George Soare, 31 ani Hair stylist

Din copilărie mi-a rămas satisfacția de a face ceva, probabil cu mâna, căci într-adevăr nu uiți. Când am făcut prima împletitură și am văzut reacția, devii dependent de astel de reacții - să vezi că tu cu mânuțele tale ai făcut pe cineva fericit. Nici prin cap nu-mi trecea că o sa fac această meserie și am avut noroc că mi s-a dat o mare șansă pe la șaptespreceze ani să intru direct în școlarizare într-un salon. A fost un maestru cu care practic asta am facut, dimineața făceam teorie și după masă practică. Cam așa a început, deci de azi pe mâine, nu a fost nimic planificat, repet, nu mă vedeam facând coafor – pe vremea aceea nu exista hairstylist.

Care e secretul succesului?
Am dorit întotdeauna ceva mai mult, să merg într-un salon mai exculsivit… Ințial am vrut Spania, dar mi-am dat seama că nu mă regăseam în stilul spaniolilor și, la scurt timp, la o lună am ales Franța. De acolo pleacă bazele acestei meserii și am văzut cât de riguros trebuie să fii și că nimic nu este la întâmplare și acolo am rămas timp de doi ani. Doamnele sunt foarte, foarte rafinate, adepte ale stilului clasic, în schimb, generația tânără, foarte degajată. Au și un termen, coafe-de-coafe, adică uscat fară ustensile. Paradoxal, româncele sunt mai glamour decât multe dintre franțuzoaice.

De ce te-ai întors în România?
Este și foarte greu să rămâi într-o țara cum este Franța în domeniul meu. Sunt niște etape peste care nu poți să sari, o parte a rămas acolo si merg destul de des. Am plecat să acumulez informație și mi-am dorit să revin cu ea acasă. Asta m-a facut să mă întorc, dar în același timp și România s-a schimbat. Românii preiau lucrurile bune din afară. Eu am încercat să le dau cât mai mult din ce am învățat eu și sunt foarte mulțumit și foarte recunoscător.

Te consideri un om împlinit?
Meseria noastra evoluează, se schimbă de la o zi la alta și niciodată formarea nu încetează. Armonia interioară și esteticul înseamnă perfecțiune. La fel ca orice ucenic, merg în continuare la seminarii, investesc foarte mult, deci tot timpul apare ceva nou

Ce sfat ai da tinerilor de astăzi pentru a reuși în viață?
Trebuie să te dedici 100%. Atunci când o faci din pasiune toate îți ies altfel, deci simți la mai puțin de jumătate tot efortul și toata pregătirea. Unii sunt foarte curioși și dornici să experimenteze lucruri noi, să învețe și unii care sunt asa, trăiesc în virtual și e păcat ca până la urmă trebuie să conviețuim și în mediul real.