Pornim radioul...
BAC ROMANA » Bacalaureat
 

Modele de subiecte Bacalaureat 

Publicat în Adevarul

Modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015 oferă elevilor posibilitatea să exerseze după exemplele publicate de Ministerul Educaţiei.

De altfel, elevii de clasa a XI-a şi cei de clasa a XII-a vor susţine o simulare a Bacalaureatului în perioada 2-12 martie pentru a se obişnui cu adevăratele condiţii de examen, iar modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015 le pot fi utile în procesul de învăţare încă de pe acum.

Romana Real 2015 Model by iIoana4n

Barem Romana Real 2015 by iIoana4n

Barem Romana Uman 2015 by iIoana4n

Romana Uman 2015 Model by iIoana4n

Istorie 2015 Model by iIoana4n

Barem Istorie 2015 by iIoana4n

Matematica Mate-Info 2015 by iIoana4n

Barem Mate Mate-Info 2015 by iIoana4n

Matematica Pedagogic 2015 by iIoana4n

Barem Mate Pedagogic 2015 by iIoana4n

Matematica Stiintele Naturii 2015 by iIoana4n

Barem Mate stiintele naturii 2015 by iIoana4n

Matematica Tehnologic 2015 by iIoana4n

Barem Mate Tehnologic 2015 by iIoana4nÎți mai recomandăm:

Baremele integrale de la examenele de Matematica si Istorie - Bacalaureat 2013 - au fost publicate de Ministerul Educatiei. Absolventii de la real, tehnologic, militar si pedagogic au dat examen la Matematica, in timp ce absolventii de la uman si de la filiera vocationala au sustinut examenul la Istorie. Citește mai mult

* * *

Dacă vrei să faci față mai ușor sesiunii și să fii în formă maximă la examene, susține-ți creierul și oferă-i un impuls de energie cu MemoPlus. Învață acum cum să înveți!


Se pare că o ciudățenie în felul în care creierul uman procesează informația înseamnă că atunci când o chestie devine rară, uneori o vedem în mai multe locuri ca niciodată.

Gândește-te la „o patrulă de cartier” alcătuită din voluntari care cheamă poliția atunci când văd ceva suspect. Când încep să facă asta pentru prima dată, trag semnalul de alarmă pentru infracțiuni serioase (hărțuiri sau jafuri). Odată cu trecerea timpului, rata hărțuirilor și jafurilor din cartier scade. Ce ar trebui să facă voluntarii în continuare? O posibilitate ar fi să se relaxeze și să nu mai sune la poliție. În schimb, ar începe să vadă lucruri „suspecte” despre care nu le-ar fi păsat atunci când rata era ridicată, precum traversarea printr-un loc nepermis sau hoinăreala în timpul nopții.
 

Îți mai recomandăm:

De aproape un an documentez programul Teach for Romania (TfR), care plasează pentru doi ani tineri bine pregătiţi (cu experienţă profesională diversă sau recent absolvenţi) în școli din comunităţi dezavantajate, izolate sau din zone rurale, acolo unde profesorii nu se înghesuie. Citește mai mult

* * *

Când vine vorba de succes, majoritatea oamenilor sunt de părere că inteligența joacă cel mai important rol, însă un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Stanford ne va schimba părerea. Învață acum cum să înveți!


Ne lovim de examene, de sarcini la serviciu, de activitati zilnice care ne cer o memorie excelenta. Totul se poate obtine in timp, prin exercitiu, prin ordine si atentie.

E momentul sa ne concentram pe zece solutii simple pentru a ajunge la starea plina de luciditate, judecata, gandire si memorie de invidiat!

Stim bine ce inseamna stresul. Depresiile si stresul trebuie minimizate pentru ca aceste stari cresc nivelul de cortizol, numit si hormon de stres. Cortizolul afecteaza hipocampul indeosebi, el ocupandu-se printre altele de memoria de scurta durata.


Îți mai recomandăm:

Suntem inca departe de a descifra functionarea creierului, aceasta masinarie pe care incorect au asemanat-o unii cu un computer, caci este mult mai complex de atat. Citește mai mult

* * *

Dupa ce am stabilit cum sa te organizezi si care este ora la care trebuie sa te trezesti dimineata, dar mai ales la ce ora sa fii in pat, pentru ca si maine este o noua zi de invatat, acum trecem la procedura efectiva de lucru, respectiv: notitele. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe