Pornim radioul...
BAC FIZICA » Bacalaureat
 
Elevii ieşeni care vor să dea bacalaureatul la fizică se pot pregăti gratuit.

Profesorii Facultatii de Fizică organizează meditații, în speranța că vor reuși să îi atragă pe elevi şi spre facultatea lor.

Anul trecut, din cele 85 de locuri fără taxă au fost ocupate doar 45. Nici anul acesta nu se anunţă o concurenţă mai ridicată: la meditaţii s-au înscris doar 20 de tineri.

În fiecare sâmbătă, vreme de două ore, profesorii încearcă să aducă pe liceeni la nivelul de cunoştinţe necesar pentru Bacalaureat.

Îți mai recomandăm:

Universitatile isi atrag studenti chiar de pe bancile liceului. Dupa ce ii pregatesc pentru facultate, le organizeaza si o simulare a admiterii. Pentru a-si asigura un numar cat mai mare de studenti, facultatile care au optat pentru admitere prin examen organizeaza meditatii gratuite inainte cu cateva luni de sustinerea probelor. Citește mai mult

* * *

Adam Ruben’s tongue-in-cheek column about the common difficulties and frustrations of reading a scientific paper broadly resonated among Science Careers readers. Învață acum cum să înveți!


Un somn odihnitor înaintea unui examen este o recomandare ce merită urmată.

Somnul aproape că dublează şansa de a ne aminti materiale pe care înainte nu le puteam reproduce. Impulsul accesării memoriei după somn sugerează că unele amintiri sunt întărite peste noapte.

Specialiştii i-au învăţat pe participanţii la studiu anumite cuvinte pe care i-au rugat să le repete.

Cei care au dormit 12 ore au fost mai predispuşi să îşi amintească cuvintele inventate, chiar dacă le auziseră şi învăţaseră pentru prima dată.

Îți mai recomandăm:

Creierul consuma foarte multa energie, aproximativ 20% din totalul oxigenului dintr-un inspir este consumat de creier, iar acest consum creste in cazul eforturilor intelectuale. Citește mai mult

* * *

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Învață acum cum să înveți!


Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara.

Pentru ca elevul sa poata rezolva o problema de matematica el trebuie sa aiba stocate in memorie atat cunostinte declarative (Teorema lui Pitagora, etc.) cat si cunostinte procedurale, adica strategiile de rezolvare ale problemei- conditiile de aplicare ale teoremei sau formulelor si modalitatile de utilizare a lor in problema data.


Îți mai recomandăm:

Omul memorează 10% din ceea ce citește, 20% din ceea ce aude, 30% din ceea ce vede, 50% din ceea ce vede și aude în același timp, 80% din ceea ce spune și 90% din ceea ce spune și face în același timp. Citește mai mult

* * *

1. Respiră adânc şi realizează că totul este doar în capul tău Relaxează-te înainte să te apuci de scris. Inspiră aer adânc în piept, în timp ce ai mâinile pe bancă şi corpul relaxat. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe