a fost plina de tot felul de carti, si cred ca doua au fost foarte importante pentru mine: "12 Scaune" si "Vitelul de aur", "Ilf Si Petrov".

Pana acum cateva zile cand am intalnit-o pe asta: Tzvetan Todorov, "Viata comuna - Eseu de antropologie generala". Suna foarte pretios, iar eu n-as putea sa vorbesc despre ea. Ar trebui sa am un cap mult mai mare ca sa pot vorbi despre cartea asta. Doar am sa spun ultima fraza de la final: "Viata comuna nu garanteaza vreodata decat in cel mai bun caz, o fericire fragila.

Transcriere prezentare BookMark Andreea Paduraru.

PREZENTATOR Toți prezentatorii »

Andreea Paduraru

Andreea Paduraru este regizoare si realizatoare de videoclipuri. Andreea a colaborat cu diferiti artisti printre care se numara si Paula Seling.

BOOKMARK Toate carțile »

Viata comuna

Tzvetan Todorov exploreaza constructia sinelui si ofera o noua perspectiva asupra alteritatii. Daca in secolul al XVII-lea omul era considerat o faptura asociala sau solitara, care nu avea nevoie de altcineva pentru a se simti completa, incepand din secolul al XVIII-lea, odata cu scrierile lui Jean-Jacques Rousseau, perspectiva se schimba radical. Sursa: Humanitas.ro

AUTOR Toți autorii »

Tzvetan Todorov

Tzvetan Todorov, filozof, istoric, lingvist, critic literar si eseist francez de origine bulgara, s-a nascut la Sofia in 1939. Din 1963 s-a stabilit in Franta. In 1970 a obtinut doctoratul de stat, iar in 1973 a devenit cetatean francez. Din 1968 a lucrat la CNRS, al carui director a devenit in 1978, fiind in prezent director de cercetare onorific. Alaturi de Roland Barthes si Gerard Genette, a fost unul dintre marii teoreticieni ai filozofiei structuraliste. Sursa: Humanitas.ro

RECENZII

DE UNDE CUMPĂR

Humanitas.ro     Pret estimativ: 27 Lei

Carturesti.ro     Pret estimativ: 25 Lei

Librarie.net     Pret estimativ: 27 Lei

PAGINI

224

PE ACEEAȘI TEMĂ

Extrem de tare si incredibil de aproape
Jonathan Safran Foer
Furia
Thich Nhat Hanh
Strange case of Dr Jekyll and Mr Hyde
Robert Louis Stevenson