ADI MAJURU prezintă TATUAJELE IN ROMANIA

Drept si legislatie

TRANSCRIERE BOOKMARK

Finalizasem Facultatea de Istorie si hazardul mi-a pus in mana volumul doctorului Nicolae Minovici. Mi-am zis, ce pot intelege oare din cartea unui medic legist, o carte publicata cu 100 de ani in urma. Fiind insa la muzeul pe care l-a infiintat si care si astazi ii poata numele, dr. Nicolae Minovici, mi-am spus ca astfel m-as putea imprieteni cu el, citind cate ceva din cele ce a scris. Astfel mi-a cazut in mana Moda tatuajelor in Romania la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Tot ceea ce invatasem eu ca si instrument de folosire al istoriei, tot bagajul critic si toate accesorile care manevrandu-le te pot ajuta sa scrii istorie, toate acestea s-au prabusit, s-au volatilizat. Practic pot spune ca m-am nascut cu adevarat, m-am integrat unui timp care nu mai are rabdare si care ofera cunoasterii mult mai multe cai de acces si de intelegere.

Transcriere prezentare BookMark Adi Majuru.

PREZENTATOR Toți prezentatorii »

Adi Majuru

Adrian Majuru este scriitor, istoric, doctor in geografia umana. O carte de vizita completa a lui Adrian Majuru gasiti aici.

BOOKMARK Toate carțile »

Tatuajele in Romania

Chestiunea tatuajelor a jucat si joaca inca si azi un mare rol atat in etnologie sau antropologie, cat si mai cu seama in medicina legala in chestiunea identitatii, unde pana mai deunazi, de cand serviciul de identificare bazat pe date stiintifice, adica pe antropometrie, a facut ca tatuajul, ca mijloc de a stabili identitatea, sa ramana pe planul al doilea. Sursa: CurteaVeche.ro

AUTOR Toți autorii »

Nicolae Minovici

Nicolae Minovici a fost un medic legist si profesor universitar roman, fratele medicului legist Mina Minovici si al chimistului Stefan Minovici. In anul 1896, Nicolae Minovici a reusit identificarea autorului unui furt savarsit intr-o tipografie cu ajutorul urmelor de maini, fiind un prim succes in Romania a identificarii unui infractor pe baza urmelor digitale. Sursa: Wikipedia.org

RECENZII

DE UNDE CUMPĂR

CurteaVeche.ro     Pret estimativ: 20 Lei

LibrariaEminescu.ro     Pret estimativ: 24 Lei

Okian.ro     Pret estimativ: 22 Lei

PAGINI

192

PE ACEEAȘI TEMĂ

Extrem de tare si incredibil de aproape
Jonathan Safran Foer
Furia
Thich Nhat Hanh
Strange case of Dr Jekyll and Mr Hyde
Robert Louis Stevenson