Pornim radioul...
BAC ROMANA » Bacalaureat
 

Modele de subiecte Bacalaureat 

Publicat în Adevarul

Modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015 oferă elevilor posibilitatea să exerseze după exemplele publicate de Ministerul Educaţiei.

De altfel, elevii de clasa a XI-a şi cei de clasa a XII-a vor susţine o simulare a Bacalaureatului în perioada 2-12 martie pentru a se obişnui cu adevăratele condiţii de examen, iar modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015 le pot fi utile în procesul de învăţare încă de pe acum.

Romana Real 2015 Model by iIoana4n

Barem Romana Real 2015 by iIoana4n

Barem Romana Uman 2015 by iIoana4n

Romana Uman 2015 Model by iIoana4n

Istorie 2015 Model by iIoana4n

Barem Istorie 2015 by iIoana4n

Matematica Mate-Info 2015 by iIoana4n

Barem Mate Mate-Info 2015 by iIoana4n

Matematica Pedagogic 2015 by iIoana4n

Barem Mate Pedagogic 2015 by iIoana4n

Matematica Stiintele Naturii 2015 by iIoana4n

Barem Mate stiintele naturii 2015 by iIoana4n

Matematica Tehnologic 2015 by iIoana4n

Barem Mate Tehnologic 2015 by iIoana4nÎți mai recomandăm:

Baremele integrale de la examenele de Matematica si Istorie - Bacalaureat 2013 - au fost publicate de Ministerul Educatiei. Absolventii de la real, tehnologic, militar si pedagogic au dat examen la Matematica, in timp ce absolventii de la uman si de la filiera vocationala au sustinut examenul la Istorie. Citește mai mult

* * *

In primul rand, dormi - Daca te privezi de cele sase – sapte ore de somn, de care organismul tau are nevoie, pot aparea instabilitati ale functionarii normale ale creierului. Învață acum cum să înveți!


Creierul uman poate jongla cu mai mult de doua sarcini in acelasi timp.

Fals: De fapt, creierul trece de la o sarcina la alta. Din cauza ca miscarea aceasta necesita timp, multi-tasking-ul nu este o modalitate eficace pentru a-ti face treaba.

Cu cat folosit mai mult creierul uman cu atat devine mai puternic.

Adevarat: Pentru a avea un creier puternic este nevoie de exercitii. Invatarea unor abilitati noi sau executia unor sarcini mentale intaresc conexiunile dintre celulele creierului. Curiozitatea sporeste ascutimea mintii.


Îți mai recomandăm:

Suntem inca departe de a descifra functionarea creierului, aceasta masinarie pe care incorect au asemanat-o unii cu un computer, caci este mult mai complex de atat. Citește mai mult

* * *

What is the easiest way to learn? David Robson meets a group of scientists and memory champions competing to find techniques that make facts stick. . Învață acum cum să înveți!


Un regim alimentar sănătos potențează creierul, îmbunătățește memoria și capacitatea mentală.

Broccoli este un superaliment ușor de găsit în orice supermarket, care conține mulți nutrienți ce contribuie la creșterea longevității.


Mărul este o mare sursă de antioxidanți, fibră, vitamina C și potasiu.

Coacăzele conțin o mare cantitate de antioxidanți.

Spanacul este o mare sursă de fier. Un grup de cercetători din Suedia a descoperit recent că spanacul sporește și eficiența mitocondrială care produce energie pentru celulele noastre.


Îți mai recomandăm:

Interzis la alimentele bogate caloric - Grasimile trans si grasimile saturate sunt primele pe lista „condamnatilor”. Este limpede ca trebuie evitate produsele de patiserie, chipsurile, majoritatea biscuitilor si napolitanelor, popcornul gata preparat, carnea grasa de vita, oaie, porc, fast-food-ul. Citește mai mult

* * *

În primul rând, dă-ţi seama cum înveţi cel mai uşor. Sunt mai multe stiluri de a învaţă, însă nu toate se potrivesc tuturor. Sunt persoane care prind informaţiile mai repede dacă le văd. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe