ADRIANA SAFTOIU prezintă ORTODOXIA

Ezoterism, religie, filozofie, filozofia stiintei

TRANSCRIERE BOOKMARK

Cartea care mi-a marcat intr-un fel relatia cu prietenii si cu oamenii a fost "Ortodoxia" lui Bulgakov. Dintr-o data ortodoxia, religia avea alta valoare si intelegeam altfel idea de ortodoxie si de a fi un bun crestin.

Dintr-o data am descoperit dupa aceasta carte ca Ortodoxia e o religie foarte spirituala si cine reuseste sa fie un bun ortodox e cu adevarat un bun crestin.

Un autor care nu numai ca e bucuria mea atunci cand nu-mi gasesc linistea si care ma aduce foarte aproape de echilibru e Gabriel Garcia Marquez. De la el vine o foarte frumoasa carte care se numeste "Povestea tarfelor mele triste". Separat, am descoperit un autor foarte tanar, spun eu, si pe care il invidiez pentru scriitura. Numele lui e Carlos Ruiz Zafon iar titlul cartii este "Umbra vantului", o poveste atat de frumoasa, incat merita sa fie citita.

O a doua carte de referinta pentru Adriana Saftoiu este "Umbra vantului" de Carlos Ruiz Zafon, despre care puteti afla mai multe detalii aici.

O a treia carte de referinta pentru Adriana Saftoiu este "Povestea tarfelor mele triste" de Gabriel Garcia Marquez, despre care puteti afla mai multe detalii aici.

Transcriere prezentare BookMark Adriana Saftoiu.

PREZENTATOR Toți prezentatorii »

Adriana Saftoiu

Ana Adriana Saftoiu este un politician roman si ziarista. A detinut si functia de consilier prezidential si purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei, Traian Basescu (decembrie 2004 - martie 2007). Adriana Saftoiu a publicat o carte, intitulata "Vocile puterii" (Ed. Trei, Bucuresti, 2007), despre toti purtatorii de cuvant din institutiile importante ale statului, din anii '90 si pana in prezent. Sursa: Wikipedia.org

BOOKMARK Toate carțile »

Ortodoxia

Arhipresbiterul Serghei Bulgakov de la Institutul Rus de Teologie Ortodoxa din Paris l-a avut in vedere indeosebi pe cititorul francez, urmarind in lucrare un paralelism intre ortodoxie si confesiunile crestine din Occident - catolicismul si protestantismul. Autorul a incercat sa satisfaca cerintele cititorului dintre cele doua razboaie si sa raspunda problemelor care se ridica in fata constiintei crestine a contemporanilor sai. Sursa: Carturesti.ro

AUTOR Toți autorii »

Sergei Bulgakov

Fr. Sergei Nikolaevich Bulgakov was a Russian Orthodox Christian theologian, philosopher and economist. Until 1922 he worked in Russia, afterwards in Paris. He studied at Orel seminary, then at Yelets gimnasium. In 1894 he graduated from the Law School of Moscow University, where he had also undertaken a serious study of political economy. Sursa: Wikipedia.org

RECENZII

DE UNDE CUMPĂR

Paideia.ro     Pret estimativ: 25 Lei    » Rasfoieste cartea

Carturesti.ro     Pret estimativ: 25 Lei

LibrariaEminescu.ro     Pret estimativ: 25 Lei

PAGINI

257

PE ACEEAȘI TEMĂ

Pe vremea fluviului Amur
Andrei Makine
Cronica pasarii arc
Haruki Murakami