Cinty Ionescu Designer video

După ce am terminat liceul am dat la facultate la Științe Politice în limba franceză la Universitatea București și apoi am plecat cu o Bursă Erasmus în Spania, unde am făcut un an într-o facultate de sociologie în nord-vestul Spaniei, în Galicia. Ulterior m-am întors în țară și am avut diverse job-uri foarte diferite între ele și extrem de diferite de ce am studiat. Am început să mă joc de-a VJing-ul, să colaborez cu trupe și să gândesc niște seturi pentru concert. Practic cred că acesta a fost declicul în momentul în care am început să gândesc vizualurile ca o dramaturgie de spectacol să zicem, o mediaturgie mai degrabă.

Ce fel de oameni ai întâlnit?
Există un tip de curiozitate, un tip de public care chiar s-a format deja în direcțiile astea. Singura tristețe este faptul că nu există o viziune foarte clară în privința direcției artistice, nu știi ce vrei exact să prezinți, ce public vrei să crești, în ce direcții și în ce fel.

Te consideri un om împlinit?
Acum sunt într-un moment bun al vieții mele. Încă am de lucrat la mine, am de evoluat, dar la asta cred că n-ai cum să zici că te-ai oprit vreun moment în viața asta. Cam mai tot românul, și eu la rândul meu, sunt într-o relație din asta pasională de dragoste și ură cu țara mea și spațiul meu și încerc să mă echilibrez și să mă balansez.

Singurul moment în care m-am bucurat să mă întorc în România a fost anul trecut când am lucrat în Italia la Expo Milano, mi s-a părut foarte prost organizat totul. Adică pentru prima dată am zis că dacă ăsta era organizat în România, clar era cu mult mai bine. În spațiul italian sunt mult mai multe lucruri deficitare decât în ăsta românesc. Mă îngrijorează foarte mult viitoarele alegeri, mă îngrijorează foarte mult următorii patru ani ai orașului București din pricina primarului actual. Cred că în momentele astea datoria fiecăruia dintre noi este să încercăm să facem lucrurile cât mai ok și cât mai corect în perimetrul nostru.

E greu să ajungi la oameni, e greu să schimbi mentalități, după prima Mineriadă au plecat practic tone de tineri din țară din pricina unei dezamăgiri uriașe legată de ce se întâmplă la nivel politic și social și cred că acest trend continuă și cu siguranță va continua dacă lucrurile vor merge la fel și mai departe.

Ce sfat ai da tinerilor de astăzi pentru a reuşi în viaţă?
Cred că este esențial să faci ceea ce îți place, mi se pare foarte important pentru, că până la urmă, imensa majoritate a timpului din viața asta îl petrecem muncind.

Care este secretul succesului?
A trebuit să am răbdare ca să evoluez în ce fac. Cumva încerc cu fiecare proiect pe care îl fac să găsesc formule de a exprima lucrurile cât mai interdisciplinar, mi se pare că Universul omului este unul foarte complex.