Pornim radioul...
SECRETELE MEMORIEI » USAMV Timişoara
 
88 de produse au fost prezentate la Festivalul Alimentului, care s-a desfăşurat la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj (USAMV).

Produsele expuse au fost realizate de studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor în cadrul proiectelor de licenţă.

Una dintre cele mai premiate inovaţii a fost cârnatul din carne de vită cu adaos de alge marine brune, un proiect al unui student în anul IV la specializarea “Controlul şi expertiza produselor alimentare”. Ceea ce a rezultat este un super-aliment - care conţine 10% grăsime , 15% alge marine şi 75% carne de vită.

Îți mai recomandăm:

Dan Vodnar, asistent universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, a inventat un tip de ambalaj antimicrobian care ne poate scăpa de substanţele nocive organismului. Citește mai mult

* * *

1. Fii organizat, setează-ți priorități: alcătuiește-ți un plan de studiu, în care să evidențiezi examenele pe care trebuie să le susții, volumul de informație ce trebuie reținut și cerințele profesorului. Învață acum cum să înveți!


Trucuri pentru îmbunătățirea memoriei


Publicat în Viataverdeviu.ro

Un stil de viata sanatos poate sprijini sanatatea creierului tau si chiar incuraja creierul sa dezvolte noi neuroni, un proces cunoscut ca neuroplasticitate.

Factorii stilului de viata care ar putea imbunatati memoria si incuraja neurogeneza includ exercitiile fizice, mâncatul corect si somnul adecvat.

Alte trucuri de memorie includ evitarea multitaskingului, invatarea unei noi abilitati si jucarea de jocuri de strategie si inteligenta (brain games) pentru a te ajuta sa iti reamintesti informatii.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Viața de student e frumoasă, însă nu e scutită de perioade mai dificile. Orice provocare, însă, e o oportunitate de dezvoltare. Dincolo de informațiile pe care le asimilezi pentru cursuri și examene în sine, în perioada sesiunii îți vei însuși și alte abilități, foarte importante pe termen lung. Învață acum cum să înveți!


Ce mâncăm în timpul examenelor


Publicat în Jurnalul National
Alimentaţia adecvată îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memoria.

Nucile - Sunt un adevărat miracol pentru creier. Acest fruc ajută la îmunătăţirea capacităţii de acumulare a cunoştinţelor şi este pavăză pentru celulele nervoase datorită marii cantităţi de antioxidanţi.

Fructele de pădure sunt o altă sursă bogată în antioxidanţi, ajută în lupta cu stresul, îmbunătăţesc capacitatea de concentrare şi memoria. Afinele şi coacăzele împiedică pierderea memoriei pe termen scurt.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

Fă legătura tot timpul între cunoștințele învățate anterior și cele pe care le înveți în prezent. Folosește aceste legături pentru a face comparații, analize, sinteze. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe