Pornim radioul...
BAC ROMANA » Bacalaureat
 

Modele de subiecte Bacalaureat 

Publicat în Adevarul

Modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015 oferă elevilor posibilitatea să exerseze după exemplele publicate de Ministerul Educaţiei.

De altfel, elevii de clasa a XI-a şi cei de clasa a XII-a vor susţine o simulare a Bacalaureatului în perioada 2-12 martie pentru a se obişnui cu adevăratele condiţii de examen, iar modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015 le pot fi utile în procesul de învăţare încă de pe acum.

Romana Real 2015 Model by iIoana4n

Barem Romana Real 2015 by iIoana4n

Barem Romana Uman 2015 by iIoana4n

Romana Uman 2015 Model by iIoana4n

Istorie 2015 Model by iIoana4n

Barem Istorie 2015 by iIoana4n

Matematica Mate-Info 2015 by iIoana4n

Barem Mate Mate-Info 2015 by iIoana4n

Matematica Pedagogic 2015 by iIoana4n

Barem Mate Pedagogic 2015 by iIoana4n

Matematica Stiintele Naturii 2015 by iIoana4n

Barem Mate stiintele naturii 2015 by iIoana4n

Matematica Tehnologic 2015 by iIoana4n

Barem Mate Tehnologic 2015 by iIoana4nÎți mai recomandăm:

Baremele integrale de la examenele de Matematica si Istorie - Bacalaureat 2013 - au fost publicate de Ministerul Educatiei. Absolventii de la real, tehnologic, militar si pedagogic au dat examen la Matematica, in timp ce absolventii de la uman si de la filiera vocationala au sustinut examenul la Istorie. Citește mai mult

* * *

Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea. Învață acum cum să înveți!


Creierul – servicii de mentenanţă


Publicat în Tophabits.ro
Creierul nostru este într-o continuă schimbare însă depinde de noi dacă acea schimbare va fi una bună sau va duce spre declin.

Fitness mintal - Practicarea in mod regulat a unor activități variate (cititul, călătoritul, participarea la evenimente culturale) duce la mărirea rezultatelor în testele de IQ.

Somnul – salvarea memoriei. În timpul somnului, informaţia ce a fost acumultă de-a lungul zilei va fi “retipărită” pentru a ajunge în memoria de lungă durată.

Nu vă infometaţi! Creierul foloseşte 20-30% din caloriile organismului, fără glucoză neuronii mor.


Îți mai recomandăm:

Oamenii de stiinta britanici de la Colegiul Universitar „King" recomanda persoanelor care au probleme cu memoria sa consume, de cel putin cinci ori pe saptamana, peste gras (somon, macrou, hering, ton). Citește mai mult

* * *

Nothing beats a curious mind. How curious are you? Don’t take things on face value. Go deeper into how things work. Question most things. Be genuinely interested in new subjects. Învață acum cum să înveți!


Exerciții pentru gimnastica minții


Publicat în Zideluni.wordpress.com

Prima recomandare este sa schimbi periodic ceasul de pe o mana pe cealalta. In acest fel vei obliga creierul tau sa gandeasca inainte sa proceseze.

Mergi pe trasee diferite in fiecare zi. Daca mergi zilnic pe acelasi drum, creierul tau este deja pe „pilot automat”.

Propune-ti sa inveti ceva nou in fiecare zi. O poti face citind  sau folosind Wikipedia ori Google pentru acest lucru. Cauta un cuvant, un concept, o firma, un nume sau o tara si invata ceva nou zilnic.


Îți mai recomandăm:

1. Schimba ceasul de pe o mana pe cealalta Daca esti ca mine, inseamna ca folosesti ceasul pe mana stanga. In momentul in care vrei sa vezi cat e ceasul, creierul tau nu face nici un efort pentru a "executa" aceasta sarcina. Citește mai mult

* * *

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe