Pornim radioul...
BAC ROMANA » Bacalaureat
 

Modele de subiecte Bacalaureat 

Publicat în Adevarul

Modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015 oferă elevilor posibilitatea să exerseze după exemplele publicate de Ministerul Educaţiei.

De altfel, elevii de clasa a XI-a şi cei de clasa a XII-a vor susţine o simulare a Bacalaureatului în perioada 2-12 martie pentru a se obişnui cu adevăratele condiţii de examen, iar modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015 le pot fi utile în procesul de învăţare încă de pe acum.

Romana Real 2015 Model by iIoana4n

Barem Romana Real 2015 by iIoana4n

Barem Romana Uman 2015 by iIoana4n

Romana Uman 2015 Model by iIoana4n

Istorie 2015 Model by iIoana4n

Barem Istorie 2015 by iIoana4n

Matematica Mate-Info 2015 by iIoana4n

Barem Mate Mate-Info 2015 by iIoana4n

Matematica Pedagogic 2015 by iIoana4n

Barem Mate Pedagogic 2015 by iIoana4n

Matematica Stiintele Naturii 2015 by iIoana4n

Barem Mate stiintele naturii 2015 by iIoana4n

Matematica Tehnologic 2015 by iIoana4n

Barem Mate Tehnologic 2015 by iIoana4nÎți mai recomandăm:

Baremele integrale de la examenele de Matematica si Istorie - Bacalaureat 2013 - au fost publicate de Ministerul Educatiei. Absolventii de la real, tehnologic, militar si pedagogic au dat examen la Matematica, in timp ce absolventii de la uman si de la filiera vocationala au sustinut examenul la Istorie. Citește mai mult

* * *

1. Fotoliu de mesaj.  Cu siguranta stii acele fotolii de masaj pe care le gasesti in orice mall care se respecta. 2. Inot. Nici un alt sport nu iti pune in miscare muschii asa cum o face inotul. Învață acum cum să înveți!


Scrierea la tastatura este rapida. Scrisul de mana este lenta. Insa tocmai de aceea scrisul de mana este mai bun atunci cand este vorba despre invatare.

Psihologul Pam A. Mueller de la Universitatea Princeton si Daniel M. Oppenheimer de la Universitatea din California au realizat un studiu legat de greseala imensa pe care o fac studentii atunci cand iau notite pe laptop.

Si alte cercetari au demonstrat ca nu este prea bine pentru procesul de invatare ca studentii sa ia notite pe laptop din cauza faptului ca exista atat de multe lucruri pe net care le pot distrage atentia. 


Îți mai recomandăm:

Daca esti la fel ca multi dintre studenti, probabil ca scrii totul pe tastatura calculatorului sau al smartphonului, atat IM-uri, mesaje text, updaturi pe Facebook, cursuri, emailuri la profesori – orice. Citește mai mult

* * *

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să reţii majoritatea informaţiilor din cărţile pe care le citeşti:1. Citeşte inclusiv prima pagină, cu titlul şi numele autorului, cuprinsul şi prefaţa. Învață acum cum să înveți!


În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte.

Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mâna dreaptă în ambele etape, iar cei care nu au strâns mingea deloc au obţinut un scor mai bun decât persoanele care au folosit în prima etapă mâna stângă.

Îți mai recomandăm:

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Citește mai mult

* * *

Many students are being left behind by an educational system that some people believe is in crisis. Improving educational outcomes will require efforts on many fronts, but a central premise of this monograph is that one part of a solution involves helping students to better regulate their learning through the use of effective learning techniques. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe